Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ved kjøp av nyere bruktbil …

#1

Kjøkkenskriveren sa for siden:

...garantiforsikring, eller hva det heter. Er det noe poeng i dette eller er det bare vås? Vi har ikke peiling.

(Forhandleren vi kikker på har nesten nye biler som er importert fra utlandet etter typisk å ha blitt brukt i under ett år som firmabiler o.l.; de kommer i utgangspunktet med det som måtte være igjen av den toårs garantien som er vanlig i Europa.)


#2

gullet sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt ny bil fra Tyskland nå. Den er et år gammel.
Fikk garantibeviset(et kort som forenkler prosessen hos verksted her i landet) i posten fra München nå. To års garanti fra kjøpsdato.
I tillegg kan vi etterhvert kjøpe tilleggsgaranti for en liten årlig sum, når toårsperioden går ut og det kommer vi til å gjøre siden det er en bil full av dyr elektronikk.

Bilen er kjøpt direkte fra Tyskland, dvs at vi har importert den selv og har hatt kontakt med forhandler der og en agent her i landet. Veldig ryddig og greit.


#3

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Jo, men her dreier det seg altså om en bil som er litegrann brukt, allerede importert, og selges av en norsk bruktbilforhandler. Denne prøver å pushe en ekstra utvidet garanti eller hva det nå heter. Altså, en valgfri ekstra greie man kan betale for å få garantien til å gjelde lenger enn de månedene som måtte være igjen av den europeiske toårsgarantien. Er det noen som har noe visdom å dele på akkurat dette punktet?


#4

gullet sa for siden:

Det er den garantien vi kommer til å kjøpe, når vår toårsgaranti er over.
Hva slags bilmerke?
Det er forskjellige typer garantier hos de ulike merkene.



#6

Polyanna sa for siden:

Jeg tror ikke den er like dekkende som en ordentlig garanti, men det har jeg bare fra merkeforhandlere, altså, som selvsagt helst vil selge bil selv (med 5 års garanti. ;))


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.