Jeg har 900 g lammecarré (hvor mange rekker det til, forresten?), men jeg vet ikke hva jeg skal ha ved siden av. Har lyst på portvinsaus, men kjøttet gir jo ikke kraft? :undrer: Har en fond-terning, men det er jo ikke like godt.
Ellers har jeg amadinepoteter, gulrøtter, blomkål, brokkoli og asparges. Jeg rekker ikke å handle.
Jeg pleier aldri å ha saus til lammecarré (som jeg tror er livretten min), men du kan jo koke ut panna etter at du har brunet lammecarreen + bruke sjy fra formen når du har stekt den ferdig. (Etter min mening er 62 grader den optimale kjernetemperaturen for lammecarré.)
Amandinepoteter pleier jeg å ovnsbake med olivenolje og salt. Nam, nam. Og gulrotpuré er faktisk veldig godt – jeg koker gulrøttene myke og stavmikser med en god dæsj crème fraîche. Og salt. Og så kan du jo dampe eller ovnsbake aspargesen (10 min på 200 grader, salt og olivenolje på dem også).
Tusen takk! Har du ingenting "vått" til bortsett fra mosen da? Det oppleves ikke tørt?
Men dere: Jeg åpnet pakken nå. Lammet var vakuumpakket. Det stinker ikke slik som kyllingfileter, men kjøttet har en sur/ bondegårdsaktig/ råtten eim. Det har ikke gått ut på dato. Jeg føler det er bedervet, men min mor påstår at lam ofte lukter bondegård og at vakuumpakket kjøtt lukter gass. Men likevel. Jeg hR aldri kjent slik lukt av lam, men jeg pleier ikke kjøpe vakuumlam. Hva gjør jeg? Det er så nedtur å ikke kunne lage dette nå!
Vi pleier å ovnsbakte poteter (amadine) og rotgrønnsaker til lam. Persillerot, gulrot, kålrot, sellerirot, rødbeter (fersk, altså) osv. Olje og fersk rosmarin. Yummi!