Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tannlegekostnader ...

#1

tRiNeM sa for siden:

Hvor mye i året bruker dere hos tannlegen?
Synes det koster skjorta bare å stikke nesa inn døra......
:hmm:


#2

Erica sa for siden:

I går var jeg til rutinekontroll, den årlige, og tok bilder, han sjekket overflatene, og tok tannrens. Det ble 600 kr. Han fant et lite hull mellom noen tenner, og med bedøvelse blir det vel ca 800- 1000 kr for det. Det er stort sett slike summer det er snakk om for meg ihvertfall.

Ett år måtte jeg rotfylle en jeksel, og da ble reningene det året over 4000 kr totalt. Så det varierer jo litt med hva som må gjøres.


#3

Søster sa for siden:

I fjor brukte jeg nesten 20 000. Men det var nok helst fordi jeg ikke hadde vært der på fem år, og hadde to grimme rotfyllinger som måtte tas.

Er vel unødvendig å si at nå går jeg regelmessig et par ganger i året, og betaler gladelig en liten tusenlapp hver gang.


#4

annemede sa for siden:

I snitt ca 500 kroner i året.



#6

Ru sa for siden:

MYE!

: pencilin-tenner:


#7

annemede sa for siden:

Ha, jeg trenger bare gå til tannlege annethvert år. :tøff:


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg går en gang i året (de siste to gangene har det faktisk gått to år), og betaler rundt 500 for bilder og sjekk. Null hull eller annet på lenge!


#9

Veronal sa for siden:

Jeg skal til neste uke og det vil koste meg 690,- hvis jeg ikke har hull.

:gruerseg:


#10

Bluen sa for siden:

Jeg var hos tannlegen nå. Han fant to ting som måtte fikses i forbindelse med ødelagte plomber sin altså måtte byttes - og forlangte 2400 kroner for det. Det synes jeg var dyrt. :mad:


#11

nolo sa for siden:

Jeg går en gang i året, og betaler i underkant av 700 kroner for røntgen og rens.


#12

allium sa for siden:

Tetracyclin-tenner mener du?

Vet du at du kan få det dekket av trygdekontoret?


#13

pippimamma sa for siden:

Jeg er venn med tannlegen min og betaler sjelden mye.:glis:

Har sjelden/aldri hull i tennene.Det blir som regel bare å se over tanngarden, røntgen og fjerne en visdomstann i ny og ne.


#14

Ru sa for siden:

Nei, det er pga. pencilinbruk i voksen alder.
Jeg får det ikke dekket.

:mumle:


#15

GinaK sa for siden:

Off... ikke stort for jeg er hysterisk redd for å bevege meg inn på et tannlegekontor så jeg har vært der 2 eller 3 ganger siden jeg var 18...
Har heldigvis ingen problemer med tennene sålangt og har hatt et hull på de årene. Vet at jeg bør finne en tannlege snart. Satser på at det hjelper med en fluorpille som jeg får av lillebror hver kveld. :cool:


#16

Carpe Diem sa for siden:

Ukjent for meg...:confused:
Kan du informere meg litt om dette? :jupp:

Skal til tannlegeni morgen:grøss:
Frykter det verste, har en rotfylling som jeg tviler på er vellykket....


#17

allium sa for siden:

Jeg har seksårsjeksler med "hypermineralisering", muligens pga tetracyclinbruk, muligens pga feber i spebarnsalder. Man vet ikke. Det vi vet, er at tennene kom opp slik, og at de etter hvert ble så fulle av hull at jeg måtte ha kroner, rotfylling, og nå en kunstig tann.

Når tennene er "født slik", så å si, dekkes dette av trygdekontoret. Jeg må betale en liten egenandel bare. Problemet er å bevise det. Jeg fikk en time hos en spesialist på tannlegehøyskolen, som skrev en uttalelse til trygdekontoret for meg. Det enkleste hadde vært å få tak i journalene mine fra skoletannlegen, men de var selvfølgelig destruert.

Nå får jeg dekket ca. 16000 av de 18000 den kunstige tannen vil koste.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke vært der på 2,5 år, skal bestille time nå snart. Det er litt billigere med kommunal tannlege enn privat, ikke sant?

Jeg har hørt snakk om at vi vektopererte kan få dekket endel av tannlegeregningene pga. at vi har en medisinsk tilstand som gjør at vi MÅ spise hele tiden, ca. annenhver time, og det sliter på tennene. Må sjekke opp dette.


#19

Garbella sa for siden:

Jeg bruker en snodig tannlege Grünerløkka som er superbillig! Betalte 1000 for en rotfylling og kr 1400 for å bytte 3 fyllinger.

Akkurat nå har jeg vært innom en annen tannlege og det ble 700 for bilder og undersøkelse. Men skal bleke tennene og da kan jeg ikke bruke min vanlige tannlege.


#20

hadi sa for siden:

Jeg var på min årlige sjekk i dag. Undersøkelse, bilder og litt pussing kom på 550 kroner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.