Epler skal visstnok altså ikke spises sidelengst, men fra topp til bunn. Da "forsvinner" kjernen og man kan spise hele eplet. Hah. Jeg har ikke prøvd, hva med dere? Er det sånn? Litt stress om eplene er store, kanskje. Selv pleier jeg uansett å dele epler i båter før jeg spiser dem.
Spiser dere kjernehuset? Jøss. Du verden. Ja, at det finnes folk som gjør det tviler jeg ikke på. Det er jo ikke akkurat farlig. Men at det er tre stykker i denne korte tråden gjør det? :dåne: Jeg har aldri sett noen gjøre det. Spiser dere kiwiskallet også, kanskje?
Jeg spiser kjernehuset i pærer. Men det er jo mykt.
Jeg spiser ikke kjernehuset i epler, men jeg spiser frøene i vannmelon :nemlig: Det burde jo ikke være store forskjellen, egentlig.
Lillegutt spiser både pærer og epler på den måten i videoen, kanskje jeg skulle begynne jeg og!
Jeg spiser ikke epler, så det løser vel saken. (Kryssreaksjon med pollenallergi, så jeg klør så fryktelig i munnen av å spise epler som ikke er varmebehandlet. :au: )
Også jeg spiser kjernen, og frøene. Vanen fra skoletiden i tenårene, der det utrolig nok ikke var søppelbøtte i skolegården, så jeg måtte ha et eller annet sted å gjøre av eplerestene. Og det er enklere å legge stilken i skoleblazeren enn eplekjernen.
Eg et ikkje kjernehuset, korkje på eple eller pærer. Og eg et tydeligvis begge desse fruktene "feil" for eg et dei begge sidelengs. Eg kastar altså ein god del... Usj. Banan opnar eg forresten den delen som ikkje har stilk, og så er stilken handtaket. Det er også feil. Foreldra mine må ha svikta :knegg:
Jeg spiser rundt, og spiser ikke kjernehuset. Det gjør jeg heller ikke på pære, den spiser jeg fra bunn til topp.
Jeg liker i grunn best å ha eplet oppdelt.
Jeg har begynt å skive dem fra topp til bunn, jeg kan ikke fordra å spise hele epler (hvis jeg må, spiser jeg rundt kjernehuset). Epleskiver med stjerne i midten er pene å se på, og tynne skiver er ikke noe problem å spise. Steinene faller ut underveis.
Hvis jeg spiser eple hjemme har jeg sånn dings som fjerner kjernen, og så skjærer jeg det i båter. Spiser jeg eple ute spiser jeg rundt, og kaster midten.
Men, hallo! Poenget her er vel at om man spiser fra topp til bunn, så vil det ikke føles som man spiser kjernehuset. "The core doesn't even exist!" :grøsser:
Nei, jeg har heller ikke prøvd, så det så. Men skal prøves. Mend et kan jo funke. Hvis kjernehuset er litt stivt, men tynt, blir det jo ikke så mye av det når man deler det på tvers.
Jeg sier ikke at man skal, jeg sier at jeg trodde alle (eller i alle fall de fleste) gjorde det. Har ikke tenkt over at det finnes alternativer, for jeg synes ikke kjerna er skarp eller vond når den spises "riktig", og jeg synes eplesteinene er gode, på samme måte som jeg f.eks liker å knaske på solsikkekjerner eller gresskarkjerner.
Dere altså. Storebror spiser gjerne hele kjernen, ellers spiser alle her hjemme enten båter uten kjerne, eller epla rundt kjernen.
Den snusfornuftige hele-eplet-spisende venninnen fra videregående lot også kjernen være da hun hørte at det er nettopp der alle sprøytestoffene ender opp.
Nei, hvis man ikke liker det, så er det jo ikke noe poeng. De eplene jeg pleier å kjøpe pleier å ha kjernehus som smaker helt greit, og da synes jeg det er like greit å spise det hele og slippe å kaste noe. Men det er ikke et "moralsk" valg. :knegg:
Jeg spiser hele eplet fordi jeg som barn syntes det var så vanskelig å sitte igjen med kjernehuset og ikke vite hvor jeg skulle gjøre av det. Jeg husker veldig konkret at jeg satt hos venninner av min bestemor med kjernehuset i hånden og tenkte "hva gjør jeg nå?" og at det var veldig flaut. Så da begynte jeg å spise epler på en sånn måte at jeg spiste kjernehuset også. Og nå synes jeg at det er mye mer ubehagelig å sitte med det litt sleipe kjernehuset i hånden mens jeg spiser den ene halvparten av eplet enn å spise kjernehuset som en del av eplet. Det er bare en vanesak. Og nei, jeg oppfatter det heller ikke som et moralsk valg.
Jeg har for øvrig en veldig grei "epleskjæredings" som kutter eplet i båter og tar ut kjernehuset. Så når jeg spiser epler hjemme er de så godt som alltid i båter. Og da spiser jeg ikke kjernehuset.
Spise kjernehuset? :what: Det trodde jeg faktisk ikke noen gjorde.
Denne diskusjonen minner meg litt om onkel som ikke kunne forstå at det var så mange som syns Kiwi var så godt, skallet var jo så seigt og hårete. Jepp, han spiste den med skallet på. :knegg: