Toffskij sa for siden:
I år har jeg faktisk kjøpt gresskar, og må bare følge opp grubletråden min fra i fjor. Var det noen av dere som kjøpte digert, oransje gresskar i fjor og fikk noe godt ut av innmaten? Bør jeg bare glemme det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Toffskij sa for siden:
I år har jeg faktisk kjøpt gresskar, og må bare følge opp grubletråden min fra i fjor. Var det noen av dere som kjøpte digert, oransje gresskar i fjor og fikk noe godt ut av innmaten? Bør jeg bare glemme det?
Veronal sa for siden:
Teller frøene?
Hyacinth sa for siden:
Ja. Min teori er at de svære lyktegresskarene er uspiselige.
Minerva sa for siden:
Brokkolilykt? Hm. Nå fikk du meg til å vurdere det. :gruble:
Toffskij sa for siden:
Dette svaret var litt vanskelig å tolke. :knegg:
Hyacinth sa for siden:
Hehe. Jeg husker ikke helt hva jeg laget, nemlig. Tror det var gresskarsuppe. Innmaten luktet litt rart, husker jeg.
Myria sa for siden:
Jeg ristet gresskarfrøene (nydelig snacks) og laget en kjempegod gresskarkake og gresskarpai av noe av innholdet.
Guava sa for siden:
Bolegresskar egner seg dårlig til pumpkin pie i alle fall. Besk og ekkel smak sammenlignet med gresskararter som er mer velegnet til spising.
Hyacinth sa for siden:
Bolegresskar! :haha:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg kjøpte flere mindre gresskar som jeg visste smakte godt og lagde gresskarpai, syltet gresskar, gresskarsuppe og ovnstekte gresskar.
meisje sa for siden:
Jeg lager hvert år en deilig gresskarsuppe etter covent gardens soup sin oppskrift av haloween gresskarene.
Kahlan sa for siden:
I år har jeg kjøpt gresskarlykt fra Nille. Fungerer til neste år og. Kastet innholdet i fjor dessverre
Tallulah sa for siden:
Du kan fint lage noe av Halloweengresskarene, men det er ikke nok i dem til å både lage lykt og mat. Så du må kjøpe to.
Nelly Nickers sa for siden:
Jeg kjøpte ikke gresskaret, hadde selvdyrket.
Brukte ikke innmaten til noe. :o
Meissa sa for siden:
Jeg leste et sted i fjor at de orange gresskarene man lager lykter av ikke skal spises. Det er pyntegresskar. Eller til dekorering. Det er ikke farlig å spise de, men de smaker ikke noe særlig.
Jeg kjøpte hokkaido-gresskar i fjor og lagde suppe og ble ikke veldig imponert. Suppa fikk en litt underlig konsistens, syns jeg. Jeg har smakt gresskarpai. Det er ganske godt.
Kaprifol sa for siden:
Jeg har en gang ristet frøene med salt og smør, det ble ganske godt. Men litt mye fiber siden frøskallet var på.
veobra sa for siden:
Jeg pleier få sylltede gresskar. Det er veldig godt. Jeg har ikke oppskrift, men vet at en variant er kokt med bla. ingefær.
Meissa sa for siden:
Jeg synes å huske at frøene i pyntegresskaret i fjor var store og hule. Frøene i hokkaidoen smakte bedre ristet. :nemlig:
Her er den artikkelen jeg leste i fjor, om emnet. :
www.frukt.no/gronne-fakta/aktuelt1/de-ulike-gresskarsortene/
Matilda sa for siden:
Det nærmeste jeg kommer er nestsiste alternativ, eller muligens siste. Vi bruker en del flaskegresskar (butternut squash) fordi det er godt i oksegryte, men de lager man jo ikke lykter av... Treåringen ville kjøpe pyntegresskar i stad, men jeg sa nei. Hvis det faktisk går an å spise det, så kanskje jeg skal ombestemme meg til neste år?
Guava sa for siden:
Syltet gresskar er nydelig, men jeg tror ikke jeg vil anbefale de store til sylting. Det er rett og slett noe med smaken som ikke er så bra på de store. Skal man først ta seg bryet med å sylte bør råvaren smake godt.
Tallulah sa for siden:
Jeg har syltet sånne med godt resultat.
Guava sa for siden:
Da har du kanskje fått mer velsmakende halloweengresskar enn jeg har klart å oppdrive de siste årene, evt. er du veldig dyktig.
Tallulah sa for siden:
Skal jeg spise dem kjøper jeg små versjoner, de har litt mer kjøtt enn bolegresskarene. Men det er jo i utgangspunktet samme gresskar.
Teofelia sa for siden:
Teomannen laget gresskarsuppe av et bolegresdkar for noen år siden, og det ble helt smakløst og aldeles uspiselig.
Agent Scully sa for siden:
Jeg puttet noe av bolegresskaret inn i en muffinmix. Det var vellykket for samvittigheten.
Macky sa for siden:
Butternut squash soup hadde vi som forrett da vi giftet oss, nyyydelig :-)
De gresskarene vi huler ut kaster jeg innholdet. Men skal absolutt kjøpe gresskar og lage pai av :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Vi skal hule ut gresskar for første gang i år. Er det svært tidkrevende og stress? Hvor lenge før Halloween kan man gjøre det uten at det "råtner"? Det holder seg vel ganske bra? Nå er det jo bare noen få dager igjen uansett.
Tallulah sa for siden:
Det holder fint en uke. Du skjærer av toppen litt på skrå innover slik at lokket ikke ramler nedi etterpå, også graver du ut trådene med en litt skarp skje og hendene. Det er litt ekkelt, men er ikke vanskelig.
Hvor tidkrevende det er kommer an på hva du vil skjære ut. :)
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har masse engangshansker i hus. :knegg: Tusen takk, da blir det ordentlig gresskarlykt i år! Neste år har jeg permisjon, så da blir det nok enda mer feiring, nå har jeg senvakt den dagen og er trøtt som en strømpe etter jobb for tiden, men lykt skal fikses. Har kjøpt sånn søtt, selvlysende spøkelse som kan stå på trappa, og et skjelett som skal henge i vinduet. Må bake litt til helgen og, så vi kan ta en liten familiefeiring da (ungene går selvsagt tiggerunden på selve torsdagen, noe annet skulle tatt seg ut).
veobra sa for siden:
De syltede gresskarene jeg har fått smaker veldig godt, og er laget av bolegresskar. :nikker:
Kanina sa for siden:
Jeg synes å huske vagt at jeg lagde noe muffins-greier av innmaten et år. En litt sånn gulrotkake-aktig oppskrift, og det smakte omtrent som gulrotkake også. :vetikke: Men innmaten er så hard og trevlete, så jeg gad ikke å spare på det igjen.
Myria sa for siden:
Jeg brukte iskremskje til å grave ut innholdet, det gikk raskere.
GinaK sa for siden:
Samme her.
Jeg hadde aldri klart å skjære et pent (eller stygt) ansikt så jeg kjøpte et i keramikk fra Nille.
Eia sa for siden:
Jeg har laget gresskarsuppe av store dekorgresskar. Suppa ble veldig god, den, men jeg husker ikke oppskriften. Tror det var med ingefær og litt cayennepepper. Jeg skal prøve meg igjen på torsdag. :jupp:
Maverick sa for siden:
Jeg lagde en gang for lenge siden gresskarsuppe. Det har barna fortsatt ikke tilgitt meg.
"Husker du gresskarsuppen?", hender det de spør hverandre. Og så grøsser de litt.
Eia sa for siden:
:knegg:
Neket sa for siden:
Jeg har laget bolegresskar-suppe en gang. :jupp:
Siden har jeg kasta innmaten. Draw your own conclusions. :nemlig:
Nextlife sa for siden:
Jeg kjøpte et passelig bolegresskar (ca 6 kg) og har nå lagd syltet gresskar av innmaten.
Jeg tok jobben det er med å bruke kulejern da jeg tok ut innmaten og har nå 12 krukker med aldeles nydelig syltet gresskar som skal bli julegaver.
Hyacinth sa for siden:
Hvordan sylter man gresskar? :domm:
Nextlife sa for siden:
Skjærer gresskarinnmaten i små biter (alternativt huler ut med kulejern), koker opp sukker (loads of) med eddik (mye) tilsetter krydderier (i mitt tilfelle; frisk ingefær, vaniljestang, allehånde, kanelstang og chili) og koker til gresskaret er mørt, og fyller på varme glass.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.