Vi har noen victorinox kokkekniver som jeg prøver å ta godt vare på (omtrent det eneste jeg ikke putter i vaskemaskin). Hvordan skal jeg pleie de best mulig?
De begynner å bli litt slitt i skaftet, og de som er mest brukt, eller har fått røffest behandling, skiller seg ut i fargen fra de andre. Nå lurte jeg på å olje de kanskje, men hvilken olje i tilfelle. Og kan det være lurt å olje de oftere, også hellerputte de i maskina (som svigers gjør med sine).
Hvordan behandler du dine kniver med treskaft?
Ps: biffknivene mine med treskaft putter jeg i maskina, men de kostet ikke så mye at jeg orker å bry meg så mye om det...
Jeg smører faktisk mine bare med den matoljen jeg har for hånden.
Oppvaskmaskinmiddel tærer på limet som skaftet er limt med, så det er ikke bare utseende som blir ødelagt av å gå i oppvaskmaskinen. Du risikerer løsere skaft også (og sløvere kniv).
Du er flink! Jeg har stadig gode forsetter, men det nytter ikke helt å være alene om det når man er to som putter i oppvaskmaskinen.
Det hender våre får en omgang med matolje på skaftet.
Ellers putter jeg dem alltid i maskina. Det har gått fint i de minst 15 årene vi har hatt dem. Den ene begynner å bli litt sliten, men det er ingen tegn til at skaftet skal løsne. Det er mulig de må slipes oftere etter å ha vært vasket i maskin. Men det var kanskje ikke det du ville høre. :knegg: Jeg kan ikke fordra å vaske opp for hånd, så her går det meste i maskin.