Guttene mine går på 4H, og til høstfesten i år som i fjor skal gutteforeldre ha med ett smørbrødfat pr gutt. I fjor var første året vi var på 4H. Vi troppet opp med enkle loffskiver med pålegg sånn passelig dandert, uten noe mer tilbehør.
Jeg døde litt av skam da jeg oppdaget at alle andre kom med typiske koldtbordsnitter, med masse stæsj. Og ba innstendig guttene om å ikke fortelle hvilke fat som var våre. :o Heldigvis forsvant våre smørbrød også.
I årer jeg jo litt mer forberedt, da, men har fortsatt tenkt å smøre selv, ikke bestille kjøpesnitter. Må ha med fire fat med smørbrød.
Jeg har jo spist koldtbord før, men er likevel litt usikker på hva jeg skal gå for av pålegg og tilbehør. Noen som kan komme med tips til forskjellige kombinasjoner? Hva er mest populært, mon tro?
Vil gjerne ha detaljert beskrivelse fra topp til bunn, for dette kan jeg lite om.
Jeg pleier å kjøre samme variant som deg, bortsett fra at jeg tar grovbrød. :knegg:
Men karbonader og løk - kan det gå?
Ruccola, brie og en god marmelade?
Litt tykke skiver av ovnsbakt leverpostei og en dæsj med rødbetsalat på toppen?
Egg og kaviar?
Kokt skinke og brokolli-salat*?
Salt, ost, skinke og paprika?
Røkelaks og eggerøre?
Brokolli-salat fritt fra hukommelsen:
2 brokolli (kuttes fint)
1 liten rødløk (finhakkes)
2 gode never rosiner (hakkes litt)
2 never solsikkekjerner
--> blandes og tilsettes følgende dressing:
1 pakke majones
1-2 ss. balsamicoeddik
Et par teskjeer sukker
Litt salt
Pepper
Lag gjerne salaten dagen i forveien. Denne er knallgod, og smaker godt sammen med skinke og godt, grovt brød.
Smørbrød er smørbrød altså. At de andre ikke vet forskjellen på smørbrødfat og snitter er ikke ditt problem :knegg:
Smør, laks, eggerøre
Camenbert, drue
Skinke med itaiensk saltat oppå
Banan skiver, rød gele og raspet sjokolade (jeg lover, det er en vinner!)
Gulost med paprika/agurk/drue
Ruller du ost og skinke og stikker garnityret mellom rullene ser det riktig bra ut.
Evt salat ( sånn i potte) under.