Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blir jeg slankere av dette?

#1

guttemamma sa for siden:

Jeg fikk mange gode tips i forrige tråd. Men jeg får ikke til å gå ned.

Så nå tror jeg at jeg må fokusere på maten jeg spiser et par uker for å komme i gang.

Hva med denne dagsmenyen:
Frokost: et grovt knekkebrød med urtesmøreost
Lunsj: grov/kneip skive med hamburgerrygg, agurk og paprika
Middag: diverse. I morgen lapskaus. Aner ikke hvor mye man kan spise, men skal prøve å ha mest grønnsaker, lite pasta og litt annet. Fokuserer på mengden.
Kveldsmat: som frokost

Drikke iløpet av dagen: vann, 1 lite glass biola og 1 liten flaske Pepsimax (prøver å slutte)

Knask: bringebær og blåbær!

Tips og råd trengs!

Jeg må ned 10 kg. Får ikke trent mye men holder på å gå på tredemølle 3g i uken i 40 minutter (pga sykdom). Stillesittende jobb.


#2

apan sa for siden:

Det er for lite mat til frokost og lunsj. Øk til to knekkebrød og to skiver, ellers sulter du ihjel. Eventuelt suppler med mer grønnsaker, ett egg, litt frukt etc. Legg inn et par mellommåltider av typen et eple i tillegg.


#3

Jinx sa for siden:

Jeg blir fulgt opp av ernæringsfysiolog gjennom frisklivssentralen, og spiser mye mer enn det der. Min dag ser slik ut:

  • tidlig frokost: et glass med biola eller smoothie

  • frokost: skyr,havregrynsgrøt kan også spise 1-2 knekkebrød i tillegg

-lunsj: salat, middagsrester, 2 grove brødskiver med pålegg(nøkkelshullsmerket)

-mellommåltid: frukt og 1 knekkebrød

-middag: minst mulig pasta/ris/potet. Helst rent kjøtt eller fisk med grønnsaker

-kvelds: 1 brødskive eller 2 knekkebrød. Her unner jeg meg en sjokoladebit og en tekopp


#4

Filifjonka sa for siden:

Det ser ut som for lite mat. Jeg ville tatt utgangspunkt i enten Grete Roede (kaloritelling) eller Libra, som baserer seg på veiing av maten i starten. Ellers er de ganske like egentlig. Jeg gikk ned nesten 10 kg på 11 uker ved å følge ca. Libra-opplegg, med mye trening. Jeg holdt oversikt over kaloriene i tillegg i Shapeup-appen, veldig nyttig for å bli mer bevisst på hva slags mat som er lurest å spise for å bli mett på begrenset "kaloribudsjett".


#5

Tallulah sa for siden:

Om du går ned eller ikke, kommer jo veldig an på hva du veier. Jeg ville spist mye mer grønnsaker, og flere måltider.
F.eks. noe sånt:
Frokost: knekkebrød eller brødskive med magert pålegg, havregrøt med frukt eller havregryn med biola
Mellommåltid: 1 frukt
Lunsj: salat med god proteinkilde som kylling, skinke, egg eller tunfisk
Mellommåltid: knekkebrød med makrell i tomat
Middag 2/3 grønnsaker, resten magert kjøtt eller fisk
Kveldsmat/mellommåltid: Frukt, evt. havregrøt med frukt


#6

Nip sa for siden:

Hørtes lite ut spør du meg... Det er viktig å ikke spise for lite.


#7

Molly sa for siden:

Høres lite ut. Jeg har gått ned 8 kg siden 1.august. Har registeret alt jeg spiser i Myfitnesspal-appen, har holdt meg under 1320 kcal 6 dager i uken og under 1800 kcal på lørdager. Krever selvdisiplin, men er veldig effektivt.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg synes ikke det høres lite ut. Jeg har spist omtrent sånn, med noe mindre karbohydrater på det hardeste, og jeg gikk ned mer enn 10 kg. Og har holdt vekten.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Noen holder nok vekten, men mange går nok på sparebluss og går opp igjen etterpå. Jeg synes det ser ut som sultekost for min del, hadde ikke overlevd en uke engang. (Og jeg er vektoperert, heh).


#10

Niobe sa for siden:

Jeg tror ikke min kropp vet hva sparebluss er. Jeg har spist vesentlig mindre enn dette i usunne perioder, og har aldri opplevd stillstand på vekten. Spiser jeg lite går jeg ned i vekt, spiser jeg enda mindre går jeg fortere ned i vekt.


#11

apan sa for siden:

Jeg kunne ikke fungert på så lite mat, og selv om det fungerer for noen, tenker jeg at de aller fleste vil gå på en kjempesprekk utover dagen hvis de starter med ETT knekkebrød.


#12

Niobe sa for siden:

Det kan jeg ikke si så mye om, men ett knekkebrød er en helt normal frokost for meg. :vetikke: Det har vel mye med vane å gjøre?


#13

Mamma@work sa for siden:

Jeg har hatt god nytte av å registrere kalorier (benytter shapeup app - gratisversjonen). Den beregner optimalt kaloriinntak etter kjønn, alder, vekt, aktivitetsnivå og ønsket vekttap.
Jeg spiser mer til frokost enn du skisserer ( havregrøt + ett glass melk),
eller blir jeg sulten alt for raskt.
Jeg Forsøker å spise regelmessig med mellommåltider på formiddagen og ettermiddagen bestående av primært frukt/grønnsaker for å holde blodsukker
konstant.
Lykke til:)


#14

Billa sa for siden:

På livstilsomleggingen jeg er med på, er det 1600 kcal daglig som gjelder. Ned 1/2-1 kg i uka er optimalt (om enn ikke så veldig inspirerende).


#15

apan sa for siden:

Tja, det kan godt hende en del mennesker kan venne seg til det, men jeg holder fast ved at for folk med et vanlig aktivitetsnivå som skal fungere med barn og jobb så er dette rett og slett for lite mat. Dette vil bekreftes av enhver kaloriberegning.
Når da HI gir inntrykk av å slite litt med å komme igang med en slankekur og ikke ha helt oversikt selv over hva hun bør spise, er det viktig at man ikke starter så lavt at man ender med å være så sulten at man sprekker totalt og gir opp, eller sprekker totalt og spiser mye man ikke bør.

Jeg anbefaler forøvrig også kaloritelling en periode for å få oversikt.


#16

Niobe sa for siden:

Ja, og der var jeg også en gang, og det jeg beskrev fungerte (og fungerer enda) for meg. Kan jo tenkes at det er flere av oss? Om man kjenner at det ikke fungerer, så må man jo bare justere.


#17

guttemamma sa for siden:

Takk for gode tips! Kom gjerne med flere.

Jeg er 157 og 65 kg. Rumpa er stor som ei låvedør så her må noe gjøres! Jeg ser jeg må fornye klesskapet pga mye veldig gamle og utvaska klær. Men da ønsker jeg gå ned først.

Jeg får ikke til å telle kalorier eller veie maten. Jeg prøvde lavkarbo og får det ikke til. Jeg må få en kickstart og så legge om livet etterhvert.

Jeg trenger menyer på hva jeg kan spise en dag for å klare det.

I morgen er det slutt på godteri! Og jeg må drikke mer vann.

Tar til meg rådet med mer frokost!


#18

apan sa for siden:

Jeg oppfatter HI dithen at hun trenger råd, og da synes jeg det er viktig at jeg ikke gir råd om altfor lite mat. Jeg synes faktisk man har et ansvar for å si fra at det hun skisserer i HI er skrekkelig lite mat, og vil være for lite for de aller fleste, ellers er det lett å tenke at det er en selv det er noe galt med hvis man ikke greier spise så lite.

Det er naturligvis også helt ok å si fra at det fungerer med så lite for en selv, men det er altså et faktum at et så lavt kaloriinntak vil være frarådet for de aller fleste. Dette er ikke noe jeg personlig synser om, det ser man jo også at svarene i tråden der de aller fleste påpeker at dette er veldig lite mat og argumenterer med egen kaloritelling og råd man selv har fått.


#19

apan sa for siden:

Jeg tror forøvrig at en noe kraftigere frokost og supplement av grønnsaker og et par små mellommåltider vil gi et ok utgangspunkt for en start.


#20

Niobe sa for siden:

Ok, jeg synes ikke det er "skrekkelig lite mat". Jeg er noen cm høyere enn HI, og hadde omtrent samme utgangspunkt vektmessig. Jeg gikk ned +/- 15 kg uten veldig store problemer, og har holdt vekten (i over et år). Når man ikke er større enn "som så", og i tillegg ikke får vært mye i bevegelse (slik det står i HI), så tror jeg dessverre man må belage seg på lite kalorier om man vil gå ned. Det andre her i tråden går ned i vekt på, hadde jeg definitivt lagt på meg av.


#21

Lavender sa for siden:

Jeg er større en HI, og kanskje mer aktiv. Jeg fryser og får hodepine av kun 1500 kcal om dagen. Og hadde ikke klart meg på det du nevner.

Jeg tror du ville være tjent med enkel kaloritelling en uke eller to. Det kan være en tankevekker. Prioriter grove kornprodukter og grønnsaker. De langsomme karbohydretene som er i grovt, gjør deg mett lengre, og gir stabilt blodsukker, som for meg gir mindre fysing på noe godt. Anbefaler lavkarboknekkebød med nøtteaktig smak til frokost og snacks. De lager du lett selv. Har du mulighet for å legge inn litt aktivitet før frokost og middag? Som å sykle eller gå helt eller delvis til jobb?


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg syns heller ikke det er skrekkelig lite mat, men jeg syns det er svært ubalansert og rikt på raske karber. Man trenger ikke starte dagen med en diger frokost, noen trenger litt tid på å starte systemet. Jeg starter ofte med noe veldig lett (av og til en latte på lett), men følger opp med en frukt eller knekkebrød før lunsj. Poenget er jo å spise lett hele dagen, slik at man ikke overspiser ved måltidene.


#23

Harriet Vane sa for siden:

Ikke brus til hverdags!

Jeg skal ikke vurdere mengden, men jeg fikk meg en vekker da jeg telte kalorier en uke. Og husk frukt, d-vitamin, kalsium og fisk.
Mer aktivitet, stram opp med styrketrening, 30 day shred eller noe annet du kan gjøre hjemme?


#24

apan sa for siden:

Det er jeg enig i, men ett knekkebrød og 1 brødskive før middag er ganske knapt totalt sett. Selvsagt kan man kompensere med mellommåltider om man liker det bedre enn å øke enkeltmåltidene.


#25

Levic sa for siden:

Jeg har lastet ned ShapeUp nå. For en festlig liten app.. Ser jo alle kcal når man legger inn måltid. Genialt.

Jeg skal ned 4 kg "bare", men det er ikke bare.. Fryktelig vanskelig.

Jeg er fæl på å spise mye godt innemellom.. Ikke godteri eller søtt, men mye frukt, knekkebrød, en salt kjeks her og der, nøtter osv. Syns jeg går og spiser hele tiden.. Må nok redusere inntaket en smule.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Jeg elsker grove tynne skiver med tunfisk, makrell i tomat eller peppermakrell. Supert til frokost, lunsj og kvelds.


#27

Tallulah sa for siden:

Jupp, det er jeg enig i. Om man bare spiser en brødskive og et knekkebrød før middag er det lett å overspise. I tillegg er det lettere å lykkes om man begynner forsiktig og tar det gradvis. Skal man ned 10 kg bør man ta utgangspunt på å gå ned 0,5 kg i uka ca, og da justerer man kostholdet etterhvert.

Med appen My Fitness Pal kan man legge inn vekt, høyde og mål og finne ut hvor mange kalorier man bør ligge på om dagen for å nå det.


#28

Niobe sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med den appen. :jupp:


#29

Lavender sa for siden:

Fordelen med registrering er å finne en varig løsning, kanskje stramme inn en kort periode, for så å spise mer av det som er bra for deg.


#30

Levic sa for siden:

Har begynt å bruke My Fitness Pal appen, og ser at jeg skal ligge på 1270 kcal om dagen. Har denne uka lagt inn alt jeg har spist, og ser at det er veldig passe for meg ihvertfall. Har faktisk rundt 100 kcal tilgode om kvelden. Håper denne hjelper meg ned de siste kiloene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.