Hjemme har vi en dyr Miele nespressomaskin og melkeskummeren fra Nespresso. Jeg synes skummet blir veldig hardt. Jeg vil ha sånn fint mykt skum som jeg får på favorittkafeen, som de kan forme hjerter med. Jeg er heller ikke superimponert over kaffen fra Nespresso. I alle fall ikke etter å ha smakt kaffen på de bedre kafeene.
Så hvordan lager en perfekt skum hjemme? Og hvordan brygger en skikkelig god kaffe? (vil ha både kaffemaskin og kaffekvern-tips)
Og er det virkelig noen som foretrekker det stive skummet fra aeroccinoen? Ser at den har vunnet tester.
Men du må jo røre i melken etter den er ferdig skummet? Da blir den silkemyk - men litt for tykk til å lage mønster med, ja.
Hvis du skal ha skikkelig, skikkelig god kaffe, så må du ha en Rancillio med steamer. Også må du ha ferske kaffebønner hver 3.-4.-5. dag, kverne til hver kopp og ha beholderen til kaffen i fryseren.
Kaffekvern til å kverne ferske bønner og aeropress til å lage kaffen med, til melka bruker jeg bare en liten batterifrevet visp fra Ikea som lager perfekt skum. Og kaffe fra aeropress er nydelig og enkelt.
Vi har en espressomaskin som kverner selv, til hver kopp. Den var ikke så dyr heller. Sånn hvis det er nykvernet kaffe som er trikset :) Vår er fra deLonghi.
Nei, den varer jo i haugevis med år, og går for å være blant de ypperste hjemmemaskinene. Som regel har mange kaffebarer kurs i dem også, så det er lett å lære seg å bruke den skikkelig. I tillegg kan man få kjøpt kvern til den.
Men du må jo ha en god kvern også. Nå er visst ikke Tally og jeg enig i hva som er nødvendig, men alle kaffenerder i omgangskretsen min mener bestemt at du ikke får gode nok kverner under 2500,-. Det blir som å kjøpe et fantastisk kamera, men uten gode objektiv.
Jeg lurer på om det er innebygd kvern i selve maskinen til de vennene våre. Jeg vet de kjøper noen spesielle bønner, men jeg har aldri sett dem kverne.. Hm, hva slags maskin er det de kan ha, mon tro? :undrer:
Jeg var litt kjapp. Det finnes mange maskiner med innebygget kvern, så jeg kan ikke gjette utfra det. De fleste gode er langt dyrere enn Rancillio, men Rancillio vinner likevel de fleste tester. Eller gjorde det den gangen jeg fulgte med. Jeg har bestemt meg for lenge siden.
Nå har jeg kjøpt aeropress. Mannen har drukket en kopp og var veldig fornøyd. Jeg skal lage en latte når ungene er i seng. Ikke sjangs til å nyte noe nå.
Hmmm, det var veldig dyr kvern, jeg håpet å finne en god men litt rimeligere. Jeg vet av erfaring at espressomaskiner er pirkete når det gjelder kvernen. Steamen når liksom ikke gjennom når en er malt ugjenvt eller feil, og kaffen kan være tør i midten og kun våt ytterst. For manuelle maskiner trenger man litt tek også, kaffen må stampes akkurat rett i beholderen.
Jeg har en kvern til 1500 som er sikkert 6-7 år gammel, og den er ikke på langt nær så god som venninnen min sin. Nå har jeg en dårligere maskin også (om enn like dyr og veldig pen), så det er ikke kritisk, men jeg sliter med å få skikkelig crema. Jeg hadde ikke giddet å spare på kronen når jeg først kjøpte en så god maskin som Rancillio - men så venter jeg lenge med å kjøpe den, også.