Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker dere redningsvest i båt?

#1

Fara sa for siden:

I lys av helgas tragiske ulykker der flere har omkommet på havet, så lurer jeg på om dere bruker redningsvest? Eller er det bare ungene som blir utstyrt med det? Eller ingen?

Personlig bruker vi alle redningsvest når vi er ute i små båter, store som små ombord. Når vi er med pappa i sjarken hans så er det alltid redningsvester ombord til alle. Der er det høye rekker sånn at ungene må klatre for å falle over, men B bruker å bli ikledd vesten når han blir litt for overivrig.


#2

Michelle sa for siden:

Her har vi alle på vest når vi er ute i båt. Utrolig dumt å la være.


#3

Skremmern sa for siden:

Vi bruker flytevest, ungene redningsvest.


#4

maribo sa for siden:

Her bruker alle redningsvest. Skulle ulykken komme så vil jeg helst slippe å kjempe om holde meg selv flytende samtidig som jeg skal ta meg av ungene (optimist og regner med at alle lander pent i sjøen).


#5

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg burde absloutt bruke vest siden jeg alltid føler meg utrygg i vann.
Ungene får ikke gå på brygga uten vest engang. :)
Den tar de på før vi går fra hytta.

skal skjerpe meg og bruke vest i sommer:nemlig:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vil også være ute i båt. :leppe:


#7

Røverdatter sa for siden:

Vesla bruker alltid så klart. Vi voksne gjør det hvis været tilsier det. Vi har bare en liten båt som går ganske sakte, og på knallfine sommerdager med 22-graders vann skal jeg innrømme at jeg ikke har på meg vest.


#8

Filifjonka sa for siden:

Barna bruker altid vest. De voksne også stort sett, unntak kan være veldig nær land.


#9

bina sa for siden:

Selvsagt.

Litt på siden - det er ufattelig at folk virkelig er ute og seiler med en 1-åring uten redningsvest. Og det er ufattelig at ingen hoppet etter da 1-åringen falt i vannet. Burde være straffbart å ha små barn ombord i båt uten redningsvest.


#10

Tøsa sa for siden:

Selvsagt bruker alle vester. Barna har redningsvester, og de voksne flytevester.

Da jeg var barn fikk vi motorhavari, og holdt på og reke på et stygt skjær, i kraftig vind. Det var like før vi måtte hoppe hele familien, men pappa rodde som en gal og fikk fikset motoren i siste sek. Han var oppvokst ved dette stedet og var veldig båtvant. Så jeg husker at han var redd.

Denne episoden husker jeg vi veldig godt, så ingen er i båt uten vester.


#11

Beathe sa for siden:

Njei...

Poden (og evt venner) har alltid vest på i båten (når de ikke er inne i båten og slapper av eller han/de skal bade fra båten). Han får ikke går på brygga uten vsten heller.

Vi voksne er ikke så flinke til å bruke vest på båtturer. Vi er stort sett ute i båten på gode soldager med rolig sjø. Hvis vi derimot kjører lengre og det ikke er så bra vær eller litt sjø tar vi også vester på. Vester til oss voksne ligger godt tilgjengelig til enhver tid.


#12

Inagh sa for siden:

Jeg har alltid på vest i båt - og så har min mann og mine barn. :nemlig:


#13

Frances sa for siden:

Selvfølgelig! Jeg og samboeren min har flytevester, mens barna har på seg redningsvester fra de går ut på brygga, til vi her på land igjen. Mine foreldre derimot, de tror de er usynkbare.


#14

Stompa sa for siden:

Vi har båt ved feriehuset i Vesterålen, og når vi drar ut med den bruker både voksne og barn flyte- eller redningsvest, helt uten unntak.


#15

Koma sa for siden:

Komma har alltid på redningsvest uansett. På brygga også.
Vi voksne har alltid på flytevester e.l.når vi kjører 15 fots jolle med 70 HK. Jeg bruker også alltid dødmannsknapp i denne båten. Det er minst like viktig som vest.

Men, jeg må innrømme at jeg ikke har på vest når jeg er på innaskjærsturer i godvær med snekka til pappa. Den er stødig som ett fjell, går max. 5 knop, og med høye rekker så du skal virkelig jobbe for å falle ut. Den er også så stor at jeg anser faren for at noen kjører på oss som veldig liten. I dårlig vær eller i mørket har jeg selvsagt alltid vest i denne båten også.


#16

Hermine sa for siden:

Barna bruker redningsvest og vi voksne bruker flyte- eller redningsvest.


#17

maribo sa for siden:

Svigers tror de - og alle andre også - er usynkbare. Og de har en sønn på 17 år som ikke kan svømme...men hytte ved sjøen og båt har de...
Gubben og jeg er superstreng utpå hytta der...

Svigers er også ukræsjelige i bil, bare for å opplyse....sier vel litt om holdningen deres...


#18

Gaia sa for siden:

Mannen og jeg bruker flytevest, Snupp bruker redningsvest. Vi er sjelden på sjøen men ofte ute i gummibåt eller liten jolle på innsjø. Selv om det ikke er langt til land så mener jeg at bruk av redningsvest er en vane man bør ha i blodet fra man er liten.

Jeg har alltid (og da mener jeg alltid) Snupp under oppsyn i nærheten av vann, og jeg regner med at vi begynner den første svømmetreningen i sommer (han er veldig vannglad og særdeles uredd av type).


#19

pippimamma sa for siden:

Det er en selvfølge at alle bruker vest hos oss. Ungene får ikke gå ut på bryggen engang uten. Tror neppe det nytter å være svømmedyktig hvis man faller over bord i iskaldt vann. :neiognei:


#20

Señora sa for siden:

Selvfølgelig bruker alle fire redningsvest. Dvs. at mini har flytevest, storebror har seilervest og vi har slike oppblåsbare.

Jeg har vært mye i småbåter, og har alltid brukt vest uansett.


#21

Søster sa for siden:

Alle bruker vest. (og sykkelhjelm)


#22

Katinka sa for siden:

Du får ikke meg i båt uten vest.
Og slett ikke ungene.


#23

Pelen sa for siden:

Ja, jeg bruker reddningsvest når jeg er ute i båt (når vi snakker om småbåter, på ferger/cruiseship etc gjør jeg ikke det).


#24

Fara sa for siden:

Ikke:sjokk: :knegg:


#25

Karamell sa for siden:

Begge guttene har redningsvester. Vi (voksne) har på vester i små båter og alltid med oss på store båter.


#26

Ru sa for siden:

Selvfølgelig.

Det er en like stor selvfølge som at jeg bruker sykkelhjem når jeg sykler.


#27

amylin sa for siden:

Vi bruker redningsvest alle sammen.


#28

mehmet sa for siden:

Alltid til barna. Vi bruker det ofte selv, men ikke alltid i større båter - men de er alltid med. Egentlig er det dumt av oss, de burde alltid være på. Jeg husker fremdeles avslutningssetningen i den "reklamen" for bruk av vest: "Voksne flyter ikke bedre enn barn".


#29

Senna sa for siden:

Vi bruker vester alle sammen.


#30

Sitron sa for siden:

Jeg er ytterst sjelden i båt, men om vi er det, så bruker jeg ikke vest. Kun ungene.


#31

Hyacinth sa for siden:

Ja, selvsagt! For meg er det på lik linje med f.eks. bilbelte. Man skal sikre seg selv på samme måte som barna og gå foran med et godt eksempel. Vi bruker dog ikke de oransje med krage.


#32

Polyanna sa for siden:

Alle bruker vest. Også besteforeldrene. "Likt for alle".


#33

Toffskij sa for siden:

Ungene har alltid vest, men vi er nok litt mer slepphendte med oss selv. :domm: Vi skjerper oss stadig, da.


#34

Søster sa for siden:

Det gjør faktisk jeg :flau:
Jeg kjenner ingen andre voksne som gjør det da..


#35

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er helt utrolig at det finnes voksne som ikke bruker noen slags form for vest! :eek: Alle jeg kjenner bruker det. Vi har hytte ved sjøen, og mine foreldre brukte alltid vest da vi var små. (Og også nå, selvsagt.) Dere som er slepphendte, som dere sier, er dere også det sammen med barna? For meg er det å ta på vest like naturlig som å ta på bilbelte. Jeg tuller ikke, jeg er faktisk ganske overrasket og litt sjokkert.


#36

Sitron sa for siden:

Jeg har aldri sett et voksent menneske bruke vest i båt.


#37

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Jeg har aldri sett (som jeg kan huske) et voksent menneske uten vest. Mulig vi er rare her vestpå.


#38

Ru sa for siden:

Jeg har aldri blitt sett i en båt uten redningsvest. Jeg tvinger samtlige andre til å enten ha på, eller i det minste ha liggende en ved sin side. (Noen er så innmari tåpelig. Det hjelper ikke at vesten ligger ved siden av deg om man kjører på et skjær og flagrer langt avgårde.)

Jeg synes voksne folk som er ute i båt uten redningsvest burde skamme seg og tenke seg om en gang til. Det hjelper så lite at ungene har vest om mor og far drukner fordi de ikke gadd/orket/ville ha på vest.
Voksne drukner også, i aller høyeste grad.


#39

SmarteSmelt sa for siden:

Vi har lenge hatt en 14 foter (åpen båt) og har alltid brukt vest i den. Alle som én.

Nå har vi en 25 foter med mye mere overbygg. Alle barn (som ikke er svært svømmedyktige) har på vest absolutt hele tiden i den. Vi voksne har flytejakker, men nå merker jeg at den er i overkant varm nå på sommeren, så vi får se om vi får kjøpt noe annet fornuftig... (har med vester også altså, til alle på båten og mere til).

Forresten så synes jeg voksne generelt har blitt mye flinkere til å bruke vest i båt. Vi er på sjøen mange ganger for uken for tiden, og jeg ser OFTE voksne i raske båter med vest. Oftere med enn uten...


#40

lil'c sa for siden:

Jeg har alltid på vest i båt, like selvfølgelig som at snuppa har det :nemlig:


#41

scilla sa for siden:

Det er en selvfølge at alle har på seg vest i båt ! Voksne og barn:nemlig:


#42

Maz sa for siden:

Min båtbruk er nå stort sett fra land til øya hytta ligger på. Da bruker vi voksne sjelden vest. Kan ha noe med at vi faktisk omtrent står på det dypeste (gangbart på fjære sjø).

Vi har selvsagt vester på hytta og bruker det ellers om vi skal lenger vekk.

Jeg må si det er flaut at jeg ikke har tenkt på denne problematikken av meg selv, og jeg har ikke hørt om det før heller


#43

mehmet sa for siden:

Det er dette jeg er vant med, altså en båt der det er høye rekker. Ikke at det unnskylder manglende bruk av vest, men man ramler ikke bare ut sånn uten videre. Ikke er det særlig fart på den båten heller. :p

#44

Polyanna sa for siden:

Vi er støtt og stadig i båt på dine trakter, og har alltid på oss vest. Og ser nå ofte andre med det også.

Min fars argument for vest - han begynte med det da han fikk barnebarn for 15 år siden - er at vi voksne MÅ være forbilder for ungene. Det er ikke lett å argumentere for vest til dem hvis man skofter selv.

(Han var mye mer slepphendt da VI var små. :knegg: )


#45

Hønni sa for siden:

Signerer!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.