Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnesete - igjen

#1

Einhyrningur sa for siden:

Minsten blir fire om noen måneder og i går snudde vi han framover i bilen. Han fikk sete med magepute siden han enda ikke er 18 kg og fordi jeg synes trepunktseler så skrekkelig ut til babyen min.

Selv klager han nå på at han ikke får puste. Det er såå trangt visstnok.

Er han faktisk for stor for stol med magepute eller er det uvant med pute som er årsaken? Bruker dere magepute helt til de er 18 kg eventuelt hvor lenge brukes den?


#2

Einhyrningur sa for siden:

Ehh, veide gutten. Han er 17,5 kg. Har vi kjøpt feil sete? Skulle han hatt trepunktseler?


#3

Isolde sa for siden:

Han skulle nok det ja.

Jeg ville brukt 3 punktsele til over 15kg om man skal snu. Vår var 20kg og 5år når vi snudde så da var det aldri noe alternativ.

Så en film her for noen uker siden av barn i putestol som skle ut av puten når bilen rullet rundt. Den har gjort meg litt skeptisk til disse putestolene. Her var den: www.sikkerautostol.dk/wp-content/uploads/2012/10/roll-over-accident.wmv



#5

Einhyrningur sa for siden:

Ikke værre en at stolen kan brukes uten pute. Den er kjekk sånn. Bah, irriterende likevel!


#6

Einhyrningur sa for siden:

Men hvor mye bedre ville barnet sittet i slik stol uten pute der man kun bruker bilens belter? De sammenligner jo med sete med integrerte seler.


#7

Odelia sa for siden:

Med forbehold om at jeg ikke kjenner til stoler med magepute, men fremovervendt anbefales det å bruke 3-punktssele da trykkfordelingen blir for stor på nakken ved bruk av 5-punktssele. Om det kan være til noe hjelp.


#8

Isolde sa for siden:

en trepunktsele går over skulderen og vil nok holdet barnet bedre på plass enn en pute som bare holder over magen. I en god beltestol strammes jo selen under horn over midjen og i beltesamler på skulderen som tilpasses høyden på barnet.


#9

emin sa for siden:

Dropp mageputa, ja.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Hvorfor sies det at man kan bruke magepute til 18 kg om man ikke skal det?


#11

Isolde sa for siden:

Det kommer jo veldig annpå barnet. Min snart 2åring er 14,6kg og skulle han sitte fremover burde han nok brukt en sånn pute til 18år for å være gammel nok til å sitte fint i 3 punkt sele. Ved 3 punkt sele er det vikig at barnet forstår at det ikke kan flytte på selen eller ta armene ut osv.

Er glad jeg ikke må forholde meg til det. Han skal nok sitte bakover til han er 5år og over 20kg akkurat som broren. Om ikke enda lenger. Elsker maxwayen vår. 3 punktsele hadde vert livsfarlig her. Han tar av seg 5punktselen og men der kan vi feste på belteklips.


#12

Einhyrningur sa for siden:

Jeg stoler ikke på st han ikke tar av seg selen, det er grunnen til at vi valgte pute. Veide han i morges, han er 17 kg og kan derfor bruke pute i en kg til. Jeg synes han sitter veldig sikkert nå, og ser for meg at trepunktselen forsvinner under armene eller bak ryggen.

Jeg kjenner at jeg må ha et godt argument for å benytte trepunktseler, selv om filmen med rulling fikk meg til å tvile. Han sitter uansett ikke i setet under rulling om selen er bak ryggen eller noe.

Nå er det i tillegg base på setet, noe som gjør settet i mine øyne mer solid.

Sukk, jeg blir altså så usikker!


#13

emin sa for siden:

Base? Hvilket sete har dere?

Hvis det er isofixfester du tenker på så er det det på rene beltestoler også.


#14

Einhyrningur sa for siden:

Cybex Pallas 2fix. Ja, isofixen kan flyttes til selve stolen og.


#15

Snuppa sa for siden:

Man flytter jo ikke isofixen. Den er jo montert på stolen der den skal være. Pallas er jo akkurat samme stolen som solution X, men med magepute som ekstrautstyr.


#16

Einhyrningur sa for siden:

I følge bruksanvisningen og hun i butikken tar man av basen og fester isofixen i selve setet. Er vist på youtube og, men får ikke linket fra tlf.



#18

Snuppa sa for siden:

Da har jeg misforstått?

Hva er egentlig poenget med den basen da? Mer hvilestilling?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.