Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trappemassakren

#1

Kaprifol sa for siden:

He's back. He's mean. He's the chain saw massacre man. :riktig:

Eller noe sånt. Mannen min holder nå på med å høgge opp trappa vår med motorsag! Den bratte furutrappas dager er talte, og vi liker det. En gledens dag, rett og slett. Barna sover seg gjennom det hele og bryr seg ikke om at mor og far synes det blir litt tungvint å bo i kjellerstua på flatseng de kommende ukene. Nå må vi nemlig klare oss med trappa utvendig inntil vi får montert vårt nye vidunder i starten av juli forhåpentligvis. Vi har veranda, stue og kjøkken i øverste etasje, og bad og kjellerstue i sokkelen.

Bilde av modell som er utgangspunktet for kommende trapp:

[CENTER][/CENTER]
Vår trapp skal ha hvitmalte vanger og hvitmalt barnesikring under trinnene. Trinn og håndløper blir i eik, ikke i bjørk som på bildet. Og så skal vi ha stålspiler slik som over. Håper det blir en lekker trapp...


#2

Pastill sa for siden:

Tror det blir kjempefin. Lykke til mens dere venter. Hehe,.


#3

Veronal sa for siden:

:glis: Lykke til med campinglivet i kjelleren!


#4

Adrienne sa for siden:

Det tror jeg blir kjempelekkert, og mye bedre enn den trappa dere hadde. Håper dere får den nye trappa når dere skal, slik at dere slipper campinglivet i kjellerstua så veldig lenge.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Snasen!

Men hvorfor sier man håndløper og ikke gelender? :undrer: Jeg hadde ikke hørt ordet håndløper før nevnte skulle males i oppgangen vår. Håndløperen skulle males, sa styreren. Og mente gelenderet.


#6

Veronal sa for siden:

Skal dere forresten gjøre om trappeløpet? Dvs. fra rett & bratt til sving eller noe sånt?


#7

Veronal sa for siden:

Mim: Jeg trodde at gelender var en betegnelse som dekket både rekkverk og håndløper - mens håndløper er en betegnelse på bare den delen man holder i (som enten er fritthengende på vegg eller på toppen av et rekkverk). :gruble:


#8

Kaprifol sa for siden:

Tror også det er sånn. Jeg brukte også gelender før, men nå sier jeg håndløper siden snekkern vår snakker om den. Altså den delen man holder i, og kun denne. Håndløper er en term fagfolkene bruker, mens gelender bruker de ikke.


#9

Kaprifol sa for siden:

Tenkte jeg skulle legge inn noen bilder av vår gamle trapp til glede for meg selv blant annet. Vi hadde altså en bratt, smal kjellertrapp i furu.


#10

Inagh sa for siden:

Den nye trappa ser og høres kjempefin ut!


#11

Mandarin sa for siden:

:D Flott! Kan jeg spørre hvor mye den nye trappen koster? Monterer dere den selv?

:vil ha ny trapp:


#12

Kaprifol sa for siden:

Foreløpig ser vi nå ned i et aldri så lite hull, ned i nesten ferdig flislagt entre. Og så får dere et glimt av min kjekke mann iført passende verneutstyr for å motorsage trapp.


#13

Kaprifol sa for siden:

Mandarin: Nesten 54.000,- inklusiv moms. :dåne: Ingen billig affære, men skal jo vare i mange år. Og trappa er jo tross alt noe man ser på og benytter mange ganger om dagen. Overbeviser meg selv om at dette er det rette å gjøre... Vi monterer ikke selv, vil nemlig ha full garanti og mulighet til å klage på skjevheter, knirk osv. Håper det lønner seg for oss, tror ikke det er kjempelett å montere selv når man gjør slikt for første gang.

Sakset fra tilbudet: Åpen 15-trinns L-trapp softline bredde 1000mm, med lakkert eik i trinn, håndløper og buet hjørnestolpe. Vanger og barnesikring skal være hvitmalte. Rekkverk med rustfritt stål i indre løp. Ca 40cm returrekkverk rundt åpning oppe. Ferdig montert på byggeplass.


#14

gullet sa for siden:

Lekker trapp!

Bratte traper er ikke gøy...


#15

Mandarin sa for siden:

Det syntes jeg var billig. (selvsagt dyrt der og da,. men har hørt skrekkeksempler på 80, 90 og 100000,-) Har du en link på nett til leverandør?

:fnise: Jeg tipper vi skal ha noen til å montere ja .. V


#16

Kaprifol sa for siden:

Mandarin: Problemet med det hele er at vi bruker en del penger på å gjøre om i rommet der trappa starter og der den kommer ned, rett og slett for å få plass. Det drar også på seg en del kostnader som ikke er med i den prisen her.

Trapper: Her kan man finne masse linker til leverandører. Vi endte med Trappekompaniet fordi de sendte et rask og akseptabelt tilbud til snekkern vi bruker.

Når det gjelder montering er det sikkert mulig å få til. Vi kjenner en som er utdanna tømrer og ingeniør, han gjorde det selv. Det er mulig hvis man bruker enkelte leverandører, men ikke alle er villige til å la kunden gjøre det. Jeg synes det er greiere å bruke handykreftene mine på å male, isolere, montere gips, sparkle og liste; sånne ting som man må gjøre mye av og som man lærer mens man holder på. Jeg sparklet for eksempel for første gang en skjøt mellom to gipsplater på baksiden av vårt framtidige garderobeskap. Litt kjedelig å montere trapp for å lære seg det, og så er det snakk om hovedtrappa som skal vare i 100 år... Da tar jeg ingen sjanser.


#17

LilleLeo sa for siden:

Det kommer nok til å bli kjempe fint!

Jaggu fikk jeg ikke lyst å gå over trappen vår med motorsag! :D


#18

Mandarin sa for siden:

Trappen høres nydelig ut. Akkurat slik vi kunne tenke oss. Vi må også gjøre trapperommet større så det blir nok en del dyrere. Om 5 år tenker jeg vi sier at dette blir et prosjekt. Ikke råd de neste årene tror jeg. Takk for tips!!


#19

Kaprifol sa for siden:

Jeg tenkte å oppdatere litt, seint, men godt. Smir mens kameraet er varmt!


#20

Veronal sa for siden:

Se der, ja! Det var en pen trapp! Har dere flyttet opp igjen nå, da?


#21

Kaprifol sa for siden:

Vi lever fremdeles i nomadetilværelse, altså ligger alle fire i samme rom; peisestua. Det fungerer faktisk riktig greit, gamledagertilværelsen er helt fin den bare man blir vant med det.

Oppe i 2. etasje herkser kaos, det vil si ikke i hele etasjen. Det nye badet er nesten ferdig, vi har do og dusj, venter servant med skap under i neste uke. I det som en gang var soverommene våre er det derimot kaotisk, jeg holder på å sparkle vårt soverom. Det kommer jeg til å holde på med lenge ennå, siden jeg tar en strimmel hver gang lillebror tar en lengre dupp, og noen kvelder rekker jeg også litt nå som han legger seg tidligere. Mannen har sitt domene i gang og trappegang og har kommet mye lengre selv om han bare holder på om kveldene. Jeg kunne godt tenke meg å få ferdig soverommet vårt snart, jeg skal jo jobbe litt etterhvert, og da kan det være greit om jeg kan flykte til et annet soverom enn puppemannen i familien!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.