Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt daglige brød

#1

rine sa for siden:

Jeg har noen brødspørsmål til dere i dag:
Hvilket brød spiser dere mest av i familien?
Hvor mye brød spiser dere i gjennomsnitt på en uke?
Er du mest opptatt av pris, smak eller sunnhet når du velger brød?

:værsågod:


#2

Husfruen sa for siden:

Vi baker brød, og bruker Regal 4-korn-mel.

Vi er 4 stk, og det går 6 brød i uka. Kun 1,5-åringen som spiser ett brødmåltid i barnehagen. Vi andre har også med lunsj hjemmefra.

Jeg kunne valgt de andre melblandingene som er mye billigere, men denne er grovere, så da betyr ikke prisen noe. Det smaker godt også.

Har forresten i ekstra havregryn, solsikkekjerner og linfrø.


#3

gajamor sa for siden:

Det går nokså nøyaktig ett brød om dagen, pluss en pakke eller to med polarbrød i uka. vi kjøper det sunneste brødet våre tannløse barn vil spise. Det billigste brødet blir for fort tørt, og skorpene er harde. Gjennomsnittsbrødet koster 25 kr.


#4

Madicken sa for siden:

Vi spiser ikke veldig mye brød, men det går omtrent et halvt brød om dagen (mest av en havrebrødtype). Jeg baker også brød selv, men det er det bare jeg som liker. :snurt: Vi er fire.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg spiser nesten ikke brød og foretrekker dansk rugbrød. Det hender at jeg kjøper hos bakeren, skjærer i tynne skiver og fryser ned.

Hiawata foretrekker Havrebrød med full pott på grovhetsskalaen, men allikevel mykt og uten hele korn. Vi tenker sunnhet og smak, aldri pris. Det går ca 2/3 brød om dagen til frokost, matpakke og kvelds til Hiawata, og litt frokost til mannen.


#6

elli sa for siden:

Familie på to voksne og to barn (8 og 2 år)
Spiser i snitt 6 brød i uken
Baker en blanding av møllerens kornbrød og mel til grovbakst. Har også i litt ekstra frø og havregryn.

Når det en sjelden gang blir kjøpbrød går jeg for et grov brød, ser ikke på pris.


#7

Meissa sa for siden:

Vi baker innimellom og da veksler vi på matpakkebrød og havrebrødet. Vi har en ettåring og de små blir så rare i magen om de får brød som er veldig grovt. Ellers var vi veldig glad i solsikkebrødet tidligere.

Når vi kjøper brød, som skjer relativt ofte, kjøper vi som oftest barnas beste. Jeg liker det. Det er saftig, godt og passe grovt. Det er vel ett av de dyre brødene tror jeg. Nærmere 40,- tror jeg det koster. Jeg liker også yoghurtbrød, men det føles ikke like sunt, men det smaker godt og er en god del billigere.

Vi spiser omtrent et brød om dagen om vi spiser frokost og kvelds hjemme og sjuåringen får matpakke. Vi koker noen ganger havregrøt og steker noen ganger egg med bacon til frokost og da går det mindre brød. Men det skjer nok ikke mer enn ett par ganger i uka, så det går mye brød, syns jeg. Og de får jo brød i barnehagen også.

Vi er fem i familien om det har noe å si.


#8

Mira sa for siden:

Vi er 3 stk, 1 voksen og 2 barn på 7 og 10 år. Vi spiser ca 2 brød i uka.
Kjøper et eller annet grovt brød i butikken. Somregel det jeg (som spiser minst brød) har lyst på.
Jentene har med seg 2 skiver på skolen. Til frokost er det somregel grøt, men noen ganger skive. Jeg spiser en del knekkebrød, av og til en skive til lunch.


#9

Nextlife sa for siden:

Vi (2 voksne og en stor tenåring) spiser ca 172 brød pr dag, og jeg bruker Møllerens saftige kornbrødmix.
Vi bruker denne brødmixen på grunn av god smak, og passe grovt.
Vi spiser i tillegg mye knekkebrød, både hjemmelaget og den der vanlige grove wasatypen, samt hjemmelagd frokostblanding.


#10

Tallulah sa for siden:

Eller, å si at vi ikke tenker pris blir feil. Jeg kjøper ikke bakerbrød hver gang vi kjøper brød, men av de vanlige brødene kjøper vi det vi liker best.


#11

Input sa for siden:

Vi spiser omtrent bare dette eller dette, deler i brødskjæremaskin på butikken og spiser fire brødskriver om dagen i uka. Da har jeg med meg to på skolen og poden har med seg to i barnehagen. Til frokost spiser vi havregrøt.

Før bakte jeg brød selv, men nå bor vi i bitteliten leilighet og har ikke annet enn bitteliten fryser i kjøleskapet, så da gidder jeg ikke bake ett og ett brød.


#12

polarjenta sa for siden:

Tja, vi spiser kanskje et halvt brød om dagen? Kjøper brød jeg liker og som er sunne.


#13

liefje sa for siden:

Jeg merker at vi ikke er en vanlig norsk familie naar jeg leser dette. Vi er to voksne og ett barn. Vi kjöper et halvt bröd til helgen, evt. rundstykker. Det holder til helgefrokostene. I uken er det bare sönnen som spiser bröd, han spiser en eller max to skiver til frokost og det var det hele. Han spiser ikke bröd paa skolen, og faar varm lunsj naar han kommer hjem (eller paa skolen hvis det passer saann). Vi kjöper grovest mulig bröd, helst biologisk, men det hender saaklart at vi skeier ut med lyse rundstykker. Jeg aner aerlig talt ikke hva brödet vaart koster. Med denne mengden (under ett helt bröd i uken) blir det jo ikke noen store summer uansett. Jeg pleier aa faa brödet skaaret i skiver hos bakeren slik at det kan fryses ned. Da tar jeg opp den mengden skiver sönnen vil ha til frokost og putter dem i toasteren eller i microen for aa varme dem litt för de smöres. Ferskt bröd til helgen, dog.


#14

Tussa sa for siden:

Vi (en voksen og to barn) spise omtrent et brød i veka. Med andre ord kjøpe eg to og kaste halve. Eg sjølv spise ikkje brød, og ungane spise kun til skulemat. Her er kornblandingar og gryn meir populært. Kjøpe havrebrød eller grovt landbrød


#15

Lavender sa for siden:

Det er kun eldste som får med seg brød daglig. Jeg kjøper rug eller havre på REMA. Synes butikkbrød har blitt svært like og ganske bra. Vi voksne liker best brød fra den franske bakeren, som surdeig, valnøtt og rug. Jeg liker Baker Hansens spelt. Og savner Ingers rugbrød. Jeg har skiver i fryseren. Forbruket er lite, derfor er det ikke så viktig hva det koster.


#16

Adrienne sa for siden:

Mannen baker brød hver helg, det går med 5-6 brød i uka. Han baker veldig grovt brød, det er sånn han og ungene liker det best. Jeg spiser ikke så mye brød, kun 1-2 skiver til kveldsmat i ny og ne. Ungene spiser 1-2 skiver til frokost, 2-3 til lunsj og 1-3 til kvelds.


#17

Zulu sa for siden:

Ingen spiser noe særlig brød her, tipper det går et halvt et i uka. Vi kjøper ulike typer grovbrød, skjærer de opp i butikken og fryser ned.


#18

safran sa for siden:

Vi baker stort sett brød. Jeg har ingen fast oppskrift, slumper oppi det jeg har av mel. Det er nesten alltid mest havregryn i. Når vi kjøper, velger vi alltid det groveste brødet som likevel er saftig. Jeg er mest opptatt av sunnhet, ikke pris.
Det går nesten ett brød per dag. Hjemmebakt varer litt lenger enn kjøpebrød.

Tussa, skjær brødet i skiver og frys ned det du vet du ikke får brukt. Perfekt å smøre matpakke av frossent brød, da holder pålegget seg ferskt.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Mine to nærmeste kollegaer på jobb er fra Tyskland og Sverige, og de er helt sjokkert over brødkulturen i norske barnehager og i Norge generelt og synes fryktelig synd på ungene. :knegg:
Jeg er jo helnorsk, men skjønner "problemet" og skulle gjerne ønske det var mindre brød og mer varm lunsj osv slik som i de fleste andre land. Jeg pleier å ha med varm lunsj/middagsrester på jobb og vi har som regel varm lunsj i helgene. Hva spiser du/dere til lunsj, kvelds osv vanligvis?

For å svare på spørsmålet i HI, her spiser vi stort sett det der best i test-grovbrødet fra Rema, Polarbrød Extreme og Ryfylkebrød (Rimi). Går vel et halvt brød til dagen, sånn ca. Jeg er en periode-brødspiser. Får av og til helt brøddilla, mens andre dager er jeg drittlei av brød og vil bare ha supper osv.


#20

konsulenten sa for siden:

Jeg har pleid å bake surdeigsbrød men fikk noe trøbbel med kulturen min. Har funnet et surdeigsbrød som virker ok, vi kjøper bare dette for tida. Det er kun barna (8, 11 og 13 år) som spiser brød og det går 3 brød i uka (stort sett bare til skolemat). Det viktigste for oss er at råvarene har høy kvalitet og at brødet er skikkelig preparert (dvs surdeig). Deretter kommer smak. Vi betaler det det koster.


#21

Snippa sa for siden:

Vi er 2 voksne og 4 barn.
Vi voksne har lunsj på jobb.
Det går ca et brød om dagen + knekkebrød.
Vi kjøper brød med 3/4 eller 4/4 på grovhetsskalaen. Prøver å tenke pris, men som regel tar vi det som ser fristende ut i butikken...


#22

Lenam sa for siden:

Ungene spiser stort sett Barnehagebrødet barnehagebrodet.no/. Jeg spiser ikke noe særlig med brød. Det går nesten et brød om dagen. I helgene kjøper vi gjerne rundstykker. Det hender at mannen baker brød, da går det litt mindre brød, da de er mer kompakte og grovere.


#23

Vind sa for siden:

Vi spiser ca fem brød i uka, og vi kjøper stort sett obs sitt 3 for 39 tilbud. Ok brød til god pris.


#24

Odelia sa for siden:

Vi er mest opptatt av grovhet, men selvsagt også smak. Burde ha bakt mesteparten selv siden vi har et forbruk på 1 brød for dagen, men har ikke begynt med det enda. Det varierer om vi handler brød på Rema, hos bakeren (Remapriser) eller andre steder. I dag handlet jeg 7 brød for 10,-/stk, men til gjengjeld var de mindre enn de vi bruker å ha.


#25

oslo78 sa for siden:

Grovbrød fra Rema 1000 (kr 27 pr stk, 95% grovt).
Det går 5 brød i uka.
Vi er opptatt av smak og at det skal være veldig grovt.


#26

liefje sa for siden:

Vi har holdt paa middag som dagens hovedmaaltid, spises ca 1830/1900, saa ingen kvelds etterpaa.

Lunsj er noe lett ala suppe, omelett, salat, karbonade e.l. for meg og mannen (spiser paa jobb) ogsaa lager jeg noe middagsaktig til sönnen min etter at han kommer hjem fra skolen, ca kl 1400. Han faar ulike pastaretter, karbonader eller fiskekaker med ris og grönnsaker, potetomeletter evt. middagsrester fra dagen för.


#27

Appelsin sa for siden:

Vi bruker ferdigbrød fra Rema, et havrebrød hvor den der grovhetskaka er helt full, tror det er 79%. Vi bruker ett om dagen, det er to matpakker til to barn, en matpakke til ett barn, og frokost og lunsj til mannen.
Vi bruker brødet fordi det er ganske stort og firkantet i formen, så vi får mye mat ut av det, i tillegg til at det er sunt og smaker godt.


#28

Luvi sa for siden:

Sultne, med andre ord. :knegg:


#29

Bille sa for siden:

Jeg baker selv. Blander selv litt på slump.
Vi bruker nok et brød pr. dag, altså 7 i uken.
Sunnhet er viktigst, jeg baker skikkelig grovt brød, uten salt.


#30

Hondacrv sa for siden:

God smak er viktigst. Eg bakar bestemors brød fra møllerens og har oppi litt ekstra med grovt korn. Av og til må me supplere med butikkbrød. Me et vel ca ett brød for dagen, to vanåksne og eit barn.


#31

Cuyahoga sa for siden:

Vi spiser minst et brød om dagen. På det verste spiste vi minst 12 hjemmebakte brød i uka.

De yngste ungene og mannen min er veldig glade i brød.

Jeg er opptatt av sunnhet, smak og pris, så derfor baker jeg brødene våre selv. :knegg:


#32

Mrs. Longbottom sa for siden:

Sånn er det her og. Det går vel kanskje et brød i uka. Jeg spiser aldri brødskiver. Det er utelukkende til matpakke til ungene. Jeg kjøper etter innfallsmetoden


#33

apan sa for siden:

Vi spiser nok ikke mer enn 3 brød i uka. Baker i perioder grovt, eller kjøper grovt på Rema (helst full score på grovhetsskalaen). Tenker ikke pris blant dem de har på Rema, de koster vel 30 kroner de fleste av dem som ikke er helt billige.

Vi spiser veldig mye knekkebrød, og har som oftest 4-5 typer i hus. Spiser også mye havregryn. I helgene har vi rundstykker til frokost og gjerne noe frokostblandingsaktig til lunsj.


#34

Nextlife sa for siden:

Ok, greit vi er store folk som trenger mye mat, men det der var litt i overkant. :knegg:


#35

Milfrid sa for siden:

Vi spiser stort sett et brød de har på Rema som gir seg ut for å være 97% grovt eller noe i den duren. Det er ikke et biligbrød, men jeg prioriterer godt brød. Går ca et brød til dagen.


#36

nokon sa for siden:

Eg spiser bare brød når eg skal ha eit litt ekstra kose-måltid, som lang helgelunsj med godt pålegg. Elles går det stort sett i havregrøt, knekkebrød eller frokostblanding for min del. Mannen og Ungen spiser eit brød over to dagar. Eg har inntrykk av at smak og sunnheit går over pris.


#37

Ole Brumm sa for siden:

Vi spiser ett brød om dagen (hverdager, i helgen blir det mest rundstykker eller andre ting), er 2+3. Vi baker brødene selv, har brødbakemaskin, kjøper noen ganger, da trumfer smak pris, men de må også være grove.


#38

Veslemøya sa for siden:

Jeg spiser veldig mye brød. Jeg elsker smaken av brød og kan gjerne knaske brød uten pålegg. Likevel går det mest i kjøpbrød i disse travle tider. I tillegg baker jeg knekkebrød til meg selv. Vi er 7 stykker i familien og spiser ca. 2 brød om dagen.

Jeg tenker først og fremst at brødet skal smake greit. Vi spiser stort sett et grovbrød fra Rema til 27 kr. Jeg er mer opptatt av sunt pålegg: makrell i tomat, peppermakrell,skinke og kaviar.


#39

Karamell sa for siden:

Omtrent 1,5 brød om dagen. Ungene spiser et som er 4/4 grovt p skalaen og jeg og mannen ett som er 4/4 grovt.


#40

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i kjøpebrød, og i de periodene jeg ikke baker selv (jeg er periodebaker), spiser jeg nesten ikke brød. Sønn og mann spiser brød til frokost og kvelds. Av kjøpebrød kjøper vi brød som er grovt, smaker godt og har minimalt med tilsettningsstoffer. Pris er ikke viktig og det går vel ca 2-3 brød i uka.

Når jeg er i bakemodus baker jeg brød hver kveld, slik at vi har ferskt brød til frokost.


#41

Nera sa for siden:

Her er vi to voksne og to barn. Mannen og barna er veldig glade i brød, men siden barna er små, holder forbruket seg foreløpig på et nivå brødbakeren (jeg) kan leve med. Det går nok i overkant av fire brød pr. uke, og jeg baker litt oftere enn ukentlig, så fremt jeg har tid.


#42

goldnugget sa for siden:

Jeg baker grovt brød hver uke. Vi er 5 og spiser ca 1 brød om dagen. Innimellom spises det også polarbrød havre og knekkebrød. Vi kjøper aldri vanlig brød. Hjemmebakt polar prøvde vi forrige uke. Det ble skikkelig godt:-)


#43

mamaria sa for siden:

Æsj, så sunne alle er da, og så må jeg komme og tilstå...

Vi kjøper ofte billigste kneipen på Rema. Hamstrer, skjærer opp i butikken, og fryser. Det går minst ett brød om dagen. Jeg kjøper også andre brød av og til, og barnas favoritt er et havrebrød som kjøpes på Rema, og som er veldig grovt i følge brødskalaen. Men dette er dyrt. Litt for dyrt til at det kan være hverdagsbrødet vårt.

Selv elsket jeg brød da jeg var yngre, men nå er jeg rimelig brødlei, og spiser det sjeldent. Jeg liker både grove og fine brød, men de gangene jeg spiser brød nå er nok oftest brødet fint.

Jeg skulle ønske jeg fikk begynt å bake, men jeg har ikke alltid vært heldig med hjemmebakt brød, og det er litt kjedelig å legge mye jobb i det og så liker ungene det ikke, brødet faller fra hverandre, det smaker gjær, eller hva som nå går galt.


#44

Mirasol sa for siden:

Vi har brødbakemaskin og bakte alltid selv før. Da gikk det ett brød om dagen. Men når vi gikk fra 4 til 5 i familien så ble ikke det nok, og da ble det for vanskelig å styre med siden jeg ikke vil la den gå om natten. Jeg likte det brødet best, men barna liker best kjøpebrød. Og det var stor overgang fra å bake selv til å kjøpe ferdig når det gjaldt pris. Det hjemmebakte kostet kr 5,50 pr brød (2005 regnet jeg ut dette, sikkert økt litt nå)!

Imponert! :knegg: Fulltids brødbaker hjemme hos dere da eller!?

Her handlet vi også, inntil de fjernet havrebrødet fra 3 for 39-tilbudet sitt. :mad: Vel, deres tap hovedsakelig, for alt det andre som fant veien i handlevogna når jeg var der ble det også slutt på når jeg sluttet å dra dit for å handle brød! :P

Jeg skulle gjerne kjøpt kneipp og da hadde ungene vært fornøyde, de elsker dette hos bestemor og bestefar. Men de spiser da minst dobbelt så mange skiver som ellers, så hos oss ville det ikke vært noen stor besparelse faktisk. Eksempel: Storebror spiser frokost hjemme=1 skive med pålegg. Hos bestemor=4 skiver med samme pålegg! Samme med meg og mannen altså, kneipp er nesten som loff å regne og det er jo nesten bare luft!


#45

Magica sa for siden:

Når vi er 2+2 går det ca ett brød per dag. Bare meg og mannen er noe helt annet. Jeg baker av og til, eller vi kjøper ymse på butikken. Grovbrød ja, og så får ungene grine seg til kneip innimellom. De eter hva det måtte være av brød da.


#46

Taien sa for siden:

Det går ca et halvt brød til dagen her. Noen ganger litt mer andre ganger litt mindre.
Vi kjøper brød med hele korn, for det er det alle her liker. Det er nok litt over halvgrovt.
Det beste brødet kjøper vi på Helgø/Meny. Men det er dyrt, så vi kjøper når det er på tilbud og fryser. Som i dag, jeg har kjøpt 10 brød (til 10 kr stk) og lagt i fryseren. Så nå har vi brød i nesten en mnd.


#47

Guttemammis sa for siden:

Kjøper de brødrene med mest grovhet i skalaen, koster ca 25-27 kr.
Går ca 1/2 brød om dagen, av og til litt mer.
Baker grove horn eller pizzasnurrer og brød en gang i blandt.
Har en tiåring som ikke er særlig glad i brød, derfor lager jeg ofte en mengde grove horn
eller pizzasnurrer med ost og skinke som fryses ned og tas opp om morgenen.
Jeg spiser oftest fiberrik.
Kneip har vi ikke spist på år og dag.


#48

Blondie sa for siden:

Jeg kjøper to brød hver mandag og de holder hele uken, ungene som spiser. (3 stk) Mannen spiser på jobb i uka og jeg må ha egen mat. Jeg fryser ned brødene og varmer opp skivene de skal ha. Sunnhet er det viktigste når jeg kjøper.

Jeg bytter litt på havregrøt og knekkebrød til frokost, men har også et eget glutenfritt brød i fryseren. Det går det kanskje fire-fem skiver av i uka, toppen.


#49

Synnemor sa for siden:

Før bakte jeg brød selv, men barna vil kun ha kjøpebrød (fatter ikke hvorfor de liker det bedre!) Vi kjøper derfor det meste av brødmaten for tiden, det går i allefall ett skikkelig grovt brød pr. dag. (Vi er 5 i familien, 4 som spiser brød til frokost, lunsj og evt. kveldsmat.)

Jeg blir sulten veldig fort når jeg spiser kjøpebrød og synes ikke det er spesielt godt heller, så jeg spiser sjeldent brød. Baker knekkebrød med masse korn en gang i uka, det holder til frokost, lunsj og kvelds til meg i en uke. I helgene blir det ofte rundstykker.

For oss er grovhet og smak viktigere enn pris. Brød er dyrt, og siden det går med i alle fall 5-6 brød pluss rundstykker i uka blir det en del penger ut av det.


#50

Nip sa for siden:

Jeg spiser aldri brødmat hjemme, spiser grovt rundtsykke ute 3-4 i uka ca...

Hjemme så baker jeg endel grove horn, polarbrød, rundstykker, brød osv, men det går ikke så store mengder. Minsten spiser det, men vi prøver å variere det og ha mye annet også så det ikke blir brødmat til 3 måltider. Han er også veldig glad i lomper med pålegg, så det går endel av det også.


#51

Pøblis sa for siden:

De er veldig store/høye i den familien. :ja:


#52

rine sa for siden:

Vi kjøper gjerne slike 3 for 39-brød på OBS, og gjør vi ikke det, er det havrebrødet på Rema (som skal være rimelig grovt.) Aldri loff eller kneipp i alle fall.
Vi spiser i overkant av ett brød om dagen siden både mann og barn har med brød i matpakka. Siden vi spiser så mye brød, tenker jeg litt pris, og kjøper sjelden brød til 50 kr, snittet ligger vel på rundt 25 kroner.


#53

Blondie sa for siden:

Brød til femtilappen? Det har jeg enda tilgode å se. Jeg handler de som ligger rundt 25-35, da er de ofte grove (og gode, ifølge barna).


#54

mkj sa for siden:

Hvor kjøper du godt dansk rugbrød? Jeg prøvde å bake en gang, og det ble eh.. interessant. Litt i overkant. Jeg fyser på det innimellom og kunne tenke meg å ha litt i fryseren.


#55

Adrienne sa for siden:

Hos oss er det omvendt, ungene vil kun ha farens hjemmebakte, og spiser merkbart mindre de gangene vi har kjøpebrød. Spesielt lillesøster, som kunne levd på brødskiver med kjøttpålegg. :knegg:


#56

Blå sa for siden:

Jeg har gitt opp å bake selv, både mann og barn foretrekker kjøpebrød. :sur:

Vi kjøper brød i øverste del av grovhetsskalaen, men det varierer hvilke vi kjøper. Vi spiser i underkant av et brød om dagen. Alle spiser brød til frokost, men det er bare mannen som smører matpakke. Jentene får mat på skolen og jeg spiser knekkebrød på jobb.


#57

kokosbolle sa for siden:

Her går det ca. 1 brød om dagen. Vi kjøper enten Josefine-brød, Kaluza-brød, Monster-brød eller grovbrød. Minst 3 av 4 ruter på grovhetsskalaen. Aner ikke hva de koster.

Har forsøkt å bake litt selv, men det blir liksom ikke noe av. :sparke:


#58

Sonar sa for siden:

Det går i snitt 1,5 brød per dag (2+3). Spesielt eldste på 13 år spiser mye brød.
Vi kjøper på butikken. Noen ganger 3 for 39 på obs, flest ganger kjøpes det på Rema. Går mye i spleisebrødet. Snittpris vil jeg tro er rundt 25 kr per brød.


#59

Neket sa for siden:

Vi er 3 (4), kjøper vel et par brød i uka. Noen ganger halvstekte rundstykker i helgen.

Jeg kjøper som regel havrebrød på butikken. Aner ikke hvor mye det koster ( :flau: ) men tror kanskje det er litt under 30 kr?


#60

Mirmell sa for siden:

Vi kjøper brød på bakeriet. De har et brød jeg ser de skriver har 78% grovhet, koster 35 kroner. Vi er fire stykker og det går 2,5 brød i uka (skjærer brødet i to og fryser den ene halvparten). Ungene får med seg et par skiver hver i barnehagen, jeg spiser en skive på kvelden og det er det. Både mannen og jeg spiser frokost på jobb og ungene spiser som regel havregrøt eller yoghurt til kvelds. Dermed går det ikke så mye brød her i huset.


#61

løve70 sa for siden:

Vi er 3 her i huset, to voksne og et barn. Jeg er ikke så glad i det brødet de to andre liker, så dermed spiser jeg sjelden brød hjemme. Kjøper stort sett brød på butikken, grovest mulig uten hele korn. Prisen betyr ikke så mye, forbruket av brød er ikke så stort. I helgene kjøper jeg gjerne brød fra baker eller bsker rundstykker selv. LilleVenn spiser 1-2 brødmåltid hver dag, LøveMannen kanskje 1. Et brød holder 2-3 dager.


#62

Stine-mor sa for siden:

Hvilket brød spiser dere mest av i familien?
Klausen grovt grislet kneip, og supergrovt grislet kneip.

Hvor mye brød spiser dere i gjennomsnitt på en uke?
Ca 6 brød, samt en til to pakker polarbrød.

Er du mest opptatt av pris, smak eller sunnhet når du velger brød?
Smak. Dog er brødene ganske sunne, visstnok. Brødet koster ca 30 kr pr stk.

Vi er fire barn og to voksne.


#63

Tallulah sa for siden:

Jeg får heller ikke til å bake det selv. :niks:

Jeg kjøper av og til på Åpent bakeri, og på Baker Hansen. Jeg liker også de litt store skivene med solsikkefrø som man får kjøpt i plastpakke i butikken, men det kan ikke måle seg helt med bakerbrød.


#64

rine sa for siden:

Joda, bare gå på et litt sånn fancy, smancy bakeri, som i tillegg selger fancy kaffe og økologisk hva_har_du, der finner du brød til 50 kr. :nemlig: Men brødet var fantastisk godt, det skal de ha, selv om det er utenfor mitt budsjett å handle brød der daglig.


#65

Polyanna sa for siden:

Jeg spiser (nesten) ikke brød, men familien for øvrig er storspisere. Det går 7-10 brød i uka, tror jeg. Da går noe i søpla, dessverre. Det er umulig å vite om barna vil ha 1 eller 4 skiver av matpakka - det varierer fra dag til dag. Men vi har blitt bedre til mengdeberegning, og så bruker jeg oftere brødrestene fra matpakka til å lage ostesmørbrød til kvelds.

Vi spiser Kornbrød, mannen baker fra sånn ferdigmix. Har planer om å blande sammen en melblanding alle liker selv, men det har ikke blitt, foreløbig.


#66

Røverdatter sa for siden:

Jeg ukeshandler på kveldstid og kjøper det som er igjen av brød. Det må være uten synlige frø så det er litt ymse hva jeg får tak i. Det blir litt forskjellig fra uke til uke. Prisen er rundt 30,- pr. brød og vi bruker vel en 3-4 brød i uken. De siste ukene har jeg bakt en del selv og det blir nok endel billigere. Målet på sikt er å bake mesteparten av brødet vårt selv.


#67

frukt sa for siden:

Brød? :what:
Vi er primal/paleo/lavkarbo/whatver you like "fanatikere" her i huset så brød spiser vi knappest.
Det hender jeg kjøper et glutenfritt brød, men det er ikke hver måned en gang. Lager av og til noe brød-lignende greier av rismel og bokhvetemel da.

Når jeg kjøper brød tenker jeg ikke pris, kun smak og sunnhet. Glutenfritt brød er ofte tørt og smulete så da er det like greit å kjøpe noe man faktisk liker.


#68

Jinx sa for siden:

Kjøper brød, mormors grovbrød eller speltbrød.

Spiser 2-3 brød i uka. Lager rundstykker på lørdag og søndag. Er mest opptatt av smak.


#69

Anikka sa for siden:

Her i huset går det ca ett brød om dagen, gjerne Remas energibrød, havrebrød eller grovbrød eller kystbrødet fra Coop. Sulten mann og to matpakker til eldstemann drar avgårde med mesteparten. Jeg tenker sunnhet og smak når jeg handler, i mindre grad pris. Brød som skal være med i barnehagen må være nøttefri på grunn av et allergibarn på avdelingen, og utvalget i slike brød her vi bor er litt labert, dessverre, så der ender vi opp med finere brød enn jeg foretrekker. For at vi ellers skal slippe å spise kun disse brødsortene, skjæres det nøttefri brødet opp i skiver og fryses ned.


#70

ingling sa for siden:

Mannen og ungene spiser kjøpebrød, oftest havrebrød fra Coop Xtra til 29 for to, eller noe sånt. Jeg baker selv, til nød kjøper jeg et ferdig speltbrød på Rema (tåler ikke hvete så godt og bruker mye mindre gjær i egne brød). Jeg får ikke til å bake ofte nok til at alle skal spise det nå, og de liker det ferdige, så det er lett. Vesla liker polarbrød godt, så det kjøper vi av og til, havrevarianten. Det er vel ikke toppers, men i småspistperioder er det jomnen bedre enn ingenting. Det går vel et halvt brød om dagen ca., jeg bruker 2-4 skiver avhengig av hva jeg gjør med lunsj og kvelds. Det har blitt litt vel mye brød i det siste, jeg må finne på gøye lunsjer igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.