Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammecarré, men hvilket tilbehør?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har 900 g lammecarré (hvor mange rekker det til, forresten?), men jeg vet ikke hva jeg skal ha ved siden av. Har lyst på portvinsaus, men kjøttet gir jo ikke kraft? :undrer: Har en fond-terning, men det er jo ikke like godt.

Ellers har jeg amadinepoteter, gulrøtter, blomkål, brokkoli og asparges. Jeg rekker ikke å handle.

Kan jeg lage noe godt av dette?


#2

IzziCreo sa for siden:

Henger her, for jeg har også lammecarré liggende. Vet bare at jeg vil ha mye rosmarin :humre:


#3

IzziCreo sa for siden:

Synes forøvrig at tilbehøret ditt ovstekt høres veldig godt ut :jupp: Med mye rosmarin og annet godt til!


#4

Hyacinth sa for siden:

Jo takk, men jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre med det. :knegg: Og hvordan jeg skal lage saus uten kraft.


#5

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier aldri å ha saus til lammecarré (som jeg tror er livretten min), men du kan jo koke ut panna etter at du har brunet lammecarreen + bruke sjy fra formen når du har stekt den ferdig. (Etter min mening er 62 grader den optimale kjernetemperaturen for lammecarré.)

Amandinepoteter pleier jeg å ovnsbake med olivenolje og salt. Nam, nam. Og gulrotpuré er faktisk veldig godt – jeg koker gulrøttene myke og stavmikser med en god dæsj crème fraîche. Og salt. Og så kan du jo dampe eller ovnsbake aspargesen (10 min på 200 grader, salt og olivenolje på dem også).


#6

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! Har du ingenting "vått" til bortsett fra mosen da? Det oppleves ikke tørt?

Men dere: Jeg åpnet pakken nå. Lammet var vakuumpakket. Det stinker ikke slik som kyllingfileter, men kjøttet har en sur/ bondegårdsaktig/ råtten eim. Det har ikke gått ut på dato. Jeg føler det er bedervet, men min mor påstår at lam ofte lukter bondegård og at vakuumpakket kjøtt lukter gass. Men likevel. Jeg hR aldri kjent slik lukt av lam, men jeg pleier ikke kjøpe vakuumlam. Hva gjør jeg? Det er så nedtur å ikke kunne lage dette nå!


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg ville ventet litt og luktet igjen. Jeg ville ikke spist kjøtt som luktet surt et kvarter eller så etter åpning.

Jeg er ikke noen sauseperson, så jeg serverer ofte mørt kjøtt uten noen form for saus. Lammecarré står seg jo vidunderlig godt alene.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk! Jeg skal vaske det og lukte litt mer.


#9

Bille sa for siden:

Vi pleier å ovnsbakte poteter (amadine) og rotgrønnsaker til lam. Persillerot, gulrot, kålrot, sellerirot, rødbeter (fersk, altså) osv. Olje og fersk rosmarin. Yummi!


#10

Martis sa for siden:

Lam kan lukte litt mye når man åpner pakken, men det skal ikke lukte surt. Håper kjøttet er ok!

Ang saus så er både portvin og rødvinssaus av kraften supert til lam, og du trenger ikke så mye saus når det er såpass kraftig saus.

Mmmm, nå fikk jeg også lyst på lammecarre. :vilha:


#11

Hyacinth sa for siden:

Takk! Det lukter mye mindre, men eimen er der og ingen i huset hadde lyst å spise det. Jeg skal be om å få pengene tilbake. Kjipt. Men sånn er det.


#12

IzziCreo sa for siden:

Å, nei, så utrolig kjipt! Er det lammecarré fra Rema? Det er en slik jeg har i frysen, og er veldig spent... Har heller ikke kjøpt det før.


#13

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er fra Rema. Den der kokkeserien. :mumle:


#14

IzziCreo sa for siden:

Jepp, det er den jeg har kjøpt også, men den er dypfryst. Kjøpte du den fryst eller opptinet?


#15

Hyacinth sa for siden:

Ingen av delene, den var fersk.


#16

IzziCreo sa for siden:

Å, ok. Fant ikke fersk på vår Rema. Kun den frosne fra New Zealand, men det er den kokkeserien.


#17

Hyacinth sa for siden:

Hm, jeg er nokså sikker på at den vi har er lokal? :undrer:


#18

IzziCreo sa for siden:

Det kan jo godt være, Hyacinth :nemlig: Vår er vakuumpakket, og med eske utenpå. Det kommer klart frem at det er kjøtt fra New Zealand.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg er rimelig sikker på at denne ikke var fra NZ. Jeg skal se om jeg kan finne et bilde av den.


#20

Toffskij sa for siden:

Rema hadde fersk, norsk lammecarré i noen butikker og frossen newzealandsk i andre. (Jeg har en av sistnevnte i fryseren.)


#21

Hyacinth sa for siden:

Jepp, denne! www.google.no/search?q=lammecarre+rema+1000+fersk&client=safari&hl=nb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=crJ0UuOMJozr4wS2sIHABQ&ved=0CAkQ_AUoAA&biw=1024&bih=672&dpr=2#facrc=_&imgrc=0vEhMnNkWgHbpM%3A%3BJ84ZwG2rhNbWcM%3Bhttp%253A%252F%252Fhyb.rema.no%252Fremaws%252Frest%252Fconvert%252F2926251_Lammecarre_Rema_15582_png_raw%253Fw%253D200%2526q%253D50%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.rema.no%252FcampaignTheme_helgCampaign.php%253FcampaignType%253D8796093066005%2526campaign%253DCMP-2%3B200%3B167


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.