Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smultringar

#1

Syrin sa for siden:

Eg har litt lyst å lage smultringar til jul i år (ikkje enda da), men har aldri gjort det før. Heimelaga smultringar er jo det beste som finst, og var standard julekake i min barndom :)

Det å lage smultringar da eg var barn var ein alvorlig sak, som eg ikkje fekk vere med på, på grunn av varmen. Derimot blei min far, som sjeldan var på kjøkkenet, tilkalla, og sto for steikinga medan mor mi trilla.

Er det ein fordel å ha ei frityrgryte f.eks? Eg ser ein kan få ei veldig billig ei på Ellos til 300 kr. Eller er det like greit å bruke ei vanlig gryte? Bør det vere ei jernpanne?

(og så legg eg inn søkeordet " smultringer " her også, så boksmålssøk får treff i tråden ;) )


#2

Harriet Vane sa for siden:

Bestemor og mor brukte/bruker jerngryte med lokket klart ved siden. Det går bra det. Skal også bake smultringer selv i år. Hva slags oppskrift bruker du? Og hvor fant du utstikker?


#3

Syrin sa for siden:

Og eg er ikkje van med utstikkar - hos oss blei det trilla pølser som blei forma til rundingar. Og det blei brukt.. delfiafett? kokkosfett?


#4

Syrin sa for siden:

Oppskrift reknar eg med å få hos ho mor :) Eg har den ikkje enda.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Smult. Det er jo smultringer!

Vi kjevler og stikker ut. Hm, ebay kanskje?


#6

Syrin sa for siden:

Såg ein video her der det blei steikt i solsikkeolje - altså, alvorlig talt? Det må da bli feil smak. Heiter det "smult" i butikken?



#8

Harriet Vane sa for siden:

Smult, ja. Du finner det i store pakker ved smøret og margarinen.


#9

Tranquil sa for siden:

Utstikker får du kjøpt å¨kjøkkenbutikker, jeg har kjøpt min på Jernia



#11

Tranquil sa for siden:

Åja. det blir kanksje vanskeligere ja :)


#12

Dixie Diner sa for siden:

Dumt spørsmål, men smult, kan man da bruke feks. Flott Matfett? Regnes det som smult? veggis


#13

Benzo sa for siden:

Ja, det kan du bruke Dixie.



#15

Filifjonka sa for siden:

Vi pleide å stikke ut smultringene, og rulle noen andre lignende smultkaker som het hjortetakk. De ble rullet og lagt over hverandre så det ble to snipper, og det var hornsalt i deigen. Kokte dem i jerngryte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.