Jeg har alltid vært veldig glad i grønnsaker, og har spist gjerne halve tallerkenen til middag med grønnsaker, og forsynte meg gjerne flere ganger av salater, og gikk og knasket på rå gulrot og agurk mellom måltidene. Jeg hadde også agurk og tomat og salat og paprika til skivemåltidene. I perioder av livet har jeg også forsøkt å leve som både vegeterianer, og veganer.
Nå må jeg (etter å ha oppdaget siste puslespillbrikken i forhold til mageproblemene mine) begrense meg på grønnsaksfronten, og jeg føler veldig på at jeg spiser lite grønnsaker. (Sånn når legen spør i forhold til om jeg bør ta tilskudd.) Mens mannen min sier at det er en definisjonssak, at selv om det er lite i forhold til før, så er det jo fortsatt hver dag, og til flere måltider, og gjerne mer enn de fleste likevel.
Jeg spiser ca 8-10 mellomstore biter grønnsaker til middagen (og middagsmat 2-3 ganger om dagen).
Hvor ofte, og hvor mye spiser du av grønnsaker til middagen, og i løpet av en dag, eller en uke? (Oppgi de målene som er mest riktig for deg. Trenger ikke være biter.)
Biter? DET vet jeg ikke. Jeg teller ikke. :knegg: Men jeg spiser en god del grønnsaker ja. Elsker grønnsaker av alle slag. Lager jo ofte proteinrike retter av belgfrukter og grønnsaker også, feks. burgere, boller osv. Avokado hver dag, har dilla på det. Ungene spiser også mye avokado. De liker best rå grønsnaker, mens jeg liker både kokte, stekte og rå.
vi har ofte salat, men jeg teller jo ikke BITER av det... jeg spiser i alle fall fort minst e gulrot om vi har det, den er jo da gjene delt i 2-3 biter (ikke spisebiter, men kokebiter), så antallet BITER avhenger av om du regner spisebiter, kokebiter eller noe annet. Og hvor stor i all verden er en mellomstor bit?
Je spiser vel ca samme mengde som deg til middag. Men jeg spiser jo ikke middag 2-3 ggr pr dag, eller misforsto jeg deg der? Jeg har alltid agurk el paprika på kjøttpålegg og ost og knasker gjerne gulrot.
(Nå hørtes jeg veldig sunn ut, men sannheten er at jeg spiser altfor mye godis for tiden. Også.)
Biter ble et veldig unøyaktig mål syns jeg, det sier meg liksom ingenting. Hvis f.eks. gulrøtter er eneste grønnsak til middagen, tipper jeg at jeg spiser 2 minst mellomstore gulrøtter. Eller hvis det er bare brokkoli, kanskje i overkant av 1/3 av en hel. Hvis det er tomatsalat, kanskje to store tomater, 1/2 rødløk og et par never ruccola?
Jeg spiser bare middag en gang om dagen, men av og til salat til lunsj. Og ofte paprika, agurk, tomat eller salat på brød/knekkebrød.
Dette var et vanskelig spørsmål, men jeg skal svare så godt jeg kan. Men inntaket varierer veldig fra dag til dag, så jeg må nesten svare på ukesbasis..... Jeg er veldig glad i grønnsaker, og tipper at jeg i løpet av 1 uke spiser:
1 pose gulerøtter
1 blomkål
1 agurk
1 plastboks tomater
1 bunt kruspersille
1 paprika
1 boks med sopp
1 bunt brokkoli
litt kål og løk
av og til stangselleri
1 boks ruccola
1 ishavssalat
Jeg er veldig glad i grønnsaker, og fyller alltid minst halvparten av tallerkenen min til middag med det. I tillegg spises det grønnsaker til lunsj som tilbehør og gjerne også til kvelds. Jeg har dog ingen idé om hvor mye grønnsaker jeg spiser i løpet av en dag i vekt, og å angi det i biter er vel umulig.
Ååå, jeg kunne så ønske at jeg var glad i grønnsaker.
Jeg spiser gulrot, agurk og ananas (frukt vel) litt paprika. Det serveres ofte mais og brokkoli også.
Ikke akkurat middag, men jeg kan jo nevne at jeg stapper grønnsaker i smoothiene mine også. Veldig grei måte å øke inntaket på, og det smaker nada, bare deilig frukt. :)
Grønnkål skulle jeg ønske det var lettere å få tak i her, spesielt økologisk ... Og frossen, økologisk mais, som jeg så overalt i Danmark!
Jeg får trekke ned snittet her. I løpet av en uke spiser jeg ca 1/2 brokkoli, 0-1 gulrot, 1 boks mais og bittelitt tomat og agurk. Hadde jeg kunnet bestille maten hadde jeg spist ganske mye mer, men det er mannen som både handler og lager middag, og jeg gidder/orker ikke å engasjere meg.
Jeg har lært meg å like grønnsaker, bedre enn før, i hvert fall.
Jeg har noe grønt til lunsj de fleste hverdager (men ikke i helgen), enten en grønnsakssuppe eller en liten salat. Og en ok porsjon grønt til middag, typisk en halv tallerken salat.
Jeg kan spise mye grønnsaker og salat som tilbehør, gjerne minst halve tallerken, men ikke alltid jeg spiser så mye grønnsaker til frokost og kveldsmat spiser jeg mye bær som regel...
Kan jeg spørre hvorfor du må kutte ned? Jeg sliter vanvittig med magen min selv det siste halvåret/året og legene er ikke så gode på å bidra...
Jeg spiser ca 400 gram grønnsaker om dag.
Jeg vet ikke helt hvor mange biter det er, men det tilsvarer jo 100 gram mindre enn sånn pakke frysegrønnsaker.
Det er stort sett bare til middag jeg spiser grønnsaker.
Fruktoseintoleranse. Tarmen min mangler visst genet som skal ta opp fruktose, så når jeg spiser noe som har fruktose i seg (frukt og en del grønnsaker), eller som blir til fruktose i tarmen (som feks. en del melsorter som inneholder inulin), eller oppfører seg som fruktose (sorbitol, som bla. finnes i tyggegummi), så reagerer magen min med smerter, luft og
I varierende grad.
Så bra at du har funnet ut hva som gir deg problemer og at dette hjelper deg til en bedre hverdag.
Jeg spiser ca 1/3 tallerken med grønnsaker til middag, uten om blir det ikke mye, muligens litt på brødskiva eller som kveldssnack, spiser som oftest 1-2 frukt om dagen.
Jeg tror ikke jeg helt svarte på spørsmålet, men altså: Jeg spiser høyst variende mengde grønnsaker til mdidag, alt ettersom hva middagen er. Jeg spiser varierende med frukt gjennom uka, men vi har jobbfrukt, så det blir noe frukt, og en god del knasking av gulrot etc. Jeg har ofte tomat på kjøttpålegget til lunsj, samt at jeg da altså ofte sper på med litt druer, plomme, etc (eple, banan og sånne større ting tar jeg evt da til den lille pausen klokken to) Og helt typisk spiser jeg nok runtt 1/3 av tallerkenen med salat de dagene vi har det (og det er ganske ofte, egentlig) og alt ettersom hva som ellers serveres. Vi har tradisjonelt lite kokte grønnsaker hjemme hos oss, men mye rått. Og også ungene elsker det, så da blir det sånn. Jeg stresser ikke så mye ved at de ikke setter pris på kokt gulrot, så lenge de meget villig knasker den rå. (personlig foretrekker jeg den også rå, så alle er fornøyd på det viset)