Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bagasje på fly

#1

Nabojenta sa for siden:

Er det slik at man har rett til 20 kilo bagasje per person, + håndbagasje? Uansett?

Min mann har bestilt flybileter, og betalte ekstra for et visst antall kilo.
Jeg mener det da er de ekstra kiloene OVER de 20 kiloene man har rett til å ha med uansett. Min mann mener det er den bagasjen vi har lov til å ta med utenom håndbagasjen.

Tar jeg helt feil? Hva er riktig?


#2

Maz sa for siden:

Norwegian endret vel reglene for dette for en tid tilbake. Alle skulle betale for innsjekket bagasje og da blir det billigere å ha med bagasje utover 20 kg. Mange har jo med mindre også.


#3

Senna sa for siden:

Det kommer litt an på flyselskapet. F.eks tar enkelte flyselskap seg nå betalt for å ta med baggasje.

Tatt fra Norwegian sin nettside (de begynte nettopp med dette, og Ryan Air har vel også noe av det samme):

2.2. Innsjekket bagasje (Norwegian)
2 kolli per passasjer per strekning, maks vekt per kolli er 20 kilo. Pris per kolli er 27 kroner per strekning per passasjer på innland og 25 kroner på utland. Dersom den totale vekten overstiger 40 kilo eller hvert enkelt kolli veier over 20 kilo vil de ekstra kiloene bli belastet som overvekt. Har du mer en 2 kolli, uansett vekt, vil det overstigende bli belastet som overvekt. Overvekt koster kr 40/€ 6 pr kilo.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er forskjellig i de forskjellige flyselskapene. Med Ryanair må du bestille og betale litt på forhånd om du skal ha med innsjekket bagasje, og kofferten kan være 15 kg. (Pluss håndbagasje som kan veie endel). Man må betale ganske mye for overvekt. Så hvis det er Ryanair han har bestilt med så har han nok rett.

Min koffert veide 15,0 på vei hjem fra Italia nå i helgen. ;)


#5

Elin sa for siden:

Hvilket selskap flyr du med? Kommersielle ruteflyselskaper og lavpris-flyselskaper har ganske forskjellig regelverk mht bagasje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.