I dag skulle jeg lage denne oppskriften til middag. For å si det sånn så så det ikke ut som på bildet :rolleyes: Fulgte oppskriften helt til punkt og prikke men fløten klumper seg med en gang den koker opp så hele sausen blir kornete. Det samme skjer når jeg skal lage laks i fløtesaus, koker opp fløte og med en gang jeg får laksen oppi så klumper fløten seg. Hva gjør jeg feil.
Jeg bruker mye matfløte i stedet for kremfløte, og den tåler varme bedre enn kremfløten.
Men når jeg bruker "ekte" vare, er jeg forsiktig med oppvarmingen, rører hele tiden og lar det ikke koke.
Hør på Taien, rør hele tiden og la det i høyden (nesten) putre. Som Niobe sier, mest sannsynlig bruker du for høy varme. Og kanskje en fløtepakke for nærme eller over datoen.
Det må jo være kremfløte, matfløte klumper seg jo bare man setter den nær en gryte.
Og så smaker det mye bedre med kremfløte.
Men jeg har aldri opplevd at kremfløten klumper seg altså, og jeg heller den bare i, sjekker aldri varme, koker hardt (til tider), koker lenge. Spiller heller ingen trille om fløten er nær dato eller gått ut på dato.
Snodig fenomen.
Jeg ser i oppskriften at fløten skal i fra starten, det hadde jeg altså ikke gjort, har den alltid oppi kokende gryte.
Bruker matfløte, kanskje det er det jeg må bytte til kremfløte ja. For høy varme tror jeg ikke jeg bruker, varmer sakte opp på 9 av 15. Hvis jeg ikke får det til med kremfløte bytter jeg til soyafløte tror jeg. Det er så kjedelig når maten blir ødelagt av sånne filleting. Smaken var jo der, men konsistensen ble absolutt ikke rett.
Min erfaring er at man ikke må ha kalde ting oppi kokende fløte. Jeg varmer/steiker/koker de andre ingrediensene før jeg har oppi fløte. Da korner det seg ikke hos meg.
Interessant. Jeg har ikke det problemet nå, verken med kremfløte eller matfløte, men jeg husker at jeg hadde det tidligere. Merkelige greier. Kan ikke helt skjønne hva jeg gjør annerledes nå, men har andre panner/gryter og annen komfyr, om det kan utgjøre noe. Det interessante er vel hvorfor det klumper seg. Tine svarer følgende på sine sider om hvorfor matfløte skiller seg i varme retter:
Jeg hadde samme problemet for noen år tilbake. Jeg trodde at kremfløte bare var til kaker etc og brukte matfløte til mat.. Åhoi. Hehe.. Det funket ikke særlig godt. Ekle fløtegratinerte poteter osv.. klumpete ostelignende masse som duppet i vann.. Æsj.
Hm. Aldri opplevd. Bruker både mat- og kremfløte. Ofte bruker jeg "fløten" til Vita hjertegod fordi den er mye sunnere. Jeg synes også den smaker godt og den funker fint til matlaging.
Jeg laget en fiskepakke med kremfløte forleden, og den klumpet seg. Jeg lurer på om det er fordi jeg hadde løk oppi? Altså at (løk-)syre + fløte = klumper?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.