Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor får jeg ikke til å bruke fløte i varmmat?

#1

Bayone sa for siden:

I dag skulle jeg lage denne oppskriften til middag. For å si det sånn så så det ikke ut som på bildet :rolleyes: Fulgte oppskriften helt til punkt og prikke men fløten klumper seg med en gang den koker opp så hele sausen blir kornete. Det samme skjer når jeg skal lage laks i fløtesaus, koker opp fløte og med en gang jeg får laksen oppi så klumper fløten seg. Hva gjør jeg feil.


#2

Bluen sa for siden:

Følger interessert med, for det samme skjer stadig meg.


#3

Taien sa for siden:

Jeg bruker mye matfløte i stedet for kremfløte, og den tåler varme bedre enn kremfløten.
Men når jeg bruker "ekte" vare, er jeg forsiktig med oppvarmingen, rører hele tiden og lar det ikke koke.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg tipper for høy varme.


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

Min erfaring er nøyaktig motsatt. Matfløte klumper seg, kun ekte vare som duger.


#6

Strå sa for siden:

Hør på Taien, rør hele tiden og la det i høyden (nesten) putre. Som Niobe sier, mest sannsynlig bruker du for høy varme. Og kanskje en fløtepakke for nærme eller over datoen.


#7

Hondacrv sa for siden:

Og eg plar bytte ut heile fløyten med creme fraiche. Det blir alltid vellukka!


#8

Interference sa for siden:

Det må jo være kremfløte, matfløte klumper seg jo bare man setter den nær en gryte.
Og så smaker det mye bedre med kremfløte.
Men jeg har aldri opplevd at kremfløten klumper seg altså, og jeg heller den bare i, sjekker aldri varme, koker hardt (til tider), koker lenge. Spiller heller ingen trille om fløten er nær dato eller gått ut på dato.
Snodig fenomen.

Jeg ser i oppskriften at fløten skal i fra starten, det hadde jeg altså ikke gjort, har den alltid oppi kokende gryte.


#9

Bayone sa for siden:

Bruker matfløte, kanskje det er det jeg må bytte til kremfløte ja. For høy varme tror jeg ikke jeg bruker, varmer sakte opp på 9 av 15. Hvis jeg ikke får det til med kremfløte bytter jeg til soyafløte tror jeg. Det er så kjedelig når maten blir ødelagt av sånne filleting. Smaken var jo der, men konsistensen ble absolutt ikke rett.


#10

Snuppa sa for siden:

Jeg har ikke det problemet, verken med kremfløte eller matfløte.


#11

Blåbær sa for siden:

Min erfaring er at man ikke må ha kalde ting oppi kokende fløte. Jeg varmer/steiker/koker de andre ingrediensene før jeg har oppi fløte. Da korner det seg ikke hos meg.


#12

Bayone sa for siden:

Hmm. Prøve det også neste gang. Jeg skal nemlig få det til for det er så godt når den blir som jeg har planlagt :nemlig:


#13

Taien sa for siden:

Har aldri noensinne opplevd at matfløte klumper seg.
Men varmen har mye å si, ikke la det KOKE men holde det helt opp i mot kokepunktet.


#14

Anikka sa for siden:

Interessant. Jeg har ikke det problemet nå, verken med kremfløte eller matfløte, men jeg husker at jeg hadde det tidligere. Merkelige greier. Kan ikke helt skjønne hva jeg gjør annerledes nå, men har andre panner/gryter og annen komfyr, om det kan utgjøre noe. Det interessante er vel hvorfor det klumper seg. Tine svarer følgende på sine sider om hvorfor matfløte skiller seg i varme retter:

Ser for meg at klumping henger sammen med dette.


#15

Snuppa sa for siden:

Det er sånn jeg også gjør det.


#16

Polyanna sa for siden:

Jeg lar aldri fløten koke.


#17

Nextlife sa for siden:

Bruk kremfløte og tilsett den så sent som mulig før retten er ferdig. La det ikke koke, men bare syde.


#18

Fnissa sa for siden:

Jeg hadde samme problemet for noen år tilbake. Jeg trodde at kremfløte bare var til kaker etc og brukte matfløte til mat.. Åhoi. Hehe.. Det funket ikke særlig godt. Ekle fløtegratinerte poteter osv.. klumpete ostelignende masse som duppet i vann.. Æsj.


#19

Hyacinth sa for siden:

Hm. Aldri opplevd. Bruker både mat- og kremfløte. Ofte bruker jeg "fløten" til Vita hjertegod fordi den er mye sunnere. Jeg synes også den smaker godt og den funker fint til matlaging.


#20

Flubby sa for siden:

Bruk fersk fløte. Hvis fløten er syrnet av melkesyrebakterier, koagulerer den, og fungerer ikke som emulgator i saus.


#21

daffy sa for siden:

Jeg laget en fiskepakke med kremfløte forleden, og den klumpet seg. Jeg lurer på om det er fordi jeg hadde løk oppi? Altså at (løk-)syre + fløte = klumper?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.