Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Speltmel

#1

kisha sa for siden:

Nå har jeg bakt brød av speltmelblanding, hvor jeg skulle tilsette vann, gjær og litt olje. Men jeg må si at mine egne brød er MYE BEDRE. Dette gjør jeg ikke igjen.


#2

Fruktflua sa for siden:

Du bør ha et eller to egg i en speltmelsdeig. Det gjør baksten luftigere. Jeg baker mye med spelt - med svært godt resultat.

Hva er du ikke fornøyd med?


#3

kisha sa for siden:

Smaken.
Ellers så de ok ut.


#4

Fruktflua sa for siden:

Ok. Var det en ferdigblandet pose med speltmelsblanding?


#5

kisha sa for siden:

Den var ferdigblandet, ja. Naboen skrøt slik at jeg måtte prøve.
Jeg savner de grove rundstykkene ferdigblandet på pose. Jeg finner ikke dem lengre.


#6

Fruktflua sa for siden:

Prøv deg på å lage speltmelsbrød på egen hånd. Jeg synes aldri de posene er noe gode, jeg...

Ta utgangspunkt i det samme brødet du pleier å lage, men erstatt vanlig mel med speltmel. Du får jo fint speltmel, gorv speltmelsblanding osv. Bare husk å tilsette et par egg i deigen. ;)


#7

Føniks sa for siden:

Jeg bruker de posene, men tilsetter gresskarkjerner, revet gulrot, ekstra med vann osv. Jeg bruker de bare som basis og oppgraderer de. Da blir de gode altså.


#8

Vårin sa for siden:

Dette med egg har jeg aldri tenkt på. Skal prøves ut neste gang :)


#9

Høst sa for siden:

Det hjelper forresten å erstatte noe av væsken med appelsinjuice - det er ett eller annet med c-vitaminet som hjelper speltmelet. Jeg bruker bare spelt nå, og tilsetter alltid litt appelsinjuice til det jeg baker. :)


#10

kisha sa for siden:

Jeg får prøve meg frem.


#11

Vårin sa for siden:

Ja, det har jeg hørt om. Askorbinsyre, kalles det visst. Hørt at man skal tilsette alt fra en spiseskje til 1 dl.....:confused:


#12

Mamma Rosa sa for siden:

I de oppskriftene jeg har så er det stort sett 1 dl.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.