Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kastanjer

#1

him sa for siden:

Hva kan jeg bruke kastanjer til? Jeg falt for fristelsen og kjøpte noen. Jeg vet at det er tilbehør, men hva passer de til? Ikke fisk, tror jeg? Svinestek med kastanjer og potetstappe?

Gi meg noen råd/tips/ideer! Takk. :)


#2

Harriet Vane sa for siden:

Artikkel om kastanjer

Fjerning av skallet
Kastanjer får du kjøpt i løs vekt med det brune skallet på. Skjær et kryss i den spisse delen av dem. Legg dem i en ildfast form med krysset opp. Bak dem i ovnen ved 200ºC i ca.30 minutter. Da åpner de seg i toppen. Hvis det er helt umulig å få av skallet, la dem stå litt til eller ta dem ut og legg et kjøkkenhåndkle over i 10-15 minutter. Server dem med skallet på – jobben med å ta av skallet får folk ta selv. Sett frem salt og godt smør som hver og en dypper de varme nøttekjernene i.

De kan også kokes (husk å skjære kryss) og blandes med loffsmuler av et par loffskiver, merian, salt, pepper, 1-2 dl kraft, salt og pepper og brukes som stuffing i gås eller kalkun. Da trenger du ca 700 g kastanjer.


#3

him sa for siden:

Tusen takk for svar, Mim :)
Nå må jeg innrømme at disse er ferdig renset og vakuminnpakket. Jeg vil gjerne ha en smaksprøve før jeg kaster meg ut i hardt arbeid. Tror jeg satser på kastanjepure ...


#4

Harriet Vane sa for siden:

Kastanjer smaker veldig godt!


#5

Inagh sa for siden:

Kommer med litt barnelærdom her -
sånn for sikkerhetsskyld...

Ikke spis de kastanjene som detter ned fra trærne her i Norge - "hestekastanjene."

... Men det vet vel kanskje alle...


#6

Sulphur sa for siden:

De er iallefall veldig bitre. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.