Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bør man være obs på når man kjøper bil av privatperson?

#1

Bayone sa for siden:

Vi har funnet en bil vi vil kjøpe av en privatperson. Det er ganske langt unna her så det er ikke bare å stikke innom å se på bilen, det er snakk om to fly for å komme dit. Hva må vi ha klart på forhånd? Hva må vi sjekke? Dette er snakk om en ett år gammel bil. Ser det er pant i bilen i Br.reg. men den er på mindre enn salgssummen, må vi få en skriftlig bekreftelse på at pantet blir slettet ved salg?


#2

-ea- sa for siden:

Ang. pant så kan du betale direkte til den som har pant i bilen. Ihvertfall gjorde jeg det når jeg kjøpte privat for noen år siden. Tror det var selger som foreslo det. I alle fall snakket jeg med banken som hadde pant, og fikk bekreftelse fra dem på at hvis jeg betalte så-og-så-mye innen en dato, så slettet de heftelsen. Resten av kjøpesummen betalte jeg til selger.


#3

Bayone sa for siden:

Betalte du inn på forhånd eller i ettertid? Dette er ikke en bank man kan stikke innom betale i tror jeg (Santander)


#4

-ea- sa for siden:

Betalte når jeg kjøpte bilen. Skrev kontrakt med selger, betalte via nettbanken min til pant-banken og resten til selgers konto. Snakket med pant-banken først og fikk (skriftlig) en sum, frist og kontonr å betale til.

Men forskjellen var at jeg kjøpte bilen lokalt her, og selv om det var fra fremmede så fant vi ut at vi hadde felles kjente via jobb og slikt, så de stolte vel på meg da. Og så hadde jeg fått låne bilen fra ene dagen til den andre (bl.a. for å ha den på NAF-test), så den var allerede i min besittelse når vi skrev kontrakt og jeg overførte penger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.