Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan tilberede andebryst

#1

Obelix sa for siden:

Tenkte ha det til helgen og har aldri laget det før.
Så fyr løs med tips og oppskrifter!


#2

Obelix sa for siden:

Er det ingen som har laget andebryst her som har lyst til å dele?


#3

Skilpadda sa for siden:

Rute fettlaget, sånn som på ribbe, og steke brystet i stekepanne med fettet ned, til svoren er sprøstekt. :nam:


#4

Obelix sa for siden:

Og da er det ferdig stekt gjennom? Trenger ikke i ovn etterpå?
Tilbehør og saus da?


#5

Salt sa for siden:

Vi gjorde som Skilpadda, men la andebrystet i kald panne. Da får fettet masse god tid til å bli skikkelig crispy. Vi hadde det 10 min i ovnen etterpå, men husker ikke hvor lenge vi stekte det i panna, da...


#6

Harriet Vane sa for siden:

Skjær et rutemønster på fettsiden, men ikke i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i ca.8-10 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen og la de hvile.

Det må absolutt ikke!!!! være gjennomstekt, for da kunne du like gjerne kjøpt et stykke frossen okselever.

Denne guiden viser hvordan Sjuve gjør det og jeg gjør det på samme måte.

www.klikk.no/mat/spise/article574656.ece

Jeg liker å ha en litt søt saus til, stekesjy kokt inn med portvin, fiken og honning og blanket med smør. Dessuten synes jeg at en sellerorot/mandelpotetmos og glaserte grønnsaker eller rosenkål stekt med smør, valnøtter, bacon og tynne striper av aprikos.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har googlet litt og internett antyder: etter du har pannestekt andebrystet legg det i ovn på 80 grader, til du oppnår en kjernetemperatur mellom 57 og 62 grader, ca. 20 minutter. Det anbefales å bruke steketermometer.


#8

Syrin sa for siden:

Du må altså ikkje finne på å gjennomsteike andebryst! Veldig viktig!

Eg har laga andebryst med tilbehør av ris, paprika, kvitløk, honningsaus og diverse. det er fantastisk. Kan sjå om eg finn oppskrifta...


#9

Syrin sa for siden:

Her er oppskrifta eg har brukt, fleire gonger. Serverte det faktisk på julafta ein gong.
Her skal skinnet på brystet bort - noko som kanskje er rart for enkelte, men viktig sidan brysta er marinert. Det blir jo magrare enn om ein steiker med skinnet på da.

www.mineoppskrifter.no/marinert-andebryst/


#10

Toffskij sa for siden:

Ta vekk skinnet? :leppe:

Neida, jeg ser godt at det kan være godt uten skinn også, det blir vel som med lammefilet. Godt både med og uten «svor». Men 5+5 minutters steking pr. side høres litt mye ut – jeg pleier å steke 8 min. på hver side, og det er med skinn.


#11

Syrin sa for siden:

Eg har nok steikt det mindre, for honningen fører til at brysta raskt får farge, og blir brunsvarte om dei ligg på panna for lenge. :)



#13

Obelix sa for siden:

Tusen takk dere!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.