Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Crepesilke i vask

#1

Muad'Dib sa for siden:

Jeg har en sommertopp i crepesilke (Polo Ralph Lauren, kjøpt på salg her i februarmåned) som var begyndt å lukte litt muffent, så jeg håndvasket den forsiktigt i kald vann med Milo. Hva skjer ? Nå henger den til tørk, silkestoffet er krympet og fôret, som er i kunststoff, titter frem fra under silken.

Jeg har prøvd å dra i silken, men den krymper på plass igjen etter en stund.

Det stod godt nok på lappen, at den skulle renses, men jeg tenkte at forsiktig håndvask ville gå greit. Ville også bli dyr om jeg skulle ha toppen til rens hver gang.

Er det noe jeg kan gjøre for å redde toppen, eller er det bare å kaste den ?


#2

Angelique sa for siden:

Vent til den er helt tørr før du gjør noe
Har faktisk sett at stoff har trukket seg sammen og blitt normalt tørt igjen

Veldig synd da


#3

DM sa for siden:

Dette er grunnen til at jeg prøver å alltid sjekke vaskelappen før jeg kjøper et plagg, og må den renses, så står jeg over kjøpet.


#4

Angelique sa for siden:

Jeg har mang eklesplagg som ikke kan vaskes, bare renses

Men...jeg har nå vasket de jeg, men for hånd og i kaldt vann
Har gått veldig greit

.....svimmel som jeg er ,glemmer jeg å sjekke vaskelapper jeg....:rolleyes:


#5

Billa sa for siden:

Så kjedelig :( Kan hende at fibrene normaliserer seg når de er tørre igjen. Har sett det før jeg! Skikkelig urettferdig, du var jo skikkelig forsiktig med håndvask og alt...

Har egentlig ingen råd, men ville bare si fra at du er ikke alene der ute. :klemme:

Jeg har nemlig en overivrig vaskemann til sambo, og jeg har ikke tall på de antall plagg som er farget, tovet (!), krympet eller revet i stykker (på grunn av fellesvask med smekker med borrelås).

Jeg har flere ullsokker på størrelse med kondomer, eks antall andre ullplagg er donert bort til mindre (i størrelse) venninner, jeg har nydelige håndbroderte overdeler som nå er krympet sånn at jeg ikke en gang får armene inn, et lekkert utvalg silke og blondeundertøy i kamuflasjefarger... Alt i ryddighetens navn. Herregud, det tromles og kokes og omdreies over en lav sko, og alle synes jeg er heldig som har en sååååååå flink samboer :realmad:

:litenutblåsningbare:


#6

Muad'Dib sa for siden:

Nå er den tørr, og det hele ser mye bedre ut. Får hive litt i silkestoffet for å få det skikkeligt på plass...

Takk fruer !


#7

Miss Norway sa for siden:

Her var mamma barnevakt nettopp, og hun er jo bare snill og skal "hjelpe til" mens vi er bortreist. Det betyr at min nydelige svarte Marc Jacobs tunika (Dry Clean Only) fikk en tur i vaskemaskinen. :mumle:

Kan jo ikke kjefte heller, for det var jo bare godt ment. "Næsj da, sånne vaskelapper er alltid for strenge, den bomullstoppen går da sikkert fint i maskinen." Ja da, toppen ser da forsåvidt grei ut, men crepesilkebåndet i livet ser helt j*vlig ut.


#8

Muad'Dib sa for siden:

Kondolerer, Miss. I feel your pain. Jeg har prøvd å styge stoffet for å få den til å strekke seg den siste biten, men forgeves. Heldigvis er overdelen fortsatt fin, så kanskje "min" syerske kan ta den av, og lage den til en sommerkjole.

Alle andre typer silke er forøvrigt super i håndvask, både foulard-silketoppene og disse "almindelige" blanke silkeplagg som jeg har. De har også alle den store pluss at de er strygefrie.


#9

Maz sa for siden:

Litt på siden. Det kan være greit å rense tøyet første gang, og håndvaske siden.

I Trondheim er det et bittelite renseri som utretter mirakler. Har levert plagg der med flekker de ikke har fått av andre steder, men hos mirakelmannen fikk de det av.

Han tar heller ikke betalt om noen flekker ikke kommer av.


#10

Lenam sa for siden:

Har vi samme mann? :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.