Jeg skal servere suppe til lunsjgjester på jobb i morgen. Vi blir 10-12 som skal spise. Jeg har ikke tid til å stå på kjøkkenet hele dagen, så det bør være raskt og enkelt og selvsagt godt. Det skal serveres brød til. Kan gjerne være vegetarisk, men det er ikke noe krav.
Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips
Avocado I biter
Koriander
Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Sett den på høyvarme og når det begynner å ryke av gryta har du litt olivenolje opp i og så kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen opp med en sleiv og la det steke til kjøttet får god farge. Når du ser at kjøttet har fått god farge kan du røre lett i gryta. La det stå og steke igjen.
Når kjøttet er nesten ferdigstekt, kan du sette ned varmen og ha opp i løken. Stek videre noen minutter til løken er myk. Ha opp i hvitløk og stek et minutt eller to til. Ha så opp i krydder og la det steke godt med kjøttet. Kvern gjerne litt salt og pepper over samtidig.
Hell cherrytomater og kraft i gryta og la det koke opp. Hell væsken av bønnene og maisen, skyll og ha opp i gryta. Rør inn tomatpuré, mengde etter smak. Kok videre slik at suppen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.
Server med ønsket tilbehør og gjerne litt hot sauce for de som liker det ekstra spicy!
Jeg ser også for meg at paprika I biter og/eller vårløk kan være godt oppi.