Vi har jo en tråd ang kaker som er litt...alternative. Så da tenkte jeg vi måtte ha en som omhandler middager også.
Grunnen til at jeg starter denne er at jeg skal lage vårruller i dag for første gang. Jeg har en STERK følelse at jeg kan være en av de første som bidrar her.
Jeg kan bidra med særs mislykket potetball (komle, raspeball) middag.
Jeg skrudde ikke ned kokeplata nok, så når jeg hadde hentet knerten i barnehagen og vi skulle spise, var innholdet i hele gryta en eneste stor grøtmasse!
Det hadde kokt...
Alle mine forsøk på risengrynsgrøt kan være med her. Det pleier å ende med at jeg sitter furtende foran barne-tv med mascarastriper i ansiktet og en unge i hver armkrok, mens mannen lufter på kjøkkenet og prøver å slenge sammen et alternativ på kort tid. :lang erfaring:
Vel, jeg hadde lagd deilig hjemmelagd kjøttsaus og skulle bare justere til slutt med litt ekstra krydder. Hadde oppi paprikapulver, trodde jeg, og ups, feil hull også: Det ramla oppi store mengder kanel....Jeg er glad i kanel, men ikke i kjøttsausen min og iallfall ikke i slike mengder! :humre:
Jeg vil anbefale Toro sin ferdigvariant. Den har en slik en fiffig løsning på plastlokket, som gjør at hele greien uler/piper/freser når den er ferdig i mikroen. Kan ikke gå feil.
Den første og siste gangen jeg skulle lage kålruletter skjønte jeg ikke at jeg burde legge dem tett i tett i bunnen på kasserolle/form. Jeg hadde de oppi en stor gryte med kraft. Det endte med kjøttbolleaktige saker som fløt rundt blant en masse kål.
Saann var det med meg og risengrynsgröt, ogsaa. Helt til jeg fant ut at jeg kunne lage dynegröt i stedet (koker opp, og saa setter kjelen i sengen innpakket i dyner noen timer). Kjempeide helt til jeg skulle lage gröt til 50 personer og fylte to digre kjeler til randen og satte dem i sengen. Trenger jeg aa nevne vask av sengetöy, rens av overmadrass og mye kliss? Og ingen gröt til gjestene.
Jeg svir aldri risengrøt. Gjør slik: Kok opp litt vann og gryn. Tilsett melk. Kok opp mens du rører. Skru av med en gang det koker og legg på lokk. La stå på den varme (induksjons-) platen (hvis ikke induksjon ville jeg satt den bort). Glem den. Etter en halvtime eller når du gidder/ kommer på det koker du opp under omrøring igjen, skrur av og setter lokk på. Grynene sveller mens det står, prinsippet er det samme som dynegrøt, men mindre omstendelig. Spis når du gidder.
Vi spiser bare grøt når ungene ønsker seg det og vi uansett trenger å lage noe som tar fem minutter, så langkoking og dyner og koseputring i steikeovn utgår med høye kneløft. (Jeg er for utålmodig og har for høy varme. Hver #%**^$£ gang.) Jeg lager ganske spiselig mat ellers, det er bare grøt jeg ikke får til. Grøt er mannens jobb. :nemlig:
Om det er mat som tar FEM MINUTTER du skal ha, så skal du uansett ikke koke grøt. Det tar jo en time. Du trenger micro-varianten da ja. Det tar 6 minutter. (pluss et minutt ekstra på min når jeg har laget til til ungne, den er liksom ikke SKIKKELIG varm, så den rekker å bli kald innen det er min tur å spise. Og jeg trenger at smørøyet smelter)
Eh. Nei. Det tar ikke en time. Toro 5 min-pose (det eneste Toro-produktet som kommer i hus), melk, varm under omrøring, vips: Middag etter barnas hjerte. Det tar fem minutter helt på ordentlig. Når mannen gjør det, da. :knegg:
Mikromat synes jeg er litt ekkelt, så det unngår jeg helst om jeg kan. Jeg innrømmer gladelig st det har mer med psyke enn smak å gjøre.
Vi gidder bare lage sånn langkokt Geisha-grøt når det skal lages riskrem. Jeg står da ikke og bruker en time på å lage grøt en vanlig hverdag, ikke er det særlig godt og ikke blir man mett av det, heller.
Vi spiser grøt bare en gang i året, og da gjøres det skikkelig med langkokt gryn :) Bruker en tykkbunnet kasserolle, og koker gryn og vann noen minutter før melk tilsettes. Deretter koker jeg opp på middels varme, før gryta med lokk og det hele får stå å gjøre seg ferdig i ovnen helt alene over flere timer. Da blir det god grøt da! Like godt blir det derimot ikke hvis man forveksler kanel med spisskumin.... :sparke:
Løksuppe med masse kanel istedenfor pepper. :urk:
Uhellet skjedde i studietida, så som blakk student med ellers tomt kjøleskap måtte jeg pent spise vederstyggeligheten også.