Jeg leste et intervju med en miljøkjemiker med doktorgrad i økotoksilogi i danske Politiken, som forteller om fluorstoffer i pappemballasje.
Det var veldig interessant, og tok opp problemstillingen med fluorstoffer i pappemballasje, som lett kan smitte over i maten. F.eks. muffinsformer av papir.
Æsj. Med et svært moderat forbruk av muffins, så kan jeg ikke tro annet enn at papirformer likevel er sunnere enn silikonformer. De KAN bare ikke være sunne å bruke, og de setter smak.
Strengt tatt er det vel sånn at for akkurat muffins så er nok innholdet i formen mer usunt enn formen. :knegg: (Ikke grove, øko, sukkerfrie, fornuftige muffins, så klart. :nemlig: )
Absolutt. Kjempenyttig info, altså. Og det er greit å få hjelp til å navigere i jungelen. Men jeg blir ofte noe med å spare på skillingen og la dalaren gå, på en måte. Som da det var mye snakk om akrylamider i potetgull for et par år siden. Viktig å få frem, men nå var det jo et produkt som det allerede var mange gode grunner til å spise lite av, så litt av "alarm-alarm!! Potetgull FARLIG!!!"-greia ble litt komisk.
(Men ikke denne tråden. Litt annen vinkling enn VG her. :p)
Ikke sant? Silikonsmaken øverdøver jo kakesmaken fullstendig.
Og bakepapir var ikke nødvendigvis en god erstatning, om den ikke var svanemerket. I USA bruker de mer vokset bakepapir enn her, lurer på hvordan det er i forhold til dette? Så vidt jeg skjønner er disse flurostoffene i all hovedsak for å forhindre at fett trekker gjennom papiret, samt i fargestoffene i trykket?
Og ligger helt innpå maten, ikke sant? Blæ, av og til ønsker jeg meg tilbake til salg av mat i løsvekt, og så pakke det inn i gråpapir og ta det hjem og legge i egne metall- eller trebokser. :p
Hmm. Måtte sporenstreks sjekke kjøkkenskuffen. Bakepapiret har svane, men ikke matpapiret. Noen som har svanemerket matpapir, og hvor kjøper du det? Det er dette vi har:
Forresten hadde jeg en lignende aha-opplevelse som deg da jeg leste om sko av plast kontra lær. Ble overrasket da jeg skjønte at sko av lær likesågodt kan inneholder verstingstoffer (tungmetaller, perfluorerte forbindelser m.m.) Det skal ikke være lett!
Vokset papir er til å pakke inn mat i og ikke bake på, er det ikke?? Jeg kjøpte vokset papir ved en feil og det ble en herråda av røyk i oven, for å si det sånn...
:knegg: Jeg var veldig glad jeg hadde teflonplate da jeg skulle bake i dag, siden jeg kun hadde vokset Amerika-papir igjen. :knegg: Og at det var boller jeg skulle bake. Muffins hadde neppe gått mine bra.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.