Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva legger du i begrepet "karrieremenneske"?

#1

Fadese sa for siden:

I lys av "Tårnfriddiskusjonen" lurer jeg på hva folk legger i begrepet "karrieremenneske". :)


#2

Sitron sa for siden:

Tja. Et menneske som aktivt jobber innenfor sitt felt for å oppnå en bedre/høyere stilling og på den måten gjøre karriere i sitt felt. Trenger ikke nødvendigvis være økonomisk motivasjon bak.


#3

Maz sa for siden:

For meg er karrieremenneske et negativt ladet begrep. Å gjøre karriere er ikke det. For meg er det en forskjell.

Man kan gjøre karriere og samtidig fylle andre roller. Men om en definerer seg selv som, eller blir definert som karrieremenneske så er dette det viktigste i livet deres.

Ikke å gjøre en god jobb, men å avansere, ikke nørdvendigvis med stuerene eller moralske metoder.


#4

tink sa for siden:

Tja. Jeg tenker bevisst på karrieren min og ønsker å ha en jobb hvor jeg trives og får greit betalt.

Tror ikke jeg har anlegg for å klatre meg fram med albuene, men kan godt stikke hodet litt fram i riktig sammenheng, men som sagt ikke på bekostning av andre. I perioder jobber jeg i helger og noe kveldstid, noe som ikke er ideelt for familielivet. Men har til gjengjeld frihet til å ta ferie og avspasering stort sett når det passer meg og familien.

Legger ikke nødvendigvis noe negativt i selve begrepet karrieremenneske, men det er kanskje fordi jeg har valgt min karriere innenfor et litt sært felt som få blir steinrike av. På en måte så er det ofte "riktigere" å styres av interesser enn penger - selv om det ikke nødvendigvis burde være det. Er jammen ikke helt sikker jeg.


#5

Left sa for siden:

signerer denne.


#6

Mams sa for siden:

Signerer denne jeg.


#7

Go\jenta sa for siden:

Akkurat det jeg tenkte!


#8

Nenne sa for siden:

Folk som setter karrieren foran alt annet. Foran familie, venner, ferier o.s.v. Folk som går glipp av ungenes oppvekst.

Vanlige folk som har jobber og som kanskje til og med gjør det bra i yrkeslivet, men som har plass til og prioriterer andre viktige ting i livet sitt også, er ikke "karrieremennesker" for meg.


#9

Skilpadda sa for siden:

En person som er opptatt av yrket sitt og karrieren sin, som prioriterer jobben sin høyt, jobber mye og som arbeider og planlegger målbevisst for å komme "videre" i karrieren. Jeg bruker det ikke som noe spesielt negativt ord, og ikke som et positivt heller, akkurat - det sier bare noe om hvilken type man er (ærgjerrig, målbevisst, kompetitiv) og hva man er opptatt av.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er karrieremenneske i den forstand at jeg foluserer på og konsenstrerer meg om karrieren min. Jeg har en plan. Jeg har mye ansvar. Men jeg er ikke karrieremenneske i den forstand at jeg jobber mer enn 37, 5 timer i uken. jeg prioriterer familien, venner og trening.

Men jeg er veldig veldig heldig, som har fått mulighet til å være leder samtidig som jeg kan jobbe normale dager. Jeg skulle ønske mange flere arbeidplasser kunne dette, for da hadde mange flere kvinner kunnet bli ledere. Da hadde også de som rekrutterer ledere kunnet ha flere kvalifiserte å velge mellom.


#11

Kaprifol sa for siden:

:nikker:

Jeg har det mye på samme måte, og jeg er hjertens enig.


#12

bina sa for siden:

Jeg definerer det å "gjøre karriere" som å satse på jobben, ha klare mål i forhold til hvor man vil, skifte jobber eller klatre for å oppnå det man ønsker.

Et "karrieremenneske" er et menneske som prioriterer det "å gjøre karriere" over det meste annet i livet.

Det er nødvendig å prioritere hvis man skal gjøre karriere. Det er ikke mulig å være best til alt, så derfor må f.eks. familie, barn, venner, osv nedprioriteres.

Jeg er ikke karrieremenneske. For meg er det viktig til enhver tid å ha en jobb jeg trives med, men jeg er ikke opptatt av å klatre i systemet og skaffe meg topp-jobber. Jeg skifter jobb etter humør og ikke som et ledd i min karriere. Dette innebærer at jeg noen ganger har skiftet jobb helt på tvers i forhold til fagfelt, fordi det har vært det jeg hadde lyst til der og da.


#13

Svanen sa for siden:

enig.

Føler meg langt fra karrieremenneske. Trives der jeg er med den jobben jeg har, og har ingen behov eller ønske om å få noe lederstilling/karriere. Er veldig glad for å slippe å ta bekymringer fra jobb med hjem, og kunne koble helt ut. Gubben synes det er litt rart at jeg ikke føler behov for å "klatre", men jeg trives der jeg er, og dessuten vil det ikke lønnsmessig bli så mye bedre. (da mister jeg vakttillegger om jeg kun jobber dag, så spørs hvor mye mer jeg ville tjent.) Så noen vil nok tenke på meg som "kjedelig uten lyst til å utvikle meg", men det stemmer nok lite ;)


#14

Kråka sa for siden:

Jeg ser for meg Tårnfrid jeg og fru Lund. :hihi:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lurer mer og mer på om Macy egentlig er Märtha Louise....:gruble:


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Fru Lund ... :gruble: Den skjønte jeg ikke.

Jeg bruker ikke begrepet "karrieremenneske" negativt. Det handler for meg om å være opptatt av sin karriere, altså sin nåværende stilling og ambisjonene for videre yrkesliv. Å prioritere jobb foran barn er selvfølgelig ikke positivt. Jeg ser imidlertid ingen nødvendig sammenheng mellom å ha en karriere og å være dårlig mor.


#17

Anuk sa for siden:

De som prioriterer jobben foran det meste. Og har planer og målsetninger for hvor de skal være i jobben som om 5 år. Og er opptatt av posisjon, fremgang og status i jobben.

Det er ikke ensbetydende med å ha utdannelse, fulltidsjobb og være faglig dyktig. Det har noe med bevisste holdninger til hvor man er og hvor man vil, og at man prioriterer etter det.


#18

Kråka sa for siden:

Fru Lund er hun i reklamen for Mega. Hun med 4 hender. :lol:

Visste du ikke at jeg er Martha, Mim? :D


#19

Adrienne sa for siden:

Jeg er helt enig. Mannen min er et karrieremenneske, men makan til mann som stiller opp på hjemmebane og gjør mer enn sin del der skal man lete litt etter for å finne. Han er en av dem som har "partner stemplet i panna" i det selskapet han jobber, det vil si en av dem de satser på skal gjøre karriere og bli partner om få år.

Selv har jeg midlertidig hoppet av karrierestigen, har funnet meg en jobb der jeg kan utvikle meg, lære nye ting, tjene godt og ha det bra, uten at jeg nødvendigvis trenger å tenke på å skulle bevege meg opp og frem. For meg er det riktig nå, om noen år vil jeg kanskje mer.


#20

Snill &amp; grei sa for siden:

Et menneske som setter jobben framfor det meste. Noen setter også jobben foran barna. I ekstreme tilfeller kan man lure på hvorfor i alle dager de har valgt å sette barn til verden.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Men det samme kan man jo spørre seg når det gjelder folk som er altfor gale, unge, syke, arbeidssky eller er sektmedlemmer, pedofile eller øksemordere. det er masse folk som objektivt sett ikke burde hatt barn. Men det å reprodusere seg handler jo ikke om rasjonelle valg. Det handler om følelser og instinkt.


#22

Snill &amp; grei sa for siden:

Ja, sant nok. Disse følelsene og instinktet går det ikke an å stagge, selv om det nok burde hvert gjort hos noen.


#23

Dronningen sa for siden:

For meg er det en person som forsaker f.eks. tid med familien, for å stige i gradene. Jobber bevisst med dette som mål.

Jeg fikk en kommentar fra en person en gang: "Skal dere forsøke på nr.3??? Det overrasker meg, for jeg trodde du var sånn karrierekvinne."

Da slo det meg at enkelte stillinger kanskje signaliserer noe annet enn de er i realiteten. Jeg jobber som lærer i høyere utdanning, men har 80% stilling og veldig fleksible dager. Jeg kunnet drevet med forskning og reist litt, men er ikke motivert til det med små barn. En kollega av meg derimot er singel og jobber veldig veldig mye. Er ofte her i helgene også. Jeg tviler ikke på at han kommer til å få en sentral lederstilling en dag. Han er allerede på god vei. Men hans forsakelse av tid er overhode ikke aktuelt for meg. Det handler om prioriteringer og hva som er viktig. Hva man vil.


#24

Polyanna sa for siden:

Karrieremennesker, gale,arbeidssky og øksemordere. Samma hurven. :nemlig:


#25

Maverick sa for siden:

Jeg tenker et menneske som ikke er på stedet hvil i jobbsammenheng. Det er ikke et hverken positivt eller negativt ladet ord i min hjerne.


#26

Maverick sa for siden:

Ganske sikker på at Märtha får med ¨'en i navnet sitt selv.

Dog kan man ikke lenger være sikker på noen ting når det gjelder vår kjære prinsesse.


#27

Dragen sa for siden:

Du glemte linedansere. ;)


#28

bina sa for siden:

Forskjellen er vel at vi anser de karrieremenneskene som rasjonelle, fornuftige mennesker. Vi sammenligner dem ikke sånn helt uten videre med psykisk syke. (Jeg har i alle fall aldri gjort det før. ;) )


#29

Skilpadda sa for siden:

Det var vel ikke karrieremennesker generelt det var snakk om her, men ekstremutgaver (som sikkert kan regnes som å være innpå eller over grensen til mentalt ustabil eller lignende). Man kan sikkert lage veldig lignende argumenter om ekstremutgaver av folk som setter barna foran absolutt alt også.


#30

bina sa for siden:

Vel. Karrieremennesker kan kanskje være mentalt ustabile, men de fleste av dem må være psykisk friske. Ellers vil de ikke være i stand til å gjøre karriere. Derfor vil jeg på generell basis si at jeg anser karrieremennesker som mer psykisk friske enn pedofile øksemordere. :storsinnet:


#31

Polyanna sa for siden:

:lettet:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.