Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melisglasur på kanelbolle, ja eller nei?

Melis. Ja eller nei?

  • Ja! :jupp:
    62 stemmer
  • Nei! :niks:
    106 stemmer
  • Karbohydrater er djevelens verk. :skuffet:
    6 stemmer
#1

Pingis sa for siden:

Jeg har bakt kanelboller/kanelknuter/kaneletellerannet som jeg skal ha med i barnehagen. Smaker denslags best med eller uten melisglasur? Vent på ekstremt viktig poll. :nemlig:


#2

Syrinx sa for siden:

Best uten.


#3

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har ostekrem på, sånn som til gulrotkake. Det er yummi. Men jeg baker deigen helt uten sukker, da, ellers blir det i søteste laget, syns jeg.


#4

Kirsebær sa for siden:

Best uten. Alt er best uten. :nemlig:


#5

mkj sa for siden:

Begge deler er godt. Hvis det er skikkelig mye sukker og kanel så behøves det ikke. Men hvis det ikke er så veldig mye av det er det godt med et par runder melis på toppen.


#6

My sa for siden:

Liker ikke melisglasur, så nei takk, ikke nødvendig for min skyld.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Det er ingenting som passer med melisglasur. Besudle kanelboller med sånt? Fysj.


#8

maggypop sa for siden:

Det er godt med melisglasur på kanelboller, men nesten like godt uten. I barnehagen ville jeg derfor ha valgt det vekk - det blir mye kliss.


#9

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns det er godt med melisglasur. :nemlig:


#10

Neket sa for siden:

Nei. Aldri. Melisglasur kun på skolebrød. :nemlig:


#11

Hyacinth sa for siden:

Melisglasur er deilig på bakverk. Men jeg er ikke vant til at kanelboller har det. Likevel, jeg ville blitt positivt overrasket.


#12

annemede sa for siden:

Definitivt uten, ihvertfall i bhg.



#14

carmenzita sa for siden:

Ja! Og nei hvis det er til barnehagen.....


#15

Carrera sa for siden:

Nja...liker godt melisglassur, men på kanelbolle? Joda, det er sikkert godt der også.


#16

Pingis sa for siden:

Jeg bør kanskje minimere kliss, ja. Bollene var veldig gode i seg selv uansett.


#17

arrow sa for siden:

Jeg bruker farin eller grovt sukker på kanelboller /snurrer, strør på før steking. Jeg har en oppskrift på prinsessekake som er boller satt sammen i en sirkel; deigen er kjevlet som vanlige kanelboller men med vaniljekrem og rosiner i stedet. Den skal egentlig være med rosa melisglasur men ofte lager jeg den uten og bare pensler med vispet egg i stedet. Glasuren er nok mest for at det skal se fint ut mer enn for smaken, i noen oppskrifter skal det være melisdryss.


#18

Bille sa for siden:

Jeg synes melisglasur smaker ganske pføy. Sånn jevnt over.


#19

Myria sa for siden:

Jeg er ikke vant med melisglasur på kanelboller, men det smaker sikkert nydelig og jeg må definitivt prøve det neste gang.


#20

C3PO sa for siden:

Til barn, nei. Til voksne, ja.



#22

Pøblis sa for siden:

Uten fordi det blir for søtt og veldig grisete med. :nemlig:


#23

nolo sa for siden:

Uten!


#24

Anda sa for siden:

Tror kanskje jeg burde ha fått smake på dine med og uten, for å være sikker. : sulten:

Sånn ellers; nei.


#25

Bayone sa for siden:

Jeg synes det er veldig godt med melisglasur på, men til barnehage hadde jeg nok droppet det.


#26

Kula sa for siden:

Helt klart uten. Melisglasur er pføy

I min familie og nærmiljø blir jeg sett på som kjemperar fordi jeg ikke liker melisglasur, men nå ser jeg jo at jeg er helt normal. :hjerter:


#27

Maverick sa for siden:

Åh! Med! Ja! Nå fikk jeg helt ekstremt vanvittig lyst på kanelbolle med masse melisglasur!


#28

Myria sa for siden:

Det må definitivt bli kanelboller (noen med melis :nam:) i morgen. Jeg klarer ikke å tenke på annet etter denne tråden. :p


#29

energibombe sa for siden:

Jeg synes det er godt.

Men barna klisser mye med det så skal dem også ha dropper jeg det på kanelsnurrer og muffins


#30

Madicken sa for siden:

Til voksne er melis et must (det smaker jo mye bedre :hyper:), til barnehagebruk hadde jeg droppet klisset.


#31

Matilda sa for siden:

Ja og nei. Kanelsnurrer kan liksom ikke bli feil. (Nå blir jeg nødt til å bake i morgen! Søren og! :knegg:)


#32

Candy Darling sa for siden:

Neineinei! :what:

:skillingsbolleentusiast:


#33

Guttemammis sa for siden:

Ja!:nam:
Men det må være striper/sirkler med melisglasur, ikke heldekket.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Spiser det om jeg får det servert, men har det aldri på selv når jeg baker, og foretrekker helt klart uten. Godt med kremost i glasuren da, men da blir det sånn "kniv og gaffel"-bolle.


#35

Niobe sa for siden:

Nei. Det er liten sjans for at jeg spiser kanelbolle uansett, men med melisglasur er det nesten uaktuelt.


#36

Joika sa for siden:

Ja!!



#38

rine sa for siden:

Dette var en den vanskeligste pollen så langt på FP. Jeg er vant til skillingsboller (som jeg kaller det) uten melis, og lager stort sett uten melis selv. Samtidig liker jeg veldig godt skillingsboller med melis også (whats not to like, lizzm?). Nei, dette ble utfordrende, men tror jeg stemmer uten. :gruble.


#39

Karamell sa for siden:

Skillingsboller skal ha perlesukker på hvis de er hjemmelaget. Men jeg liker glasur, både melisglasur og osteglasur. Åh, nå ble jeg sulten!


#40

Gaia sa for siden:

Kanelboller med melis, kanelsnurrer uten. :nemlig: Forskjellen? Boller er med melis, snurrer er uten. :jupp:


#41

Syrinx sa for siden:

Nå kom jeg på... kanelsnurrene på biblioteket i Trondheim er med glasur. Det er veldig riktig på dem, for å si det sånn.


#42

Niobe sa for siden:

Perlesukker, ja. Det er sånn det skal være. :nemlig:


#43

Dixie Diner sa for siden:

Nei pføy, perlesukker er djevelens verk. Men så hater jeg sukkerknas i tennene, får tannverk bare av tanken.


#44

Mikkeline sa for siden:

Skillingsboller skal ha perlesukker på toppen når de er hjemmelaget ja.
I byen vår heter det vel prinsesseboller når det er melis på skilllingsbollen mener jeg?


#45

Pingis sa for siden:

:stolt:

Er i overkant godt kjent med de bollene. :sparke:

Det ble uten melis til barnehagen. Og de så mye bedre ut enn knortekanelsnurrene som noen andre hadde bakt.


#46

Ole Brumm sa for siden:

Absolutt!


#47

Sissel sa for siden:

Best med.


#48

Bomull sa for siden:

Ikke melis, men penslet med egg og perlesukker før steking - DET er godt!


#49

Lenam sa for siden:

Uten og de skal selvsagt lages i form og være med pärlsocker. :overlegen:


#50

Acsa sa for siden:

Jeg støtter perlesukker. :nemlig:


#51

Susse sa for siden:

Liker både med og uten, men synes ikke det er nødvendig på kanelboller.


#52

IzziCreo sa for siden:

Jeg vil si at melis på bollen er djevelens verk :knegg:

Nei, altså, en god kanelbolle skal ha sukker og kanel - period :nemlig: De bør også ha et lag med smeltet Melange (evt smør) under sukker og kanel, men det var jo ikke det du spurte om :humre:


#53

IzziCreo sa for siden:

Og altså - siden du skal ha de med i bhg så ville jeg hvertfall ha tatt de uten melis - blir jo unødvendig klisseklassete :nemlig:


#54

Odelia sa for siden:

Best uten, synes jeg (av og til godt med, men da skal jeg være rimelig godtesyk :humre: ). Aller best med vaniljekrem i midten før de stekes :nam:


#55

Tallulah sa for siden:

Med! Gjerne litt romessens i glasuren også. Eller lønnesirup. Eller salt karamellsaus.


#56

arrow sa for siden:

salt karamellsaus og kanel?


#57

Vianne Rocher sa for siden:

:nemlig:
Som om det ikke var nok med sukkeret i svingene. :skuffet:


#58

Fibi sa for siden:

Jaa! Og gjerne kokos også!


#59

Harriet Vane sa for siden:

Jepp, vi er mange. Min mor smører gjerne masse melisglasur på ting og blir befippet over at jeg skraper det av.

Kanelsnurrer/kanelboller/skillingsboller skal ha smør, sukker og kanel i en sånn blanding av det karamelliseres på undersiden. Det er DER moroa er. Og perlesukker knaser. :grøsser:


#60

emm sa for siden:

Ja, ja og ja til glasur!


#61

Dixie Diner sa for siden:

:tilber:


#62

millact sa for siden:

Ja, gjerne det.


#63

Filifjonka sa for siden:

Hjertens enig! Og romessens skal ikke være i noe som helst! :)


#64

Tallulah sa for siden:

Jeg tror grunnen til at jeg vil ha melis på er at jeg egentlig ikke er så glad i kanelsnurrer. Der verste er med sånn hvitt liksomperlesukker som på de svenske. :grøsser:

Jeg liker romessens i glasur, jeg. Det er bedre enn rom.


#65

Filifjonka sa for siden:

Vi har bare ikke samme kakesmak, Tallulah. :) Re: Den rosa jordbærkaka.


#66

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte på det. :knegg: Du liker sånne julekaker som er dynket i alkohol og er full av kandisert frukt også, gjør du ikke?


#67

Divine sa for siden:

You say that like it's a bad thing.


#68

Tallulah sa for siden:

It is, baby. It is. :nemlig:



#70

Tallulah sa for siden:

Vi utfyller hverandre bra, da! Skal vi sjekke om vi kan dele en twistpose også? Jeg liker best den nøttekaramellgreia. Men honestly så liker jeg bedre Bridgeblanding.


#71

Myria sa for siden:

Kjenner jeg er helt på linje med Tallulah her. Alkohol- og fruktbefengte kaker. :eek: Bridgeblanding. :elsker:


#72

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i Twist, men Daim, den med myk karamell og lakrisen går jo ned. Bridgeblanding liker jeg selvfølgelig ikke i det hele tatt. :)


#73

Filifjonka sa for siden:

Ellers så er det ikke sånn at engelsk fruktkake er noen absolutt favoritt. Det er godt til jul, men det er mange andre kaker jeg hadde valgt før den.


#74

Divine sa for siden:

All Twist er god! :gammelt divinsk jungelord:

Bridgeblanding, derimot, er djevelens verk.


#75

Tallulah sa for siden:

Jeg er egentlig ganske ensidig på kake. Ingenting slår en god sjokoladekake. Mørk og saftig. Med sjokoladeganache med bittelitt mintolje i.


#76

annemede sa for siden:

De som er bare lakris i bridgeblanding, de er gode de.


#77

Divine sa for siden:

Jeg er glad i kake OG sjokolade. Likevel står sjokoladekake langt nede på lista når jeg skal velge kake. Snodig, egentlig.


#78

Filifjonka sa for siden:

Jeg er helt med på mørk sjokoladekake med litt mint. Men ikke knallsøt lys kake med jordbær i deigen.


#79

energibombe sa for siden:

Måtte innom igjen for å sjekke hva folket mener om kanelbollene. Egentlig er det viktigere at de er hjemmebakt og ferske enn hva som er på de. Melis er godt, melis og kokos er godt, strøsukker er godt, smør er viktig for smaken.

Lenge siden jeg har smakt brigeblanding, det er jo egentlig kjempegodt! Twist er ikke så godt, men går ned om det står på bordet


#80

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg liker bedre rene sjokokaker. Men jeg syns tresskaka var morsom.


#81

Mjau sa for siden:

Jeg har kanelsnurrer og skoleboller i fryseren. Jeg ser skoleboller med melis og kokos i glasskulen min. I nær fremtid. Som i i morgen den dag. :jupp:


#82

Nip sa for siden:

Lager alltid uten :)


#83

Sweetie sa for siden:

Uten! Som ordentlige skillingsboller skal være. Og kanelsnurrer må være med kulturmelk og natron. Og banantwist forsvinner først. :jupp:


#84

Lille meg sa for siden:

Karbohydrater er djevelens verk, men man ha glasur på kanelboller, altså. Og det skal ikke bare ringles over - det skal være et tett lag. :nam: Skal jeg først fråtse i karbohydrater, så gjør jeg det da skikkelig.


#85

Sokk sa for siden:

Selvsagt! Hva er dette med at så mange ikke vil ha melisglasur?! :what:


#86

Niobe sa for siden:

Melisglasur er jo bare søtt kliss. Å kline til god gjærbakst med sånt skulle nesten vært forbudt. Det må være oppfunnet av noen som ikke baker gode boller. :knegg:


#87

Sokk sa for siden:

:snurt:

Søtt kliss gjør jo gjærbaksten bare bedre! :jupp:


#88

Maya80 sa for siden:

På kanelboller har jeg aldri smakt før, det passer best uten ville jeg tro. Melisglasur på boller og skilebrød er ett must


#89

Tallulah sa for siden:

På legendariske Cewex bakeri i Gamlebyen solgte de verdens beste boller; med melisglasur. :hjerter:


#90

Karamell sa for siden:

Jeg utstår ikke frukt og alkohol, rom i særdeleshet, i kaker! :deltar:


#91

Dronningen sa for siden:

Vi liker best med. :nemlig:


#92

Nenne sa for siden:

Da er vi to. Jeg trodde jeg var den eneste i verden som er litt meh til sjokoladekake.

Jeg synes veldig sjelden at sjokoladekake er verdt kaloriene. :nemlig:

Det skal selvfølgelig ikke være melisglasur.


#93

polarjenta sa for siden:

Jeg er heller ikke så veldig glad i sjokoladekake. Velger heller noe annet.:jupp:


#94

Tallulah sa for siden:

Jeg velger alltid sjokoladekake om det er et alternativ. Den må se virkelig kjip ut for at jeg skal velge noe annet. Selv om jeg liker veldig godt andre kaker også, men de kan jo ha gjort noe rart med dem. Sjokoladekake smaker som regel sjokoladekake.


#95

Nenne sa for siden:

Ja, det er det som er feil med dem. :humre:

#96

My sa for siden:

Kanelboller skal forresten pensles med egg og strøs med perlesukker. Det er det eneste fornuftige å gjøre med kanelboller.


#97

Hyacinth sa for siden:

Enig i at sjokoladekake oftest er skuffende. Unntaket er Sting-kaka.


#98

Polyanna sa for siden:

Jeg syns melis er godt på omtrent ALT, selv om kanelboller "skal" ha perlesukker. Jeg ville dog aldri sendt melisglasur med til skole eller barnehage - kliss overalt!

Sjokoladekake er slett ikke alltid sjokoladekake - det hender folk har hatt nøtter i dem!!! :grøsser:

Elllers liker jeg få kaker, men noen ganger er glasuren såpass god og rikelig at det er bryet verdt. Gjærbakst, derimot! :nam:


#99

Myria sa for siden:

Takket være denne tråden er jeg nå, for andre dag på rad, aldeles stappmett på nydelige kanelsnurrer, både med og uten melisglasur. :D


#100

Filifjonka sa for siden:

Sjokoladekake kan være både utrolig godt og utrolig tørt og kjedelig. Nøtter i er da bare en bonus. :) Men det er veldig få kaker som blir bedre med melisglasur. Muligens en type wienerbrødaktige små boller jeg har laget noen ganger, som ikke er særlig søte i seg selv. Men da må det bare være et veldig tynt lag, ikke sånne tjukke kladeiser som er på endel gjærbakst. Det unngår jeg virkelig å spise om jeg ikke blir helt nødt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.