Jeg skal lage mine første cake pops til helgen, og håper jo at det blir bra. Jeg burde sikkert ha sjekket ut om jeg får det til, men vil ikke gjøre det fordi det er synd å bare kaste det da ikke vi spiser sånn...
Noen råd og tips til vellykket cake pops?
Jeg lager nok sjokoladekake og kjøpt rosa/blå sjokolade med strø til pynt :)
Blander kakesmuler og glasur (eller alt ettersom hva du skal lage dem av), triller kuler, setter på brett og gir dem en liten stund i fryseren. I mens smelter jeg sjokolade. Dypp pinne i smeltet sjokolade, stikk i cakepopsene. Gi dem en ny runde i fryseren (de kan gjerne være i fryseren noen dager før de skal brukes), smelt mer sjokolade og tilsett litt kokosfett eller lignende (sjokoladen bør være nokså tyntflytende. Dypp cakepopsene i sjokolade og så i strø.
Mens jeg synes ikke det er styr, og unger og voksne elsker dem. Jeg laget nettopp noen "voksne" cakepops, og mørk firkløverbrownie og glasur med mye kaffesmak, dyppet i mørk sjokolade, og drysset med hakkede nøtter og havsalt.
Jeg har et sånt jern som lager perfekte kuler hver gang. Da blir ikke kakene så kompakte, i stedet lager jeg hull i midten til godt fyll, setter i pinne, setter hele sulamitten i fryseren før de dyppes i sjokolade i frossen tilstand. Alltid vellykket resultat :)
Jeg kjøpte noe former som skal fylles 1/3 del og stekes i ovnen. Sto noen oppskrifter der, så de blir jo sikkert ikke så kompakte. Hva slags fyll lager du og hvordan får du det inn i kulene?
Jeg bruker å lage vanlig sitronkake, og fylle med lemoncurd, og toppe med hvit sjokolade. Vanlig sjokoladekake med sjokoladesmørkrem i ulike varianter er også veldig godt, og populært blandt ungene. Bruker bare en skarp kniv til å hule ut kulene.
Jeg har prøvd å lage cake pops én gang, og da fant jeg ut at å fryse dem i en eggekartong, nok var lurt. Jah, det var det da ikke, og når jeg hadde revet ballene bort fra kartongen, var de ikke til å redde, rett og slett. Så så langt kom jeg.
Jeg smuldret opp en brownie-deig fra Toro, og blandet med Philadelphia ost naturell. Lagde kuler, hadde dem i frysen en stund. Smeltet så candy melts med farge (Jernia etc), stakk i pinner, dyppet dem i og drysset på kuler med en gang. Lot dem stå i rene syltetøyglass, slik at de ikke kom borti hverandre. Ferdig! Mindre styr enn jeg trodde.
Samme her. Kan føye til at de fleste gikk fullstendig i oppløsning under tørking også. Ref tråden om mislykkede kaker. Kommer ikke til å gjenta forsøket, men håper du er heldigere en meg. Jeg eksperimenterte nok litt for mye med "limet" som skulle binde smulene sammen og fikk dessuten av en eller annen grunn ikke glasuren av Candy Melts til å bli tynn nok.
Jeg tror dere smelter sjokoladen på for høy temperatur. Kan virkelig anbefale sjokoladesmelteren til OBH Nordica. Jeg tilsetter bare noen biter kokosfett for å få tynn nok konsistens.
Denne tråden gjorde at jeg i et møte i går, høyt og tydelig, helt ut av det blå, åpnet munnen og sa "Cake Pops", når jeg egentlig skulle si noe om et budsjett. :flau:
Sikkert ingen som skjønte at jeg drev og surfet fra telefonen under bordet?
300 g smør
2-300 gram Firkløver
100-200 gram 70% sjokolade
6 store egg
3 dl sukker
6 dl hvetemel
(Smelt smør og sjokolade sammen og rør jevnt. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen og rør i melet litt etter litt. Stek på 180 grader.)
Lag en vanlig glasur med mye sterk kaffe. (Melis, smør kaffe, og kakao.)
Stek kaken, avkjøl, smuldre opp og bland til en "deig" med glasuren. Trill kuler og sett på brett med bakepapir (silikonbakepapir fungerer veldig bra). Sett i fryseren. Når jeg lager "voksencakepops" så stikker jeg ikke i pinne.
Smelt mye 70% sjokolade og tilsett kokosfett til den er nokså tyntflytende. Dypp kulene i sjokoladen, legg tilbake på brett og dryss over hakkede nøtter og havsalt.
Jeg lagde gulrotkake i dag, kantene av kaken smuldret jeg og blandet jeg sammen med toppingen til kaken - satt kulene i fryseren og nå har vi hatt på rosa sjokolade. minsten som er litt skeptisk til nye ting, synes de ble skikkelig gode og samboeren (som liker det meste av søtt) likte dem også godt :)
Morsomt. De kunne sikkert blitt finere ved å få enda litt rundere kuler og litt mer rennende sjokolade. Skal legge ut bilde :) Takk for hjelp
Årh, de så himmelske ut, Niobe! Må lage en lignende versjon snarest. Både jeg og mannen elsker havsalt og sjokolade sammen.
En annen ting som er lurt å nevne, om noen ikke vet det, er at om kakene er frosne når de dyppes i sjokolade (gjelder også konfekt ol) så blir sjokoladelaget penere og tykkere. Det stivner veldig fort i et litt tykkere lag. Så resultatet blir best om kakegreiene eller konfekten er frossen når man dypper. :)