Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mazda CX-5, VW Tiguan eller Mitsubishi Outlander?

#1

Bayone sa for siden:

Vi greier ikke å bestemme oss for bil. Nå haster det litt. Vi må ha den til senest slutten av november, da skal vi på langtur.

De tre det står mellom er:
Mazda CX-5
VW Tiguan
Mitsubishi Outlander

Vi skal ha diesel og automat og kommer til å kjøpe en brukt 2012-2013 modell. Mazda og Mitsubishi er ganske like med 2,2 l motor med 150 hk. VW har 2,0 l med 140 hk. Vil vi merke noe forskjell på dette? Synes også Mitsubishi hadde noe mer støy innvendig og at vi "merket" at det var en diesel bil på en litt annen måte enn de to andre, men denne har igjen mulighet for 7 seter.

Ungene synes de satt best i VW mtp. høyde i baksetet.

Vi kjenner flere som har både VW og Mitsubishi og er fornøyde, Mazdaen kjenner vi ingen som har men den har vunnet masse tester.

Noen som vil synse litt på de tre bilene, som kanskje her en av dem og vil anbefale/avbefale? For vi bytter mening annenhver dag :rolleyes:


#2

Vianne Rocher sa for siden:

My two cents: Vi har prøvekjørt alle tre. Mitsubishien er det beste kjøpet, rent økonomisk, av alle mellomklasse SUV (vi gikk systematisk til verks så dette har vi regnet oss frem til) og den er av de største mtp. plass i bagasjerommet. Men den er kjedelig. Plastikk, mye støy og nesten litt vond å kjøre.

Mazdaen er den beste å kjøre (synes vi, mest sportslig), men trang i coupéen og for liten plass i bagasjerommet (for oss, vi har to barn). Ellers OK.

Tiguan hadde ikke jeg brukt penger på. Kjedelig å kjøre, trang og seig - til tross for at vi prøvde R-utgaven med 140hk. For meg er den et uforståelig valg, rett og slett (og dette kommer fra noen som egentlig mener at tyske biler er det eneste som gjelder).

Om dere skulle prøvd flere biler, ville jeg prøvd Subaru Outback. Det er en crossover og av alle bilene vi prøvde som det ikke sto BMW på(:knegg:), er dette den bilen som absolutt var best. Sprek, romslig, gøyal på veien og fantastisk 4WD. Men ingen vakker bil da, akkurat :knegg:.


#3

mrc sa for siden:

Rent motormessig blir det ikke de store forskjellene i praksis vil jeg anta. Tiguan har litt mindre motor effektmessig, men er også en litt mindre bil enn Outlander (lettere...).

Var det nyeste generasjon Outlander dere har prøvd?

Støyisoleringen - og en del andre ting når det gjelder komfort - skal ha blitt noe bedre i nye Outlander. Jeg har sett en del bruktpriser på forrige generasjon Outlander som ikke henger på greit sett opp i mot prisene på den nye. Mulig de som prøver å selge disse har innsett at den nye modellen kom med et kraftig priskutt også. Det var i hvert fall en periode der det var mer lønnsomt å kjøpe den nye enn en nesten ny en brukt. De som kjøpte forrige generasjon Outlander mot slutten må nok tåle et skikkelig høyt verditap. Det er ikke at bilen i seg selv har blitt så mye billigere, men handler også om reduserte avgifter bl.a. pga. mer effektiv motor og lavere vekt.


#4

Bayone sa for siden:

Det var siste generasjon Outlander vi prøvde ja. Om det blir Outlander så blir det en 2013 modell, sannsynligvis brukt. Vi har fått tilbud på helt ny til 485 med alt av utstyr. Vurderer men som sagt en del mer støy enn de to andre bilene.


#5

Bomull sa for siden:

Jeg er en av de som ikke har kjennskap til andre biler enn VW og Audi, foruten Ford og Toyota som kjøres på jobb, og mannens arbeidsbil som er en Peugeot.

Har Tiguan på 3. året og er veldig fornøyd, selv om vi står på trappene til å bytte den ut med Touareg eller Q5. Det er dog ikke fordi vi ikke er fornøyd, men mannen har en issue med å bytte ut biler etter 3-4 år og i god tid før de har gått stort mer enn 60-70k km.


#6

Lizzie sa for siden:

Her i huset er vi veldig fornøyde med Tiguanen. Da vi kjøpte var ikke Mazdaen et alternativ og Outlanderen utelukket vi med en gang.
Mannen var redd den skulle være kjedelig å kjøre, han kjører mye, men han er strengt tatt mer begeistret enn meg. Vi har DSG automat, om det har noe å si.


#7

Nenne sa for siden:

Vi har mazdaen og er veldig fornøyde. Det eneste som er litt dumt er at gulvet ved baksetene ikke er flatt. Det mener jeg kanskje det er i Mitsubishien?

Jeg synes ofte dieselbiler blir litt "traktor", litt bråkete, og synes bensinbilen vår er utrolig stillegående.


#8

mrc sa for siden:

Nei, det er en forhøydning i midten på Outlander også. Og de aller fleste andre bilene på markedet. Spesielt på bilder med 4WD er vel denne vanskelig å unngå hvis bilen ikke skal være så veldig høy.

Nye Outlander innvendig, der man kan se gulvet i baksetet:




#11

mrc sa for siden:

Med automat ja. 2,2L-versjonen av CR-V kan dra 2000 kg ifølge OFV-databasen. 2L bensin kan dra 1700. Dette med manuelt gir. Med automatgir går det ned til 1500 for begge. 1.6-literen har jeg ikke sett speks på.


#12

vestlandsfanden sa for siden:

ok, glemte det med å dra vogn.

Outlanderen har utrolig gode seter når de er trukket i skinn, og interiøret blir også mindre "hardplast" da. Tror jeg ville gått for en Outlander med diesel, automat og skinn. Den har mer plass enn Mazda.

Glem heller ikke Ford S-max, som har en bra 140 hk diesel og automat.


#13

mrc sa for siden:

Outlander blir dog raskt en del dyrere enn CX-5 med tilsvarende utstyr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.