Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg oppskrift på din aller beste karbonadedeigrett eller kyllingrett eller -gryte

#1

gnuri sa for siden:

Jeg er så matlei, og må finne på noe til middag i morgen. :vilha:
Har også bacon i fryseren.


#2

gnuri sa for siden:

Ingen?



#4

gnuri sa for siden:

Tusen takk :klemme:


#5

Snuppa sa for siden:

Stek kylling i biter/strimler, tilsett en pose wok-grønsaker, tilsett ønsket woksaus og en pose nøtter(de du liker), bland sammen med en pakke nudler eller 2.

Digg.


#6

Veslemøya sa for siden:

Kjøttform.

Skrell og skjær masse poteter i tynne skiver
Finhakk en løk
Smør ei ildfast form/ brødform

Legg potetskiver og rå karbonadedeig lagvis i formen. Strø lønninger innimellom, og klæsj på med smørklatter her og der.

Stek retten på 200 g

Veldig populært hos ungene våre. Vi damper også gulrøtter og brokkoli og har til.


#7

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Kylling saag er en stor favoritt hos oss:

0.5 kg kyllingfilet
1 løk
Hvitløk
1 boks hakket tomat
Spinat (fersk; en pakke på 250 - 300 gram)
Matyoghurt (ca. 3 dl)
Diverse krydder

  1. Finhakk løk og hvitløk, skjær kyllingen i biter. Gi spinaten et oppkok og la den renne av.

  2. Hiv løk og hvitløk i en stor gryte og surr den i olje til den er myk. Samtidig bruner du kyllingen ved siden av (trenger ikke å være helt gjennomstekt).

  3. Tilsett tomater i gryta og la koke i ca. 10 minutter. Krydder kan tilsettes her: Spisskummen, gurkemeie, kardemomme, koriander, garam masala, evt. litt cayennepepper. Kjør spinaten i foodprocessor så den blir en homogen masse.

  4. Sleng kyllingen oppi og la koke i ca. 10 minutter til, så den blir gjennomkokt og mør.

  5. Tilsett spinat og matyoghurt, bland godt, kok i ca. 10 minutter til.

Serveres med ris og naan. Vi pleier ellers ofte å lage dobbel oppskrift og fryse ned et antall resteporsjoner av passe størrelse til å gi apekattene som middag på dager hvor f.eks. kona jobber og jeg ikke orker noe mer tidkrevende.


#8

Nima sa for siden:

dinmat.no/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk

Denne var veldig god men tok litt tid. Og så må du nok en tur på asiabutikken. Da jeg laget den manglet de noen ingredienser, så jeg fikk en slags pasta som erstattet noen av smakene. Det var en slags krydderpasta som de brukte til å lage denne suppen. Og så var det noen av bladene som ikke skulle spises, bare gi smak. Lurer på om det var kaffir-lime.


#9

Guttemammis sa for siden:

Hmmm, lønninger innimellom, interessant! :knegg:


#10

gnuri sa for siden:

Tusen takk dere- jeg skal prøve alle rettene etterhvert :klemme:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.