Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middager med minimalt med innsats?

#1

IzziCreo sa for siden:

Noen som vil dele oppskrifter og tips med meg? :blafre:

Saken er den at ikke kan bruke mye energi på matlaging de gangene jeg er alene med barna. Det er ikke så ofte, men en gang i blant. Og da blir det ofte pølser, grøt, nuggets e.l. Men kanskje dere har noen tips? Det er ikke hovedsaklig det at det skal ta kort tid, men mer at det er få og korte prosesser. Det kan gjerne også være greier/deler som lages kvelden før. Det er heller ikke så aktuelt at jeg må ut å handle den dagen (type grillet kylling i ferskvaren f.eks.). Og fisk får jeg ikke til å lage, da fiskelukt får meg til å... kremt... brekke meg ustanselig :sparke:

Sikkert nyttig tråd for mange! Man trenger jo ikke være syk for at enkle middager er ønskelig :)


#2

celebelen sa for siden:

Orker du ikke fiskefileter i ovnen heller? Vi bruker fryste laks-/ørretfileter en del. En drøy halvtime i ovnen, ris/poteter/grønnsaker ved siden av. Om du bruker fryste grønnsaker er det minimalt med jobb.


#3

Input sa for siden:

Jeg bruker mye fiskefileeter i ovnen, legger dem bare oppå grønnsakene og steker sammen. Vil anta at dette kan gjøres med kyllingfilet også?


#4

Røverdatter sa for siden:

En av mine kjappe er å krydre en stor kyllingfilet og steke den i ovnen, koke ris til og kutte opp en salat med max tre ingredienser. Klar på 30 min.


#5

Heilo sa for siden:

Hele kyllingfileter i en form, slå et glass med Tikka Masala saus over, kok ris til og en enkel salat. Eventuelt blande frosne grønnsaker oppi risen, det er ganske godt.


#6

mosol sa for siden:

Frossen lapskausblanding og en pakke med kjøttboller fra Inderøy slakteri (kjøpes på Coop Mega i alle fall), koker opp 6 dl vann og har i buljongterning og heller over. Koker så lenge det må, men kan være ferdig på ti-femten min.


#7

konsulenten sa for siden:

På morgenen plopper jeg en oksebog eller et par lammenskanker i en kjele, har på vann til det dekker og koker opp. Skummer av og skrur varmen ned så det bare syder. Sånn står den i timesvis, til det nærmer seg spisetid. Da tar jeg ut kjøttstykket og plomper noen grønnsaker oppi (for din del kan de forsåvidt være frosne om du ikke har tid til skrelling og kutting). Kok til grønnsakene er ferdige, skjær kjøttet i biter og legg tilbake i gryta. Så er det klart. Og sannsynligvis har du nok til dagen etter også, så slipper du å lage middag da. Også er det kjempegodt! :)


#8

Myria sa for siden:

Omelett er raskt gjort, og dessuten en fin måte å bruke opp litt rester (kokte poteter, pølse, grønnsaker, litt bacon, løk osv).

Ellers kan det være lurt å lage ekstra store porsjoner de dagene du orker og ha tid. Tomatsaus eller kjøttsaus er veldig enkelt å lage mye av og fryse ned. Dermed trenger du bare varme sausen mens du koker pasta og vips har du middag ferdig. Lasagne kan lages ferdig (ikke stekes) og fryses ned i former.

Ostesmørbrød eller toast går fort og jeg synes det er helt greit som middag når det er en gang i blandt. Pizzasnurrer også synes jeg. Og de kan du lage mange av når du er i gang og bare ha i fryseren til slike dager og tine fra frossen på 100 grader i ca 12 minutter.


#9

Hyacinth sa for siden:

I krisetilfeller, og de har det vært MANGE av den siste måneden her (vi har levd på Fjordland...) er det to ting jeg synes er sabla praktisk: Den ene er frossen potetmos fra Nora. Den består kun av poteter og ingenting annet og smaker derfor som hjemmelaget. Den andre tingen er ferdig lapskausblanding fra frysen. Da føler jeg ihvetfall at jeg spiser litt sunt selv om det kun tar fem minutter å lage.


#10

Hyacinth sa for siden:

Lurt! Har en svineknoke i frysen. Jeg misliker dog å plukke kjøttet av den... :sparke:


#11

Lavender sa for siden:

Rå laks skjært i tynne skiver, kokt ris, vårløk, litt sesamfrø varmet i panne, mangoterninger, chilli. Høres mye ut, men er kort innsats med kniven mens risen koker.


#12

Ole Brumm sa for siden:

I dag hadde vi koteletter som jeg krydret og hadde i ovnen, sammen med en pakke frosne grønnsaker, kokte ris og hadde saus til.


#13

Candy Darling sa for siden:

Lar du det stå og koke hvis du ikke er hjemme?


#14

konsulenten sa for siden:

Nei, det måtte i så fall være snakk om en veldig liten tur ut. IzziCreo skrev at middagen ikke nødvendigvis trengte å ta kort tid, jeg tenkte litt dumt der. Men det er en fin ting å gjøre i helgen, da. :)


#15

GinaK sa for siden:

Ferdige medisterkaker i storpakning, koke poteter, gulrøtter og posesaus er også enkelt.. det er min redning når begge gutta har med kompiser hjem.


#16

him sa for siden:

På søndag lager vi nesten alltid dobbelt posjon. Da har du restemiddag 1 dag i uken. Kommer an på hvor matglad du er, jeg ville ha syntes det var kjedelig å spise rester mer enn en dag i uken, men hvis du ikke synes det kan du jo gjøre det flere dager.

Hvis du har god tid, men er lite arbeidslysten er det å steke ting i ovn veldig greit. Fiskegrateng, vegetargrateng, pai er typisk mat som "gjør seg selv"


#17

Acino sa for siden:

Stek alt du kan i ovnen, på bakebrett. Det jeg vet fungerer der f.eks er: Karbonader, bacon, fiskenuggets, fiskepinner, panert fisk, fiskekaker, pølser, snitzel, kylling, poteter i båter med krydder, grønnsaker osv.

I langpanne/annen passelig form til mengden: Nakkekoteletter med ønsket krydder, grove store grønnsaker osv og ca en time i ovnen. Tilbehør(alt etter krydderet) som f.eks gulerøtter, poteter(begge deler kan skrelles kvelden før og settes i kaldt vann i kjøleskapet/en kald bod/garasjen osv), saus og surkål. Eller kanskje ris, saus og grønnsaker?

Lag dobbel porsjon en dag så du har til kjapp restemiddag neste eller dagen derpå igjen.


#18

Polyanna sa for siden:

Kan det ta tid i ovnen?

I dag hadde vi en skikkelig slager: Stangekylling, helstekt. (De selger den på Rema)

I går la jeg den i saltlake i kjøleskapet. I dag var jeg bare hjemom 10 minutter mens minsten skiftet til treningstøy, og da puttet jeg kyllingen i ovnen på ca 150 grader. Puttet en halv sitron, en kinesisk hvitløk delt i to og en neve basilikumblader (1 min) inni den. Halvannen times tid senere var minsten ferdig på trening, vesla hadde fått øvd på pianoleksen med meg i ro og mak ved siden av, eldste kom hjem fra fotball, og jeg kokte fort opp pasta og brokkoli og lagde en enkelenkel salat.

Jeg hadde i steketermometer og justerte varmen litt underveis. Når det passerte 65 grader satte jeg på grillen i fem minutter. Så åpnet jeg ovnsdøren og lot kjøttet hvile litt.

Det er seriøst det møreste kyllingkjøttet jeg noen gang har spist. Ungene jublet og var fra seg av begeistring.

Etterpå plukket jeg rent skroget og puttet restene i en kyllinggryte. (Det lå igjen en Toropose etter svigermor). Noen av restene går i matboksene i morgen.

Dette ble hørendes innviklet ut, men er ikke det, altså. Det var superraskt og enkelt.


#19

Polyanna sa for siden:

Det er den beste kjappismiddagen av de alle. :nemlig:

Man kan jukse med vannkokeren også, for å knipe inn på tida.


#20

Hyacinth sa for siden:

Eller induksjonskomfyren. ;)


#21

konsulenten sa for siden:

Ang. suppedingsen jeg skrev om over her kan man forresten gjerne sette gryta med kjøttet i stekeovnen på lav varme. Hvis jeg må ut en liten svipptur mens kjøttet trekker så er jeg mer komfortabel med at det står i stekeovnen enn på plata, av en eller annen grunn.


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal definitivt på Rema og kjøpe Stangekylling!


#23

millact sa for siden:

Ja.


#24

millact sa for siden:

Det gjør jeg alltid.


#25

IzziCreo sa for siden:

Her var det mye spennende, og garantert masse jeg kommer til å prøve :jupp:

Keep 'em comin' :værsågod:


#26

mkj sa for siden:

Jeg synes inderøysodd på spann er knallgodt. Du må koke potet og gulrot, men alt annet er ferdig. God ferdigmat synes jeg.


#27

Elise sa for siden:

Svinefilet helstekt i stekeovnen. Vi bruker keramikk-form. Steker raskt i panna først, setter den i ovnen og lar den stå der. En god stund etterpå setter jeg over poteter, og så etter en stund igjen lager jeg saus, varmer rødkål og putter noen gulrøtter oppi potetene. :jupp:

Her om dagen lagde jeg noe veldig godt. Kyllingfileter i ildfast form, litt fløte og rømme over (jeg tok det jeg hadde, kunne sikkert hatt creme fraiche eller noe over og), og ost på toppen. Jeg hadde ikke så mye fløte at kyllingen ble dekket, bare litt sånn rundt på sidene. Hadde massevis av sånne bittesmå tomater også oppi formen, ovnsstekte tomater er virkelig godt. Stekte ris til.

Ellers er fish'n'chips en slager hjemme hos oss. Pommes frites og sånne fiskedingser. Jeg synes ikke det lukter noe av dette her, men det kan det jo hende du synes. :humre: Salat i kjøleskapet fra dagen før, og ferdigmekket tzatziki til. En må sjekke steketiden på de ulike tingene og sette inn i stekeovnen ut fra det, så det blir ferdig ca samtidig.


#28

Harriet Vane sa for siden:

Sunt, kjapt og godt:

1 pose frosne grønnsaker, jeg liker de nye fra Findus
2-3 kyllingfileter i biter
1 pakke fylte ferske tortellini
1 buljongpakke eller to fra Knorr
Kokende vann

Jeg målte opp en liter vann, tok i to buljongpakker fra Knorr, tok oppi kylingen og grønsakene og da de vannet kokte tok jeg oppi pastaen. Da den var ferdig var alt ferdig.

10 minutter tok det.


#29

IOA sa for siden:

Jeg anbefaler bloggen Middag og mer. Der har jeg funnet fine tips til raske middager.


#30

Heilo sa for siden:

Jeg vil herved slå et slag for dagens middag: Rett i koppen-suppe. :nam:

Neida. :knegg: Men det funker til lange kontordager.


#31

elli sa for siden:

Pitapizza: pitabrød med pizzasaus, strimlet skinke, og ost (kan jo piffes opp for voksne om man ønsker)

Kjøttsuppe; en pose lapskausblanding, 300 gram strimlet svinekjøtt, 1 kjøttbuljong, 6 dl vann. (kan erstatte svinekjøtt med kjøttdeig, pølser e.l)

Fiskeburger; fiskekaker med hamburgerbrød (til barna kun ketshup, til meg, strimlet kål, gulrot og litt kesam)

Wraps; fylt med salat, skinke, kylling, ost, alt etter eget ønske å kjøleskap.

Har ofte retter i fryseren som jeg kan ta opp til meg å barna når vi er alene (har en mann som jobber turnus) Har disse dagene i tanke når vi lager middag. F.eks. har vi kjøttkaker i brun saus, lager vi ekstra mat, slik at jeg har frosset ned kjøttkaker i sausen, og har da bare å koke potet og grønnsaker.


#32

IzziCreo sa for siden:

Takker for nye, flotte tips! :D


#33

Nin sa for siden:

Gildes kjøttboller i blå pose som jeg hiver i ildfast form i stekeovnen til varming. Koker pastarør, fløtesaus i pose fra Toro og en pose frosne blomkål og brokkolier. Kjapt og veldig godt.


#34

Nin sa for siden:

Du liker ikke fisk i det hele tatt? Laks?


#35

Acino sa for siden:

Om du ikke liker lukta av varm fisk og likevel vil ha både fisk og kjapp mat: Røykelaks og eggerøre, litt grønt og ferskt brød. Begge mine småtroll liker dette. Gutten må kanskje ha laksen skjært opp så han får små biter i gangen, men likevel, det her glir ned på høykant. Kunne det vært noe? Eller hva med fiskepudding på skiver?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.