Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

To spørsmål om å synge i kor

#1

m^2 sa for siden:

Jeg trenger et kor som passer til meg men hvordan i all verden finner jeg det? Jeg finner bare lister over kor lsm. Og ikke har jeg lyst å bare troppe opp heller.
Noen gode forslag? Ikke altfor lav terskel, men ikke altfor høy heller. Samtidig må jeg jo ha noe å bryne meg på. Kan noter godt, har litt for godt gehør, ligger på ca. mezzosopran :vetikke: hvilket i de fleste tilfeller vel betyr alt.

Skal man bare ringe og spørre? Hvordan vet man at snittalderen ikke er 97? Eller :grøss: 23 og bare piker med sprettrompe?

Og finnes det "familiekor" i østlandsområdet hvor man kan synge sammen? Eller er de alltid separert?


#2

Michelle sa for siden:

Lykke til:)
Jeg lurer på det samme men i et annet fylke og er klar for igjen å begynne å synge. Kunne faktisk tenkt meg et operakor.


#3

Taien sa for siden:

Hvis du finner lister over kor så googler du dem og ser hva som kommer opp. De aller fleste kor som er litt kvalitet over, har enten en nettside, eller det har vært skrevet om dem el.l. og det finnes på det store internettet. Der finner du også dirigentens navn og kontaktinfo. Ring/send mail og si hvem du er og hva du ønsker. Mest sannsynlig blir du kontaktet tilbake og får tilbud om prøvesynging. Mezzo/alt er det som regel stor bruk for! (Er alt selv.)

Når det gjelder operakor er det greit å ta kontakt med symfoniorkesterets kontaktperson om det finnes på stedet, eller konserthus el.l. De har som regel opptaksinfo på operakorene.


#4

m^2 sa for siden:

Prøvesynge :skremt:


#5

Teofelia sa for siden:

Det er et av utvalgskriteriene det, vet du. Hvis de sier ordet "prøvesynge", så vet du at du har ringt feil. Da sjekker du neste på listen og ser om de sier de magiske ordene "kaffe i pausen". :humre:


#6

Katta sa for siden:

m^2, jeg tror faktisk du vil ha et kor hvor du må prøvesynge. De er ofte hakket mer seriøse på den måten at du faktisk får gjort det du har lyst til å gjøre på det koret. Og du synger mer enn bra nok til å passere prøvesang i de fleste kor. Når det er sagt er det ordet prøvesang som gjør at jeg ikke har funnet meg et kor igjen. Men jeg er rusten, ikke sunget på mange år.


#7

Pøblis sa for siden:

Jeg synger i et veldig lavterskelkor. Det som er bra med det, er at det ikke blir sure miner når Livet(tm) gjør at man må melde avbud. Det som er dumt med det, er at jeg noenganger blir sur når de jeg synger sammen med synger skjærende falsk. Det kan jo skje når det ikke er prøvesynging. Men det kan egentlig hende at koret mitt faktisk passer for deg, egentlig, så jeg sender deg en pm. Og hvis vi blir en til som er mezzo/alt som faktisk kan synge, så vil det bli morsommere for meg. :hyper:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Spørs jo hvor "alvorlig" du vil ha det i koret, om du vil gå i et "kose-kor" eller litt mer "seriøst" kor. Jeg prøvesang for Stavanger Symfonikor som 16-åring, inntakskravet var egentlig 18 år men de ville ha meg med etter prøvesyngingen (:kry:) og ble plassert i 1. sopran-gruppa, og jeg var med i et par år, før jeg fikk problemer med halsen og permitterte meg og senere sluttet da jeg aldri ble bedre. Det var helt fantastisk å være med, vi hadde konserter med symfoniorkesteret og sang DE verkene, frysninger bare jeg tenker på det. Veldig gøy. MEN, jeg hadde ikke orket å være med i dag, med barn og full jobb og det hele. Vet at mange permitterte seg da de hadde småbarn, for det krevde så mye tid. Var som regel øving 1 gang i uka, men før konsertene var det ofte øving minst en hel uke i strekk, hver kveld. Måtte øve mye på egenhånd også, for vi fikk jo bare utdelt et verk på flere hundre sider omtrent, med tekst og noter og beskjed om å synge dette. Jeg var ikke helt skråsikker på noter den gangen, men lærte det fort og ble mer og mer flink til det.
Kan anbefales om man orker og har tid til all øvingen, det er jyysla kjekt. :D


#9

Katta sa for siden:

:knegg: Jeg vurderte å sende en mail til et kor her i byen som jeg syntes så veldig kjekt ut, men jeg feiga ut pga ordet prøvesang. Jeg tror jeg skal spørre en syngende sykepleier på poliklinikken her om et lavterskelkor som likevel ikke bare drikker kaffe.


#10

Pøblis sa for siden:

Det er så gøy! :hyper: OG hvis du kjører lavterskel først, så kan du jo avansere i gradene etterhvert?


#11

celebelen sa for siden:

Operaen i Oslo har publikumskor, uten prøvesynging. Jeg synes nivået er bra likevel (flinke, er vi!), det har nok å gjøre med interessen.

Laurentius-koret i Lørenskog er vel familiekor, men ganske seriøst. Ellers har jeg bare sett familiekor i menigheter rundt omkring.


#12

Blå sa for siden:

Det er litt balansegang.

Det er morsomst å synge i et kor som er litt seriøst og prøvesynging er ikke noen sak. De skal bare sjekke om du synger rent stort sett. Jeg prøvesang for operakoret i Bergen og hun ville ikke ha meg fordi stemmen var for svak. :trist: Men hun foreslo et annet kor for meg og det var veldig bra, så sånn sett gikk det bra.

Samtidig. Et seriøst kor vil også ha krav til at man møter på alle øvinger og ekstraøvinger og helger forsvinner ogsåvidere. Jeg liker å synge, men har funnet ut at jeg ikke klarer å prioritere den typen tid, og dermed blir det ikke noe av.

Jeg ville snakket med andre som synger i kor, eventuelt gått på noen konserter og gjort noen vurderinger av snittalderen. Det blir en del tid, så det er greit om man harmonerer litt med de andre, slik at det også blir hyggelig sosialt.


#13

Katta sa for siden:

Jeg synger rent. Men jeg hører at jeg er rusten, jeg må trene. Så lavterskelkor er kanskje greiest til å begynne med, jeg blir bare halvgal hvis det er bare kos. :knegg: Jaja. Kravstor.


#14

m^2 sa for siden:

Jeg tror jeg hopper i et lavterskelkor jeg, spes siden jeg har funnet et hvor jeg kjenner noen (takk for PM pøbelsara) så får jeg heller avansere til noe mer avansert når jeg har en "fritid" som er litt mer "fri" og litt mindre "tid som forsvinner".

:D

Dette publikumskoret på operaen, hva går det ut på forresten, Celebelen?


#15

Pøblis sa for siden:

Der var jeg også. Det er mye hard jobbing og lite kaffepauser, egentlig. Selv om det er lavterskel. Jeg synger også rent og var rusten da jeg begynte, men merker at jeg ikke er så rusten lenger, og det er stas.


#16

Tusenogtredve sa for siden:

Skal du finner deg et kor du passer i, så vil jeg anbefale å dra på en konsert med det koret du ser deg ut som aktuelt. Eller bare en øvelse. Ta evt kontakt med korforbundet lokalt - de vil kjenne de ulike korene godt og kan sikkert veilede deg litt. (kor.no - der finner du kontaktinfo til de lokale kor-forbundene og også linker til nettsider til noen kor)


#17

Amic@ sa for siden:

Henger meg litt på her jeg. Noen som vet om et lavterskel artig kor på Nedre Romerike? Som ikke bare synger kristne sanger og hvor det også er noen under 40 med?


#18

celebelen sa for siden:

Øving en gang i uka, hvor vi synger utdrag fra sesongens repertoir. Fire av stykkene skal framføres i foajeen før premieren på Hoffmanns eventyr 4. desember (dagens reklame - kom,kom!) Det starter igjen over jul, da er det bare å hive seg på. Det er relativt god spredning i alder og korerfaring.


#19

Toffskij sa for siden:

Oi, dette hørtes jo ordentlig interessant ut! Jeg har lengtet etter nytt kor i årevis.


#20

celebelen sa for siden:

FP-seksjon i koret over jul! :hyper:
Mer info her, forøvrig.


#21

ingling sa for siden:

Jeg har også lyst på kor!


#22

Pøblis sa for siden:

Inspirert av denne tråden så har jeg nå øvd en hel time. :kry:
Det var så pent! :rørt:


#23

Karamell sa for siden:

Jeg vil også synge i kor og mailet et kor da de etterlyst folk via Facebook. Men jeg hørte aldri noe. :snurt:


#24

Pøblis sa for siden:

Dårlig gjort! De fleste kor er stadig ute etter medlemmer, og det er jo mange av dem der ute.


#25

Katta sa for siden:

Hvilket kor da?


#26

Karamell sa for siden:

Ett på Ila, katta. de annonserte via Musikkmanesjen, så de hører sikkert til under det. Jeg husker ikke navnet.

Her i nærheten finnes Reppe blandakor, tror jeg. Hillary, bor ikke du også på denne siden?


#27

ming sa for siden:

Jeg også vil synge i lavterskelkor! Kanskje vi bare skulle laget et fp-kor? :knegg:


#28

Lille meg sa for siden:

Jeg vil ha et kor som har såpass høy kvalitet at jeg vil finne det morsomt å synge der. Samtidig må koret godta at jeg plutselig ikke kan komme på en øvelse eller tre, eller til og med må droppe ut av en konsert.

Hittil har jeg egentlig ikke funnet et kor som takler slikt. Jeg trodde jeg hadde funnet et slikt kor, men vi endte opp med å bare være to stykker på min stemme, og da sier det seg selv at man ikke bare kan droppe konserter.

Eh, så da slutta jeg. :sparke:


#29

Michelle sa for siden:

Tar opp denne igjen. Jo jeg bor på denne siden. Har bare ikke tatt motet til meg.


#30

Ru sa for siden:

Google hva som helst, og FP har svaret ...

Hva er det vanlig at man må synge på en prøvesang? :uerfaren:


#31

Lille meg sa for siden:

Er det noe som er "vanlig" da? Det tror jeg ikke.

Hva man må synge avhenger veldig av hvilket kor man forsøker seg på. Noen kor vil ha en prøvesynging nesten bare for å se at du faktisk kan synge og for å kunne plassere deg stemmemessig.

Andre kor vil være interessert i å vite mer om din stemme, og vil kanskje utfordre deg til å synge noe litt mer avansert.

Hvorfor ikke spørre om de vil du skal forberede en bestemt sang til prøvesynging?


#32

Najade sa for siden:

Tror du bare må spørre om hva de ønsker å prøve ut, for dette er veldig ulikt.

Jeg synger i en vokalgruppe, og vi krever forholdsvis mye på prøvesang.

Vi ønsker da en egenforberedt sang, valgfritt.

Vi starter med en slags oppvarming, at den som prøvesynger kan være med på dette og "tar" øvelsene rimelig greit (og selvsagt for å sjekke register).
Så har vi en liten test hvor vi ber om en kjent sang i ulik "stil" f.eks å synge første linje av "Alle fugler" som en operasanger og eller andre stilarter.

Dette fordi vi både tester ut hvordan vedkommende tar en slik utfordring mentalt/sosialt (men husk, vi er få, og alle må kunne være bærende på scenen), og ser litt hvor stemmen hører hjemme sjangermessig.

Så hører vi det egenforberedte, og vi har også test på samsynging med de andre i gruppa.

Når jeg selv har vært på prøvesang har det kun vært egenforberedt og noen "skalaøvelser" for å sjekke rekkevidden.


#33

tink sa for siden:

Prøvesang kan også dreie seg om hvilken gruppe du skal plasseres i. Ikke bare om man er god nok eller ikke. Jeg har klar og sterk stemme, men mangler litt gehør og er avhengig av å henge meg på noen som holder tonen.


#34

Ru sa for siden:

Det er ikke sagt noe om det, enda, og en jeg kjenner som synger i koret kunne ikke huske hva hun selv gjorde da hun begynte. Men hun mente at det ikke var noe stor greie.

Jeg har ganske greit gehør, kunne synge mer eller mindre rett fra bladet og er god på høre hvor jeg bør være om jeg synger feil. Det et et stort ork som synger mye variert og som har en del konserter, så en bør lære kjapt i følge innsideren min. Det tror jeg skal gå greit, jeg har alltid tatt det lett. Men jeg har sunget gospel og tensing ...


#35

Katta sa for siden:

Hvis det er et relativt stort kor der terskelen ikke er så høy er nok hovedpoenget med stemmeprøven å finne ut at du ikke synger helt grusomt og å stemmeplassere deg. Det bruker å være noen enkle øvelser og kanskje en sang "alle" kan. Hvis det er mer krav enn det får du beskjed, men det bruker å være mer seriøse kor.


#36

Ru sa for siden:

Det er et ganske seriøst kor, men de fremhever at de er amatører - med ambisjoner. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.