Eg har litt lyst å lage smultringar til jul i år (ikkje enda da), men har aldri gjort det før. Heimelaga smultringar er jo det beste som finst, og var standard julekake i min barndom :)
Det å lage smultringar da eg var barn var ein alvorlig sak, som eg ikkje fekk vere med på, på grunn av varmen. Derimot blei min far, som sjeldan var på kjøkkenet, tilkalla, og sto for steikinga medan mor mi trilla.
Er det ein fordel å ha ei frityrgryte f.eks? Eg ser ein kan få ei veldig billig ei på Ellos til 300 kr. Eller er det like greit å bruke ei vanlig gryte? Bør det vere ei jernpanne?
(og så legg eg inn søkeordet " smultringer " her også, så boksmålssøk får treff i tråden ;) )
Bestemor og mor brukte/bruker jerngryte med lokket klart ved siden. Det går bra det. Skal også bake smultringer selv i år. Hva slags oppskrift bruker du? Og hvor fant du utstikker?
Vi pleide å stikke ut smultringene, og rulle noen andre lignende smultkaker som het hjortetakk. De ble rullet og lagt over hverandre så det ble to snipper, og det var hornsalt i deigen. Kokte dem i jerngryte.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.