Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønsker meg musikkanlegg med veldig bra lyd. Forslag?

#1

Irma sa for siden:

Jeg er sær på lydkvalitet når jeg hører musikk. For et par år siden kjøpte vi et minianlegg til ca. tre lapper som visstnok skulle være så bra, men med det resultatet at jeg knapt har hørt på musikk. Jeg ønsker et anlegg som gir en lydopplevelse, jeg er opptatt av mer enn å oppfatte teksten liksom. Har et eldre anlegg (hi-fiaktig) med bedre lyd, men cd-spilleren har tatt kvelden. Begynner å bli klar for noe nytt.

Noen som har forslag til hva jeg bør gå for? Hi-fi, minianlegg, basskasse, tivoli osv. Er åpen for alt mulig egentlig, men ønsker ikke å bruke ubegrenset med penger.


#2

Bobbelur sa for siden:

Skulle vel egentlig kommet med noen smarte og gode råd siden jeg er gift med en hi-fi-tulling, men jeg kan egentlig ikke så mye om lyd. Jeg vet bare hvordan det låter når jeg liker det...
Om du kan dra innom en hi-fi-butikk og høre litt på hva de har der, så ville jeg egentlig anbefale det. Noter deg litt hva du liker av merker, og så drar du hjem og ser på hva som er til salgs brukt. Vi skal ha platespiller, og jeg vet at en ny Clear Audio til ti lapper har vi ikke råd til (men spilleren er skjitfin da!) og heller ikke de andre jeg sikler på. Så det blir nok noe brukt til 3-5 tusen tenker jeg...


#3

Tertit sa for siden:

Jeg er også gift med en Hifi-entusiast og burde vel kunne svart deg jeg også. Jeg ville ikke gått for et minianlegg på Expert, Elkjøp e.l i hvert fall. Bobbelurs forslag om å dra innom en hi-fi-butikk er bra. Finn ut hva du liker og prøv å få kjøpt brukt. Hvis du ønsker hjelp til å sette sammen et anlegg som passer deg og din lommebok, ville jeg tatt en tur innom AV-forum. Der finner du mange entusiaster med gode kunnskaper og jeg er sikker på at de vil hjelpe deg.


#4

Bobbelur sa for siden:

Der er min mann ofte - og der finner du mange hjelpsomme sjeler (les: menn) og mange gode tips.


#5

mrc sa for siden:

Skal man kunne anbefale noe mer konkret bør det kanskje oppgis en viss sum som er aktuell å bruke.
Skal dette være et rent stereoanlegg, eller ønskes surround i forbindelse med tv/film-bruk?


#6

Irma sa for siden:

Takk for svar! Jeg må nok ut å sjekke markedet litt ja. Jeg er bare litt usikker på hvor jeg skal begynne å lete.

Det er tenkt som et rent musikkanlegg, jeg ser knapt på TV. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på pris, jeg er litt av den typen som først sjekker forskjell på kvaliteten - og så ser hvor mye jeg synes kvalitetsforskjellen er verdt i kroner. :knegg: Sånn umiddelbart så tenker jeg vel et sted mellom 5000 og 10 000 kanskje? Aner ikke om man får noe i hifikategorien i den prisklassen.


#7

Fluke sa for siden:

Jeg hadde tatt turen til Hi-Fi senteret. Dere har vel sånt der dere bor også? De kan lyd og har gode produkter.


#8

Juste sa for siden:

www.hifiklubben.no/ har mye bra. Jeg har en Yamaha forsterker som jeg er meget godt fornøyd med, og NAD er alltid bra. Det kommer jo selvfølgelig an på hva slags musikk du skal spille, hvor store høyttallere du kan ha etc., men du kommer ikke langt med 5.000 kr.


#9

Irma sa for siden:

Takk for tips! Ja, jeg har tenkt på om jeg skulle stikke innom hifiklubben i Oslo. Regnet vel egentlig ikke med å komme så langt med 5000 på hifiklubben nei. :humre: Men det går kanskje an å "bygge på", kjøpe en del av gangen og supplere på den gamle og dårligere anlegget.


#10

Teflona sa for siden:

NAD er bra! Og B&W høytalere. Men dette kan de på hi-fi-klubben, de selger ikke noe dritt der...


#11

Teofelia sa for siden:

Du får ikke all verdens for 10 000, men det er en god start. Jeg ville satset på å kjøpe en anlegg i "enkeltdeler" og ikke i sett. Jeg ville ha investert alt jeg hadde på gode høyttalere og en god forsterker. I tillegg kjøper du en billig CD-spiller. (Det er vanskelig å finne billige CD-spillere, så du bør satse på en DVD-spiller enn så lenge. De får du for 500 kroner, også kan du heller bytte den ut på sikt.) Høyttalere og forsterker er det aller viktigste når det gjelder lyd. Alt annet er underordnet.

NB! Folk som forteller deg at du bør kjøpe dyre høyttalerkabler lyver, eller de har ikke peiling på hva de snakker om. Det er vissvass å kaste bort penger på kabel når budsjettet er på 10 000.

Det er veldig mye bra å få tak i på bruktmarkedet, men da må du selvsagt vite hva du skal se etter. Du finner veldig mye bra på www.hifisentralen.no. Hvis du vil, kan jeg godt lete og gi deg noen forslag herfra, men det må vente til ungene har lagt seg. :)


#12

Teofelia sa for siden:

Og hvis du ikke vil kjøpe brukt, eller ikke finner det du vil ha, slutter jeg meg til dem som sier at du bør oppsøke HiFi-klubben, HiFi-centeret eller Oslo HiFi-center.


#13

Irma sa for siden:

Takk for masse god info Teofelia! :blomster: Jeg tar gjerne i mot forslag hvis du får tid. :jupp:


#14

Tertit sa for siden:

Skal han på treff første helga i oktober han også?
Gubben er i hvert fall ganske gira. :D


#15

Bobbelur sa for siden:

Han skal ikke på treff, men han skal på Hi-Fi-messa i Horten nå til helga. Jeg regner egentlig ikke med å se ham hverken lørdag eller søndag annet enn til frokost og muligens kveldsmat... Han ville ha meg med dette året, men som jeg sier til han - jeg passer ikke der. Jeg ville bare sust gjennom og sett på hva jeg synes er pent å se på, og overlatt kosepraten og -lyttingen til han.

Irma - en av de tingene jeg har lært av mannen min, er at det er veldig individuelt hva man liker. Jeg ble med ham på en hifi-butikk og satt og hørte på et anlegg til tett oppunder 200 000... og syntes at lyden på vårt eget anlegg - bestående av bare bruktkjøp - var mye bedre i mine ører. Og som en annen sa: Forsterker og høyttalere er det viktigste. Og forsterkere må varmes opp før de gir optimal lyd.


#16

scilla sa for siden:

Da burde du kjøpe et anlegg fra BOSE. De har små anlegg med mye og veldig bra lyd.:ja:


#17

scilla sa for siden:

Vet ikke hvor du bor, men Oslo Hi-Fi Senter har bra utvalg.


#18

Teofelia sa for siden:

Jeg har sendt deg en PM. :)


#19

Pong sa for siden:

Jeg hadde ihvertfall kjøpt brukt. Det meste er såpass bra at jeg ikke hører forskjellen særlig, og dessuten er jeg mer interessert i musikk-kvaliteten enn lyd-kvaliteten.
Det er jo ikke akkurat slik at jeg har et lydtett rom og går inn for å kun høre på CD'en - oftest hører jeg trafikken ute og ungene inne uansett. =)

Enig med Theofelia angående det med høytalere og forsterker: det er viktigst.


#20

tutta sa for siden:

Jeg har denne fra Tivoli Audio om :elsker: den!!!!


#21

Irma sa for siden:

Takk for nye tips og PM og prikker! Jeg suger til meg all informasjon og erfaring.

Den tivolidingsen har jeg også siklet på tutta. Men den har vel ikke noe særlig kraftig lyd? Man får vel kjøpt basskasse til også, gjør man ikke det?


#22

tutta sa for siden:

Veldig god lyd i den:ja:. Jeg er kjempe fornøyd. Digger at det er plug 'n play. Det er integrert basskasse, men du får sikkert kjøpt en basskasse i tillegg.


#23

Mams sa for siden:

Jeg hadde som flere andre gått for HI-Fi klubben.
Jeg og an som nå er min eks kjøpte anlegg derfra for en mannsalder siden.
Nå tok han med anlegget da, men jeg har NAD forforsterkeren og Denon CD spilleren og Infinity høytalerne.
Jeg mangler med andre ord noen vesentlige deler selv.


#24

Irma sa for siden:

Vi får begynne å spare Mams! :dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.