Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammecarre til mange - idiotsikker oppskrift?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg skal lage mat til mange (16-18) og vil gjøre det så enkelt som mulig for meg selv. Jeg tenkte lammecarré.

Jeg så på denne oppskriften, men har noen spørsmål. dinmat.no/Lammecarre-0

Går det an å gjøre en del klart på forhånd? For eksempel gjøre bruningen og lage saus, og så la ligge og hvile et par timer og sette i ovnen når gjestene kommer (og la hvile mens vi spiser forrett)?

Jeg mener jeg hørte at en eller annen hadde KOKT carré?? Ke?

Får jeg plass til alt i ovnen?? Er det mikkete å skjære opp?

Hva er det beste - og enkleste - tilbehøret? Jeg tenkte søtpotetmos og mandelpoteter. I hvor god tid på forhånd kan det lages? Og noe grønt? Rosenkål?


#2

Toffskij sa for siden:

Du kan brune flere timer i forveien, det har jeg gjort ved flere anledninger. Jeg har helt greit fått lammecarré til 12 inn i vår ovn (beregner 3 biter/ribbein til hver), men det går vel trolig an å ta det på varmluft i flere høyder også? Bruk steketermometer! 62 grader er perfekt!

Jeg nekter å kommentere det der med kokingen. :what:


#3

Polyanna sa for siden:

Altså, jeg har jo kokt and, med stort hell. (!)

Marinerer den i flere dager i krydret appelsinjuice, koker den fort opp i marinaden, lar den stå til vannet er lunket, og så tar fuglen ut og steker den.

Så jeg tenkte det var en lignende ide?


#4

Toffskij sa for siden:

Høres skummelt ut med så smale og ultramøre kjøttstykker som det er på carreen, men jeg er sikkert veldig konservativ og bakstreversk. :knegg:


#5

Polyanna sa for siden:

Kanskje det er noe sånt, hva heter det når de vakuumpakker maten?



#7

Polyanna sa for siden:

Det høres mye bedre ut enn vakuumpakke. :nemlig:


#8

Adrienne sa for siden:

Hva? Ikke lasagne? :leppe:

:knegg:


#9

GinaK sa for siden:

Du er jo i rette tiden for pinnekjøtt da, siden du uansett vil servere lam.
Det er i alle fall enkelt å lage i stand, til så mange. :)


#10

Adrienne sa for siden:

Ikke pinnekjøtt før julaften. :trasser:


#11

Polyanna sa for siden:

ja, stormkoker jeg carré-en lenge nok så blir det kanskje pinnekjøtt av det? :knegg:


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg synes søtpotet og potet er alt for lik i smaken, jeg ville nok heller hatt en purè eller mos av andre rotgrønnsaker, f. eks pastinakk eller jordskokk.

Jeg har fått fullstendig dilla på en slags røtbetetzatziki, og har med stort hell servert den til lam.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.