Går det an å gjøre en del klart på forhånd? For eksempel gjøre bruningen og lage saus, og så la ligge og hvile et par timer og sette i ovnen når gjestene kommer (og la hvile mens vi spiser forrett)?
Jeg mener jeg hørte at en eller annen hadde KOKT carré?? Ke?
Får jeg plass til alt i ovnen?? Er det mikkete å skjære opp?
Hva er det beste - og enkleste - tilbehøret? Jeg tenkte søtpotetmos og mandelpoteter. I hvor god tid på forhånd kan det lages? Og noe grønt? Rosenkål?
Du kan brune flere timer i forveien, det har jeg gjort ved flere anledninger. Jeg har helt greit fått lammecarré til 12 inn i vår ovn (beregner 3 biter/ribbein til hver), men det går vel trolig an å ta det på varmluft i flere høyder også? Bruk steketermometer! 62 grader er perfekt!
Jeg nekter å kommentere det der med kokingen. :what:
Marinerer den i flere dager i krydret appelsinjuice, koker den fort opp i marinaden, lar den stå til vannet er lunket, og så tar fuglen ut og steker den.
Jeg synes søtpotet og potet er alt for lik i smaken, jeg ville nok heller hatt en purè eller mos av andre rotgrønnsaker, f. eks pastinakk eller jordskokk.
Jeg har fått fullstendig dilla på en slags røtbetetzatziki, og har med stort hell servert den til lam.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.