Drømmedama sa for siden:
Er det for tidlig for småkaker, blir de ødelagt til jul hvis de lages nå? F.eks serinakaker og pepperkaker og kolakaker og slikt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Drømmedama sa for siden:
Er det for tidlig for småkaker, blir de ødelagt til jul hvis de lages nå? F.eks serinakaker og pepperkaker og kolakaker og slikt.
Myria sa for siden:
Jeg synes julekakene smaker best når de er ferske. Jeg vet mange fryser ned, men jeg synes ikke det blir like bra. Smør harskner jo også, og det fremdeles halvannen måned til jul. Hadde jeg ikke hatt tid til å bake nærmere jul hadde jeg nok likevel valgt å fryse, men siden jeg har tid venter jeg med all baking til siste uken før jul.
Taien sa for siden:
De tørre småkakene holder seg "i en evighet" i kakebokser, så du kan godt begynne å bake om ikke så lenge.
(Selv har vi spist julesmåkaker i februar, og de har vært like gode!)
Jeg ville IKKE frøset ned de tørre småkakene. De mister sin sprøhet i fryseren (er min erfaring).
Selv skal jeg begynne å bake i slutten av mnd. Vil ikke stå med alt i desember. (Samtidig er det noen slag jeg MÅ vente med, hvis det skal være noe igjen til jul. kakemonser i familien )
Palmen sa for siden:
I desember. Det skal alltid bakes i desember. :nemlig:
Pøblis sa for siden:
Må man bake til jul også nå?! :julemania:
Teflona sa for siden:
Uka eller helga før jul. Jeg baker mindre og mindre, her spises det lite kaker og alt må være glutenfritt.
Taien sa for siden:
Jeg har lyst til å lage noen "julekaker" som er gluten og melkefrie, de du baker uten gluten, de kan vel også gjøres melkefrie? Har du noen oppskrifter?
Guttemammis sa for siden:
:nemlig:
Er jo det som skaper mye av julestemningen!
Pingis sa for siden:
Pepperkaker bakes sånn at de er klare til 1. desember, resten bakes utover i advent. Vi har adventskaffe med julekaker til barne-tv i adventstida, det er så koselig.
polarjenta sa for siden:
Og det i verdens rikeste land, man kan jo bare kjøpe.:nemlig:
celebelen sa for siden:
Her er det bursdagsfeiring tidlig i desember, så julekakebaking starter når bursdagskakebaking er ferdig.
Niobe sa for siden:
Når vi bikker desember.
Hyacinth sa for siden:
Jeg baker når vi skal spise dem. Altså i desember. Julekaker er best ferske. Dessuten baker jeg ikke så mange, det har jeg ikke behov for.
Odelia sa for siden:
Jeg aner ikke om de holder seg godt om du baker dem nå.
Jeg bruker å starte bakingen i slutten av november/begynnelsen av desember. I år blir det tidligst i månedskiftet da vi har dåp den 23. og jeg må ordne kalenderne ++ etter dette.
Teflona sa for siden:
Jeg lager glutenfrie pepperkaker og krumkaker, oppskrift har jeg ikke nå, vi byttet kjøkken i sommer og jeg har visst kastet litt mye, men du finner oppskrifter på nettet. Ellers baker jeg ostekake og pavlova til desserter.
Nenne sa for siden:
Ja, det synes jeg er for tidlig. Jeg kan gjerne lage ting som kan fryses nå for å få alt ferdig, men det som er mer ferskvare blir ikke laget før i desember.arrow sa for siden:
Småkaker skal holde seg godt i fryseren i tette bokser. De må være helt tette, og helst så full som mulig. Da vil de være sprø når man tar dem ut og smør holder seg mye lengre i fryseren, mange måneder.
Selv baker jeg dagene før julaften om jeg får tid, og som oftest ikke mer planlagt enn at jeg må ha en handlerunde og titt på oppskriftene rett før det skal skje. Småkaker varierer i holdbarhet, men husker jeg rett er berlinerkranser, kransekake og tyske skiver blandt de sikre.
Stompa sa for siden:
Jeg holder i utgangspunktet så mye som mulig av juleforberedelsene til desember; jeg synes de må kombineres med adventslys og førjulsstemning. Det eneste jeg kan finne på å gjøre før, er å kjøpe en og annen gave i november hvis det faller seg sånn.
Taien sa for siden:
Takk takk.
løve70 sa for siden:
Jeg baker som regel ikke så mye julekaker, men det som bakes, bakes i desember.
Simone sa for siden:
Eg kjøper pepperkakedeig frå IKEA som vi kjevlar ut ein søndag i desember. Krumkaker og kransekake får eg av mamma og så kjøper eg litt småkaker på bakeri. Ferdig! Eg trur mamma baker krumkakene og kransekakene sånn ca 1.desember. Anar ikkje når bakeriet bakar :knegg:
Malama sa for siden:
Advensthelgene.
GeekyGirrrl sa for siden:
Enig! Må man det?
millact sa for siden:
Akkurat.
Smoothie sa for siden:
Baker litt i desember, og de blir spist mens de er ferske og fram mot jul. I jula er vi så mette av sene fellesfrokoster og middager, at lysten på småkaker ikke finnes i det hele tatt. Småkakene (to-tre sorter), blir kun tatt fram ved besøk. Tar oss heller litt julesnop om vi får lyst på litt søtt.
Chanett sa for siden:
Begynner? Vi er ferdige! interiørbloggeroghusmoremne
Acsa sa for siden:
Jeg baker fruktkake i slutten av november, den skal lagres en måned.
Ellers skal alt bakes i desember. :nemlig:
Trixie sa for siden:
Det bakes i desember. Pepperkaker, cookies, og noe til. Ikke så mye, det blir jo ikke spist.
Blå sa for siden:
Jeg begynner første helgen i advent. Da har jeg bakeavtale med noen venninner. Vi spiser mye julekaker i adventen, så jeg liker å bake tidlig.
GydaG sa for siden:
I år blir det når vi får kjøkken igjen. Desember altså.
Har kjøpt firkanta kakebokser, så jeg må lage krumkaker.
Ole Brumm sa for siden:
I desember en gang.
Filifjonka sa for siden:
Jeg syns IKKE sånne tørre kaker er like gode i ukevis, ikke i det hele tatt. Julebaksten skal være fersk, det som ikke kan fryses baker jeg stort sett den siste uka før jul.
Men jeg baker litt i desember som vi spiser i førjulstiden, det er jo egentlig da kakene smaker best.
Niobe sa for siden:
Jeg baker heller i flere omganger, ja. Jeg synes også julekaker og den slags er best ferske. Og så er det jo bakingen jeg koser meg med i desember. Julegavene vil jeg være ferdig med først.
scilla sa for siden:
Vi baker bitte-lille julaften og pynter pepperkakene lille julaften. Det er en veldig hyggelig tradisjon og setter julestemningen.:hjerter:
ingling sa for siden:
Det blir nok i desember her også. Vi skal ha hjemmejul og gjester i år, så da må vi ha litt mer kaker enn i fjor. Jeg skal nok prøve å få unna litt gjærbakst før den tid, det er jo greit å fryse ned.
Selma sa for siden:
Sånn er det her også. Baking er ikke bare for å ha velfylte bokser, men mest for kosen sin del. Vi koser oss med både bakingen og vi spiser en god del av julebaksten før jul.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.