Barna elsker polarbrød. Vi kjøper de runde som heter rug, havre og fullkorn.
Er dette "ren" mat, eller er de proppet med tilsetningsstoffer og ting som ikke burde spises ofte i matpakken?
Produsenten selv sier vel at brødene er uten tilsettingsstoffer, og at de fryses rett etter produksjon og må spises i løpet av et par dager. Det ser jeg jo selv også, de holder ikke lenge på benken før de mugner. Det er vel egentlig et tegn på at produsentene snakker sant mht tilsetningsstoffer?
Jeg er av den mer slepphendte typen og ungene mine får polarbrød i matboksen sin tilnærmet hver dag. Vi kjøper den typen som har 3/4 på grovhetsskalaen.
De skal være uten tilsetningsstoffer i allefall. Mine elsker det, og får de med havre eller fullkorn, og jeg tenker at det er likestilt med vanlig brød i allefall.
Jeg smakte de for første gang her for noen måneder siden og synes de var innmari søte? Leste ikke innholdsfortegnelsen, men kunne ikke skjønne annet enn at de har en del sukker i seg, eller?
Å lage selv er forresten superenkelt og blir mye mye bedre enn kjøpevariantene. :jupp: Jeg som lager steinharde brød man kan drepe folk med klarer det.
Så vidt jeg vet er alle pålagt å ha ei liste over hva ting inneholder? Så det skal vel stå på pakken? Jeg mener at det ikke er lov i Norge å selge matvarer uten innholdsfortegnelse.
Men i alle polarbrød, safran? Det finnes jo grove og fine. Hva med Polarbrød Extreme? Det ser jo ganske sunt ut. Nå har jeg ikke studert pakningsvedlegget enda, men tror ikke de er så mye mer usunne enn vanlig grovbrød?
Vet ikke, sikkert. Nå har vi god råd, så jeg tenker ikke så mye over hva ting koster når det gjelder mat (vi bruker mye penger på god mat), men jeg spiser dem ikke hver dag. Veksler litt mellom dem, knekkebrød og grovbrød. Kjøper kanskje to pakker i uka.
Her er ingredienslisten (fra produsentens side) på Polarbrød fullkorn. Kan noen som "kan slikt" analysere den for meg? Er dette ok å spise på mer eller mindre daglig basis i matpakken? Dette er ca halvparten av "maten" i matpakken, da de i tillegg får andre ting som f.eks middagsrester, fullkornpasta, grønnsaker og yogurt. Fett er jeg ikke så redd for mht mengde (type er en annen ting ...), men sukkerinnholdet er litt høyt, er det ikke? Barna spiser veldig sukkerfattig ellers, men dog.
GROVT BRØD
Fullkorn av rug og hvete gir brødet er herlig fylde. Brødets sunne karakter, samt at brødet ikke inneholder hele korn, gjør det til en favoritt hos hele familien.
Ingredienser
Vann, fullkorn av rug* (21%), fullkorn av hvete* (18%), hvetemel (17%), sukker, sirup, hvetegluten (2,5%), vegetabilsk olje (rapsolje), fermentert hvetemel, fiber fra sukkerroer, salt, gjær, emulgeringsmiddel (mono- og diglyserider av fettsyrer, mono og diacetylvinsyreestere av mono og diglyserider av fettsyrer), bakepulver (hjortetakksalt), fruktsukker, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre), enzym.
*Fullkornsmengde: 39%, tilsvarer 52% av tørrvekten.
Grovt brød - inneholder 67% sammalt mel og hele korn.
Melkefritt
Næringsinnhold pr. 100g
Energi 1070kJ (260 kcal)
Protein 8,7g
Karbohydrater 45g
hvorav sukkerarter 8,7 g
Fett 2,9g
hvorav mettet 0,8g
Kostfiber 6,9g
Natrium 0,39g
(tilsvarer 1,0g salt)
Du må ikke male de opp, kan bruke de hele og. Jeg bakte de i dag med en blanding av havregryn, rugmel, sammalt grov og hvetemel. De ble gode, men selvsagt ikke som butikkjøpte hvete eller havrepolarbrød. Jeg syns de hjemmelagde blir bedre, men ungene er ikke helt enige.