Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiselige gaver?

#1

frukt sa for siden:

Har dere forslag til spiselige gaver? :vilha:


#2

Obelix sa for siden:

Henger i tråden for dette lurer jeg på og.
Jeg har planer om å lage oljer med chilli og hvitløk bl.a


#3

frukt sa for siden:

Velkomme skal du være. :)

Jeg har tidligere lagd "Baileys" og marinert ost. Skal se om jeg finner oppskriftene igjen.


#4

Veslemøya sa for siden:

Mangochutney er supergodt da!

Ellers kan man lage apelsinmarmelade, hjemmelaget marsipan, hjemmelaget frokostblanding på store glass, pesto, marinert oliven, kaker, konfekt og mye mye mer.

En gang fikk jeg tørkede kantareller på et fint glass.


#5

Sweetie sa for siden:

Fjorårets store julegaveide var glass med kakemiks! Man blander (eller legger lagvis, da ser det penere ut) de tørre ingrediensene til kake, kjeks el.l. i et stort glass med lokk, legger ved oppskriften, og vips har man en enkel snart-spiselig gave!

Et eksempel på cookie-oppskrift (kan varieres med det man har eller liker):
Legg lagvis i glass:
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 ts vaniljesukker
170 g mel
100g hakket sjokolade
50 g hakkede nøtter

Tett lokk på glasset, legg ved oppskrift som sier 100 g smør og et egg, rør til deig, sett med skje på bakeplate, stekes ved 180 grader i 10-15 min.


#6

Sweetie sa for siden:

Eller cake pops, det har blitt veldig godt mottatt (spesielt hos barnefamilier):

Visp eggedosis av:
2 egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker

Bland i vekselvis:
150 g smeltet avkjølt smør
og
150 g hvetemel
4 ss kakao
2 ts bakepulver

Hell røren i kakeform og stek på 180 grader i 20-25 min.

Når kaken er kald smuldres den opp sammen med kremost (naturell er best) som er blandet med vaniljesukker og melis. Rull kuler og sett kaldt noen timer, så kan de glaseres med smeltet sjokolade og pyntes etter ønske. Stikk en tannpirker el.l. i hver kule.

Hmmmm... Kjenner jeg fikk lyst til å bake! :humre:


#7

Nip sa for siden:

Det kommer ann på personene som får det.

Til mamma kan jeg gi fine oljer, krydderblandinger, oliven, gojibær osv...

mens pappa er det ikke noe vits, han måtte nok bare fått ferske scones, fyrstekake eller lignende.

Det er koselig å lage en liten kurd med TE/kaffe, krydret olje, sjokolade gjerne helsekost om det passer personen. Fancy pasta, syltetøy osv.

Hjemmelaget er jo veldig koselig da om man har laget syltetøy f.eks :)


#8

Rug sa for siden:

Jeg har akkurat laget glass med urtesalt for å få brukt opp urtene fra hagen. Kan brukes i stedet for andre mikskrydder, til dressinger eller i stedet for buljong. Veldig enkelt, veldig rimelig og veldig godt.


#9

celebelen sa for siden:

Marmelader og syltetøy av ulike slag pleier å bli godt mottatt.


#10

millact sa for siden:

I år skal jeg lage salt karamellsaus, oppskrift her inne.


#11

Nima sa for siden:

Skulle akkurat til å foreslå denne. Jeg skal lage til jul, men kjenner at jeg må lage en prøvesmak før det. :)


#12

Tonjemor sa for siden:

I fjor lagde vi hjemmelaget vaniljesukker og vaniljeekstrakt. Det ble tatt veldig godt imot.



#14

Pegasus sa for siden:

Jeg håper irish cream kaffebønner, og Harney & Sons Chocolate Mint te, slår an i år.

Jeg er ikke så god på å lage spiselige gaver selv, men synes det er kjekt med gaver som ikke bare støver ned i et skap.

Av hjemmelagde spiselige gaver jeg har fått, er:
-rødvins-svisker
-dadler fylt med marsipan, og rullet i melis
-konfekt
-småkaker

Jeg blir kjempeglad for å få sånt!


#15

mkj sa for siden:

hjemmelaget knekkebrød
hjemmelaget müsli
brente mandler
annen julebakst (krumkaker, smultringer osv osv)
cookies


#16

frukt sa for siden:

Takk for masse gode forslag!

Fant en oppskrift jeg og. :)

Marinert Edamer i chili:
400 g Edamer
2 dl olivenolje
1/2 dl vineddik
1 chili, i tynne skiver
1 ts rosepepper
1/2 frisk timian

Skjær osten i små terninger. Legg Edamer, chili, pepper og timian lagvis i et rent glass med lokk. Hell over olje og eddik.
Marinert Edamer er klar til å spises etter tre dager, og kan oppbevares i kjøleskap i ca. tre måneder.


#17

Flubby sa for siden:

Lemon curd :nam:


#18

Myria sa for siden:

Syltetøy/marmelade, hjemmelaget sennep, krystallisert eller syltet ingefær, eggelikør.


#19

frukt sa for siden:

Den har jeg tenkt på. Vet du hvor lang holdbarhet den har?


#20

millact sa for siden:

Husker ikke, men det står i den lange tråden. Kan det ha vært fire uker?

Marsipan dyppet i sjokolade fikk jeg i fjor, nydelig.


#21

frukt sa for siden:

Minst fire uker i kjøleskap. :nikker:


#22

Acino sa for siden:

Den karamellsausen hadde vært perfekt som del av en gave til min bror. Men jeg får den dessverre ikke så myk som den skal være; det blir bare knekk i panna eller saus som stivner helt(altså kokt for lenge i håp om å løse sukkeret).

Andre spiselige gaver jeg hadde satt pris på er(hjemmelagde):
Bakst (brød, rundstykker, fylte boller osv). Veldig kjekt å ha i fryseren.
Rørte bær og syltetøy
Pålegg som f.eks sylte eller ribberull
Konfekt/snacks/seige figurer
Is
Kaker
Oppskrifter på noe giveren lager som giveren vet jeg er glad i


#23

Ole Brumm sa for siden:

Salte mandler
Brente mandler
Rocky road fudge
Mozart kuler
Julekaker
Prøvde meg på drops et år, men de klistret seg sammen, så det ble ikke vellykket.

I år skal jeg teste ut den karamellsausen.


#24

Frøken Fjong sa for siden:

Lemon curd ja, det skal jeg prøve ihvertfall:nikker:
Knekkebrød
Karameller
Pikekyss
Cookies
Seigmenn (schlager til kidsa)
Div. julekaker
Hjemmelaget (!) tacokrydder
Havrekjeks
Krydderoljer


#25

Stjerneskuddet sa for siden:

I fjor laget vi sylte, rugkjeks, marinert ost, eggelikør, mokkalikør, julesild og sennepssild, diverse konfekt..... Mottakerne har allerede bestilt sylte i år og. Ellers har jeg ikke helt tenkt over hva annet vi lager. Så lenge de vi gir til er fornøyd med spiselig gaver, gir jeg de gjerne det.


#26

elli sa for siden:

Jeg lager julekaker til bestemødrene mine :)
Sender til dem i beg. av desember, så kan de ha noe hjemmebakt å servere i adventstiden (ingen av dem klarer å bake selv lengre)

Siden jeg var på lefsebakekurs i fjor - tror jeg det blir lefser i år :)


#27

mkj sa for siden:

Avsporer litt, lefsebakekurs? Hvem, hva hvor?bestemoren min var en viden kjent lefsebaker, så jeg har litt lyst til å ta opp det. Burde sikkert ha reist til Trøndelag da, for å lære de rette oppskriftene.


#28

frukt sa for siden:

Har dere forslag til hva man kan lage til noen som liker brandy, sjokolade og kaffe?


#29

konsulenten sa for siden:

En kurv med brandy, sjokolade og kaffe? :fnise:


#30

konsulenten sa for siden:

Jeg med mine gjæringsprosjekter må gi bort noe slikt (fine glass med sauerkraut, salsa, hvitløksfedd med krydderurter, sennep osv.) Jeg har også tenkt til å prøve meg på speking nå, blir det vellykket så gir jeg kanskje hjemmelaget spekemat i julegaver. Speket andebryst f.eks.


#31

frukt sa for siden:

:duh:
Men jeg vil lage noe!

Ja, det syns jeg du skal. :jupp:

Speket andebryst hørtes godt ut forresten!


#32

konsulenten sa for siden:

Varm sjokolade med brandy (kakao, altså) går det jo an å lage, men det er vel ikke så egnet som gave. Noe slags konfekt med de ingrediensene må vel gå an? F.eks. lage marsipan med brandy, og sjokoladetrekk utenpå. Med en dæsj kaffe i sjokoladen.


#33

frukt sa for siden:

Marsipan og sjokolade var lurt. Skal se etter oppskrift. Liker hverken kaffe eller brandy selv så da er det ikke så lett å lage det på slump. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.