Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drømmer du i farger?

#1

konsulenten sa for siden:

Legger dette under Underholdning, jeg. ;) Jeg leste en bok om D-vitamin for en stund siden, en bok som var til dels seriøs (mye bra referanser) og til dels ganske sprø (en del ville hypoteser og udokumenterte påstander). Det ble påstått at mange har D-vitaminmangel (fakta), og at hvis man begynte ta tilskudd og komme opp på et fordelaktig D-vitamin nivå så ville dette påvirke drømmene (udokumentert påstand). For det første skulle man begynne å drømme om gamle venner og for det andre begynne å drømme i farger (aldri hørt på maken!)

Jeg har stort sett alltid hatt mareritt, jeg. Og om de har vært i farger eller svart/hvitt har jeg aldri klart å huske når jeg våknet. Men så begynte jeg å ta fermentert torskeleverolje (populært kalt tran) for et års tid siden, og etter et par måneder sluttet jeg å ha mareritt. Istedet begynte jeg å drømme om gamle venner. Jeg drømmer om gamle venner stadig vekk, flere ganger i uka. (Gamle venner og gamle flammer. :D )

Jeg har prøvd hver eneste morgen og huske om jeg drømte i farger eller svart/hvitt, og nå husket jeg det endelig. I natt drømte jeg i farger. Jeg drømte at jeg skulle på klassefest (og treffe gamle venner!) og at datteren min (8 år) skulle sminke meg. Jeg husker med all tydelighet hvordan jeg beundret det fargerike resultatet i speilet. Jeg husker lilla øyenskygge, grønn eyeliner og oransje leppestift. Av en eller annen grunn hadde jeg også farget håret for anledningen. Sitrongult med knallrøde striper (glad det bare var en drøm).

Nå lurer jeg litt på (bare for moro skyld, selvsagt):

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd?
  2. Drømmer du ofte om gamle venner?
  3. Drømmer du i farger?

Bare en presisering, på etterskudd:
Det hendte jeg drømte om gamle venner før jeg begynte med tran, så det er i og for seg ikke noe nytt. Jeg kan også ha drømt i farger, bare ikke klart å huske det. Det eneste som i grunnen har endret seg er vel at jeg ikke har hatt mareritt på lenge.


#2

Karamell sa for siden:

Jeg drømmer alltid om folk (dvs de gangene jeg husker drømmene mine), og ja de er alltid i farger. Jeg aner ikke noe om D-vitamininnholdet mitt og jeg tar ikke tran e.l.


#3

Che sa for siden:

Tar ikke tran eller dvitaminer (kanskje jeg får litt de gangene jeg sniker til meg en skje med sanasol)
Drømmer sjelden, men når jeg drømmer så drømmer jeg stort sett om folk jeg treffer fortsatt (ikke folk jeg ikke har møtt på lenge)
Og jeg drømmer i farger.


#4

Anne C sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd? Nei/nei
  2. Drømmer du ofte om gamle venner? Veldig ofte, og mye om gamle elever.
  3. Drømmer du i farger? Nei

#5

Myria sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd? Nei til begge.

  2. Drømmer du ofte om gamle venner?
    Ja, både gamle og nye, og ukjente mennesker.

  3. Drømmer du i farger?
    Ja.

Jeg har dessuten sjelden mareritt.



#7

Miromurr sa for siden:

Jeg aner ingenting om D-vitaminnivået mitt, og tar heller ikke tilskudd. Jeg drømmer ikke om gamle venner, men alltid i farger.


#8

Unicorn sa for siden:

Tar ikke noe D-vitamintilskudd. Drømmer veldig ofte om gamle venner, men er jammen ikke sikker på om jeg drømmer i farger. Tror det er farger, i natt var jeg i et prinsesseslott i Disney World, og der var det rosa kjoler.


#9

Mirmell sa for siden:

  1. Vet ingenting om D-vitaminnivået mitt. Tar heller ikke tran eller tilskudd.
  2. Ofte og ofte. Jeg drømmer om alt mulig rart og slumper til å drømme om gamle venner innimellom. Har så å si aldri mareritt.
  3. Ja.

#10

Kirsebær sa for siden:

Lavt D-vitaminnivå, og burde tatt tilskudd, men gjør det ikke.
Jeg har aldri mareritt (Har hatt det to ganger i hele mitt liv)
De siste årene har jeg nesten aldri husket hva jeg har drømt om når jeg våkner.
Jeg vet ikke om jeg drømmer i farger.


#11

Malama sa for siden:

Nei, nei
Nei
Vet ikke.

Informativt?

Jeg aner ikke D-vit-nivå, og er ikke flink å ta tran.
Jeg har ikke mareritt, men drømmer stort sett absurditeter, virker det som. Ikke relatert til "gamle venner og gamle flammer" (eneste er de marerittene jeg for noen år siden hadde om en gammel flamme, jeg rett og slett drømte at verden var oppsatt på at jeg VAR sammen med ham enda. Og jeg VILLE heller være sammen med mannen min!)

Jeg tror jeg tidligere har svart at jeg drømmer ifarger, for jeg tror kanskje det, men når du sier det sånn så er jeg rett og slettt usikker. Skal begynne å tenke hardt etter på morgenkvisten, om de absurditetene mine var i farger.


#12

IzziCreo sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd?

Lavt nivå, og vansker med å få det opp på akseptabelt nivå. Ja, men har ikke kunne tatt store nok D vitamintilskudd på lenge pga graviditet og amming.

  1. Drømmer du ofte om gamle venner?

Ja.

  1. Drømmer du i farger?

Ja.


#13

Karamell sa for siden:

I morges (det er som regel når jeg får sove lenge at jeg husker drømmene mine) hadde jg fineste drømmen. :hjerter: Og når jeg våknet så sovnet jeg igjen og drømte videre på samme tema.


#14

Madicken sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd? Det har vært lavt, nå tar jeg tilskudd og nivået er bra.
  2. Drømmer du ofte om gamle venner? Ja.
  3. Drømmer du i farger? Ja.

#15

konsulenten sa for siden:

Fint at så mange drømmer om gamle venner, da. :) I natt kjørte jeg buss med en venninne fra ungdomsskolen.


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg aner ikke noe om D-vitaminnivået mitt, jeg tar ikke tilskudd. Jeg drømmer alltid i farger; jeg ante ikke at det gikk an å drømme monokromatisk. Hvorfor skulle man det? Drømmer er vel prosessering av sanseinntrykk, og det er i farger?


#17

Nynne sa for siden:

Jeg har nettopp vært til stor sjekk hos legen min og fikk vite at alt var bra bortsett fra at jeg mangler litt d-vitamin ja. Det var på det laveste nivået. Så nå har jeg begynt å ta d-vitaminer, så da for jeg se da om jeg begynner å drømme om gamle venner i farger! ;)
De få drømmene jeg har hatt (eller husker!) har vært i svart/hvitt.


#18

Bomull sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd? Det var fint sist det ble sjekket. Jeg tar ikke noe spesielt tilskudd direkte på D-vit.
  2. Drømmer du ofte om gamle venner? Ja
  3. Drømmer du i farger? Det har jeg ikke registrert

Jeg drømmer mye og svært levende, og ofte om gamle venner, kjente, flammer og hva har du. Jeg drømmer om mennesker helt ned til tidlige barneår, kanskje mest fra opplevelser og mennesker i livet mitt mellom 10-20 år alder - helt ut av det blå gjerne, intenst og jeg husker drømmene mine godt. Det med farger har jeg liksom ikke registrert, men kan godt hende det er mye farger ute og går. Jeg må prøve å "analysere" det.
[color=#000000][/color]
Jeg har sjelden mareritt. Jeg kan vel kanskje huske én gang hvor jeg var dritredd som barn, utover det tror jeg at jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har drømt i retning vondt, men jeg tror ikke mer enn 1-2 av disse drømmene kan kalles mareritt.


#19

Polyanna sa for siden:

Hjernen og drømmer er så merksnodige greier at jeg vil tro det kan være en veldig selvoppfyllende profeti å si at hvis du gjør sånn så vil du drømme sånn. :)

Jeg har det jeg vet litt sånn på grensen-verdier på d-vitaminer, og tar tilskudd dann og vann, og løper og sånn ute, sånn at jeg får lys på kroppen.

Drømmer i farger, TROR jeg, men ikke sterke farger.

Drømmer om alt mulig, ofte ganske intrikate plott. Når jeg er stresset drømmer jeg mye om ting som går galt, tog jeg ikke rekker, babyer jeg har glemt og sånt. En sjelden gang har jeg skikkelige mareritt, om død og fordervelse.

Drømmer sjelden om gamle venner, men en eks dukker opp i ny og ne.


#20

Miromurr sa for siden:

Jeg har hatt én drøm som jeg har registrer var i svarthvitt, og det var så sært at jeg stusset på det da jeg våknet. Er det virkelig så vanlig å ikke drømme i farger?


#21

Nip sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd? Mitt lå på 94 sist, altså helt fint. Tar Tran/d-vitamin i perioder (ikke ofte)
  2. Drømmer du ofte om gamle venner? Ja, innimellom
  3. Drømmer du i farger? Det har jeg ikke tenkt på, men skal prøve å huske på det neste gang jeg husker en drøm :)

#22

konsulenten sa for siden:

Jeg hadde ofte sånne drømmer før, men nå er det veldig lenge siden jeg har hatt en ubehagelig drøm. Det kan jo bety at jeg er lite stresset for tiden. :)


#23

Nip sa for siden:

Det jeg har drømt mest opp igjennom som jeg husker er at jeg kan fly, at jeg blir jaget og til slutt bare letter og flyr


#24

konsulenten sa for siden:

Heldiggris! Da jeg ble jaget (og det ble jeg ofte) så lettet jeg aldri. Jeg løp gjerne i vann til under armene og vannet var seigt som sirup, kom ingen vei. Jeg ble innhentet hver eneste gang. Skrekk og gru!


#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg drømmer sånn som Poly, ser jeg. Også har jeg noen "ingen forstår meg"-drømmer - at jeg blir sviktet av mannen/foreldre/venner og er dypt fortvilet og ingen har medfølelse med meg. Sikkert den ultimate ekstrovertdrømmen. :knegg:

Også er jeg pisse sur på mannen min når jeg våkner. :flau:


#26

Polyanna sa for siden:

Ikke bare når jeg våkner, for mitt vedkommende... Det kan hene igjen i timesvis! :flau:

Stakkars mann.


#27

Esme sa for siden:

Samme her. Ikke tilskudd, drømmer i farger.

Drømmer noen gang om gamle venner, aldri mareritt, litt snålere drømmer når jeg er stresset. Men ikke noe spesielt.


#28

Hyacinth sa for siden:

Aldri tenkt på det, men jeg drømte om hunden min i natt, og den var såvidt jeg husker brun, som den også er IRL...


#29

Trulte sa for siden:

Jeg ser ikke. Jeg drømmer som tanker. Altså fantaserer uten bilder.


#30

Dixie Diner sa for siden:

  1. Ja, selvsagt, noe så viktig som vitamin- og mineralstatusen er jeg veldig påpasselig med å sjekke opp jevnlig. Det overrasker meg stort at ikke flere gjør det. Mange går jo rundt med store mangler med tilhørende større plager uten å vite det. Jeg tar D-vitaminer og algeolje.

  2. Nja, nei ikke som jeg kan huske, men jeg drømmer ofte om folk jeg aldri har sett. Eller kanskje jeg har sett dem på gata uten å bevisst legge merke til dem? Jeg mener, helt ukjente folk man drømmer detaljert om må da finnes? Eller "dikter" man opp utseender i drømmene? Fascinerende, det der.

  3. Kan aldri huske å ha drømt i sort-hvitt noensinne. :hmm:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Ikke? Jeg hadde også lavt en periode og fikk beskjed om å ta sterke doser selv om jeg var gravid, da mangler er mer "skadelig" enn tilskuddet (som ikke er skadelig). Jeg tok ca. 120 mcg (4800 IE) daglig i flere måneder og har nå helt flotte verdier.


#32

Hyacinth sa for siden:

Jeg tar btw d-tilskudd og har gjort det i mange år. Først noen reseptbelagte fra Douglas Laboratories, nå bruker jeg bare den nye, sterkeste reseptfrie fra apoteket. 250 ug, kan det stemme?

Red: Det var bare 20. :knegg:


#33

Vanilja sa for siden:

Jeg har de siste ukene drømt veldig mye som jeg har husket da jeg våkner om morgenen. Noe som skjer i perioder for min del.

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd?
  • Jeg tar store doser D-vitaminer om dagen da nivået har vært lavt.
  1. Drømmer du ofte om gamle venner?
  • Har gjort det de siste ukene.
  1. Drømmer du i farger?
  • Det har jeg ikke lagt merkt til. Må sjekke i natt. :knegg:

#34

Niobe sa for siden:

Jeg har lurt på hva blinde drømmer...


#35

Polyanna sa for siden:

Nå MÅ jeg spørre: Finnes det en sang som har et refreng som går noe a la "do you dream in color?"?

Jeg får en strofe a la det inn i hodet hver gang jeg ser denne tråden i kontrollpanelet! :gaah:


#36

scilla sa for siden:

Bill Nelson har en sang som heter "Do you dream in colours?"


#37

jane sa for siden:

  1. Vet du noe om D-vitamin nivået ditt? Tar du tran eller D-vitamintilskudd? Nei, og nei.

  2. Drømmer du ofte om gamle venner? Nei, jeg kan ikke komme på at jeg noen gang har drømt om gamle venner.

  3. Drømmer du i farger? Ja, veldig ofte.


#38

Maverick sa for siden:

Veit ikkje noko om D-vitaminnivå, drøymer sjeldan om gamle vener, men drøymer ofte om jobb og at Mannen forlet meg, og har nesten berre mareritt. Eg drøymer i fargar.


#39

maggypop sa for siden:

Vet ikke hvordan D-vitaminnivået mitt er. Tar tran eller Sanasol en gang i blant. Jeg husker ikke særlig mye av drømmene mine, og har ikke tenkt over om de er i farger eller ikke. Det hender jeg drømmer om gamle venner, og gjerne med en twist: det ser ut som X, men er egentlig Y (jeg bare vet det, liksom). Jeg har også drømt at jeg kan unnslippe forfølgere ved å fly eller sveve sakte utfor stup eller trappeoppganger. Drømmer er rare greier.


#40

Polyanna sa for siden:

Hm, nei. Ikke den. Men takk!


#41

Malama sa for siden:

Jeg har tenkt etter de siste morgenene, og jeg er ganske sikker på at jeg drømmer i farger, ja.


#42

Hyacinth sa for siden:

Nå er jeg helt sikker. Drømte om jordbær i natt.


#43

Inagh sa for siden:

Jeg tar kalsiumtilskudd, med D-vitaminer i, jeg drømmer i farger og rett som det er dukker det venner.

Hva som er så moro med drømmer, er at jeg tar venner fra helt ulike arenaer i livet mitt og putter dem sammen med den aller største selvfølge. :humre:


#44

Karamell sa for siden:

Våknet opp med denne setningen jeg også! Det er Kelly Clarkson: what doesn't kill you makes you stronger.


#45

Polyanna sa for siden:

Yes!!! Takk!!!! :blomster:

(Ikke rart den sitter - jeg hørte den ca. 20 ganger sist maraton. :knegg: )


#46

Rita-l-74 sa for siden:

  1. Tar ikke tilskudd
  2. drømmer skjelden om folk jeg kjenner (og ihvertfall skjedent om gamle venner)
  3. Usikker på om jeg drømmer i farger, men jeg mener bestemt at jeg gjør det (skal være mer obs på det fremover)!!

#47

Mammatiltre sa for siden:

Regner med det ja, kan ikke huske noe sort-hvitt drømmerier.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.