Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Cake pops

#1

Nip sa for siden:

Jeg skal lage mine første cake pops til helgen, og håper jo at det blir bra. Jeg burde sikkert ha sjekket ut om jeg får det til, men vil ikke gjøre det fordi det er synd å bare kaste det da ikke vi spiser sånn...

Noen råd og tips til vellykket cake pops?

Jeg lager nok sjokoladekake og kjøpt rosa/blå sjokolade med strø til pynt :)


#2

Tjorven sa for siden:

Det tok vanvittig mye lengre tid enn jeg hadde trodd. De måtte avkjøles i flere omganger.


#3

Niobe sa for siden:

Det tar litt tid. Jeg gjør det slik:

Blander kakesmuler og glasur (eller alt ettersom hva du skal lage dem av), triller kuler, setter på brett og gir dem en liten stund i fryseren. I mens smelter jeg sjokolade. Dypp pinne i smeltet sjokolade, stikk i cakepopsene. Gi dem en ny runde i fryseren (de kan gjerne være i fryseren noen dager før de skal brukes), smelt mer sjokolade og tilsett litt kokosfett eller lignende (sjokoladen bør være nokså tyntflytende. Dypp cakepopsene i sjokolade og så i strø.


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det tok veldig lang tid, var mye styr, og ungene likte dem ikke. :-/


#5

Niobe sa for siden:

Mens jeg synes ikke det er styr, og unger og voksne elsker dem. Jeg laget nettopp noen "voksne" cakepops, og mørk firkløverbrownie og glasur med mye kaffesmak, dyppet i mørk sjokolade, og drysset med hakkede nøtter og havsalt.


#6

Nip sa for siden:

Kan man lage til i dag, og fryse kulene for så å ta de opp på lørdag? :)

Eller skal de bare stå å bli kalde, ikke fryst?


#7

Nextlife sa for siden:

Det går helt fint, jeg lagde en stor porsjon cakepops som jeg har i fryseren, og som jeg tar ut det jeg trenger og har glasur på.

Jeg synes forøvrig ikke at det var noe styrete å lage, tar selvfølgelig litt tid, men det gjør jo de fleste forseggjorte bakverk.


#8

Flubby sa for siden:

Jeg har et sånt jern som lager perfekte kuler hver gang. Da blir ikke kakene så kompakte, i stedet lager jeg hull i midten til godt fyll, setter i pinne, setter hele sulamitten i fryseren før de dyppes i sjokolade i frossen tilstand. Alltid vellykket resultat :)


#9

Nip sa for siden:

Jeg kjøpte noe former som skal fylles 1/3 del og stekes i ovnen. Sto noen oppskrifter der, så de blir jo sikkert ikke så kompakte. Hva slags fyll lager du og hvordan får du det inn i kulene?

Perfekt at jeg kan lage det i stand i dag da :)


#10

safran sa for siden:

Jøye, det hørtes godt ut! :nam:


#11

Flubby sa for siden:

Jeg bruker å lage vanlig sitronkake, og fylle med lemoncurd, og toppe med hvit sjokolade. Vanlig sjokoladekake med sjokoladesmørkrem i ulike varianter er også veldig godt, og populært blandt ungene. Bruker bare en skarp kniv til å hule ut kulene.


#12

Filifjonka sa for siden:

Niobe sine hørtes gode ut.


#13

Skremmern sa for siden:

Åh. :hjerter:

Jeg har prøvd å lage cake pops én gang, og da fant jeg ut at å fryse dem i en eggekartong, nok var lurt. Jah, det var det da ikke, og når jeg hadde revet ballene bort fra kartongen, var de ikke til å redde, rett og slett. Så så langt kom jeg.


#14

LilleLeo sa for siden:

Jeg smuldret opp en brownie-deig fra Toro, og blandet med Philadelphia ost naturell. Lagde kuler, hadde dem i frysen en stund. Smeltet så candy melts med farge (Jernia etc), stakk i pinner, dyppet dem i og drysset på kuler med en gang. Lot dem stå i rene syltetøyglass, slik at de ikke kom borti hverandre. Ferdig! Mindre styr enn jeg trodde.

Og ikke minst, veldig kjekt å se fjesene på barna når jeg kom bærende på dem! :hjerter:
De ble veldig fine!
lh4.ggpht.com/-U7S4LN36Ijg/UmbWmi07_vI/AAAAAAAAGeM/48UhCtwz1gc/s1600-h/DSC_0441%25255B7%25255D.jpg


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fryser kulene på et papirkledd stekebrett, i dypfryseren.


#16

Heiko sa for siden:

Milde! :nam:

Har du oppskrift? :blafre:


#17

Anikka sa for siden:

Samme her. Kan føye til at de fleste gikk fullstendig i oppløsning under tørking også. Ref tråden om mislykkede kaker. Kommer ikke til å gjenta forsøket, men håper du er heldigere en meg. Jeg eksperimenterte nok litt for mye med "limet" som skulle binde smulene sammen og fikk dessuten av en eller annen grunn ikke glasuren av Candy Melts til å bli tynn nok.


#18

Niobe sa for siden:

I grunn ikke, men jeg skal se hva jeg kan få til. Jeg lager mye på slump og så blir det som det blir. :knegg:


#19

LilleLeo sa for siden:

Jeg mener å huske at jeg blandet i en god del nøytral olje for å få riktig konsistens.


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

:grøsser: det må da ha gjort dem enda mer kvalmende. Nei, cake pops er ikke for meg.


#21

Niobe sa for siden:

Jeg tror dere smelter sjokoladen på for høy temperatur. Kan virkelig anbefale sjokoladesmelteren til OBH Nordica. Jeg tilsetter bare noen biter kokosfett for å få tynn nok konsistens.


#22

Kirsebær sa for siden:

Denne tråden gjorde at jeg i et møte i går, høyt og tydelig, helt ut av det blå, åpnet munnen og sa "Cake Pops", når jeg egentlig skulle si noe om et budsjett. :flau:

Sikkert ingen som skjønte at jeg drev og surfet fra telefonen under bordet?



#24

Nip sa for siden:

haha... :p


#25

Heiko sa for siden:

Tusen takk! :blomst: Tenkte og bake de og ta med i en bursdag på lørdag.


#26

Niobe sa for siden:

Skal vi se... Omtrent slik:

Mørke firkløverbrownies:

300 g smør
2-300 gram Firkløver
100-200 gram 70% sjokolade
6 store egg
3 dl sukker
6 dl hvetemel

(Smelt smør og sjokolade sammen og rør jevnt. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen og rør i melet litt etter litt. Stek på 180 grader.)

Lag en vanlig glasur med mye sterk kaffe. (Melis, smør kaffe, og kakao.)

Stek kaken, avkjøl, smuldre opp og bland til en "deig" med glasuren. Trill kuler og sett på brett med bakepapir (silikonbakepapir fungerer veldig bra). Sett i fryseren. Når jeg lager "voksencakepops" så stikker jeg ikke i pinne.

Smelt mye 70% sjokolade og tilsett kokosfett til den er nokså tyntflytende. Dypp kulene i sjokoladen, legg tilbake på brett og dryss over hakkede nøtter og havsalt.

[img]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153342047700316&amp;set=a.10152061594235316.892880.860505315&amp;type=1&amp;theater[/img]


#27

Karamell sa for siden:

Min venninne lager noen himmelsk gode for voksne med Baileys i. :sikle:


#28

Nip sa for siden:

Jippi, vi klarte det :)

Jeg lagde gulrotkake i dag, kantene av kaken smuldret jeg og blandet jeg sammen med toppingen til kaken - satt kulene i fryseren og nå har vi hatt på rosa sjokolade. minsten som er litt skeptisk til nye ting, synes de ble skikkelig gode og samboeren (som liker det meste av søtt) likte dem også godt :)

Morsomt. De kunne sikkert blitt finere ved å få enda litt rundere kuler og litt mer rennende sjokolade. Skal legge ut bilde :) Takk for hjelp


#29

Dixie Diner sa for siden:

Årh, de så himmelske ut, Niobe! Må lage en lignende versjon snarest. Både jeg og mannen elsker havsalt og sjokolade sammen.
En annen ting som er lurt å nevne, om noen ikke vet det, er at om kakene er frosne når de dyppes i sjokolade (gjelder også konfekt ol) så blir sjokoladelaget penere og tykkere. Det stivner veldig fort i et litt tykkere lag. Så resultatet blir best om kakegreiene eller konfekten er frossen når man dypper. :)


#30

Nip sa for siden:

Jeg glemte helt å ta med mobil/kamera så fikk ikke tatt bilder av de. Men mamma tok ett :)

De ble visst veldig gode ifølge de som smakte på dem


#31

Kahlan sa for siden:

:hyper: de der skal jeg lage til jul, mmmmmmm så gode de så ut


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.