Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å lage pavlova!

#1

Huldra sa for siden:

Jeg har laget den noen ganger nå men jeg synes ikke jeg får vekk det knasende sukkeret. Hva gjør jeg feil? Pisker for kort?
Noen med idiotsikker oppskrift?


#2

Nextlife sa for siden:

Bruk melis istedet for sukker.


#3

Mirmell sa for siden:

Hmmm, har aldri hatt det problemet. Men jeg pisker leeenge. Minst 20 minutter i kjøkkenmaskinen.


#4

Huldra sa for siden:

Noen steder står det at man kan piske for lenge og det da blir kornete. Hvor lenge snakker vi om da?


#5

Filifjonka sa for siden:

Bruk finkornet engelsk sukker (Tate & Lyle), det løser seg fortere opp. Jeg bruker bare det til baking. Det selges ihvertfall på ICA og Meny.


#6

Huldra sa for siden:

Æsj, ingen butikker har det her i området. Prøver å lage en runde til men piske det lenge lenge.


#7

Nextlife sa for siden:

Kjør vanlig sukker i foodprosessor, det funker også veldig bra.


#8

Marit K sa for siden:

Jeg bruker melis i stedet for sukker, og pisker lenge for å få en blank og luftig marengs.


#9

Ole Brumm sa for siden:

Har ikke hatt problemer med det, bruker vanlig sukker, pisker ikke så altfor lenge heller, men er nøye med å tømme sukkeret sakte oppi.


#10

vixen sa for siden:

:ja:


#11

Elise sa for siden:

Jeg bruker gele-pulver i stedet for sukker.


#12

Flubby sa for siden:

Bare å piske lenge nok, så går det seg til :) Og ikke bruke en oppskrift med for mye sukker. Jeg bruker 6 eggehvier og bare 250 g sukker + en teskje eddik for å få den seigere, perfekt hver gang. Har sett oppskrifter med 6 eggehviter og opp til 400-500 g sukker, og det er litt i overkant synes jeg.


#13

Mirasol sa for siden:

Steketemperatur og hvor lenge?


#14

Fibi sa for siden:

Når du har fått til bunnen, pensle den med smeltet hvit sjokolade før du har på vaniljekremen/kremen! Jeg bruker som regel vanlig pisket krem, (moden og søt) banan, og enten jordbær eller druer og fersk ananas. Så lager jeg god og tykk vaniljesaus (en boks fløte, tre eggeplommer, en vaniljestang og 80 gram sukker, rør sammen, kok opp under omrøring.) Når den er avkjølt blir den tykk og deilig, og så heller jeg den over toppen på kaka.

Selv mamma, som ikke liker søte ting, spiste tre stykker av denne. :knegg:


#15

GinaK sa for siden:

Jeg drysser også sukkeret sakte oppi. Full hastighet i 15 min.


#16

liefje sa for siden:

Jeg bruker fineste sukker, pisker ett minutt mellom tilsetting av hver spiseskje sukker og saa 5-10 minutter ekstra pisking til slutt.


#17

Leandra sa for siden:

Nå kommer jeg med et spørsmål også:jupp: hvordan få den seig inni, slik deilig klissete seig? Min blir sprø utenpå og noe myk inni. Bruker både eddik og litt maisenna som skal hjelpe på " seigheten"??


#18

meisje sa for siden:

Tykkere lag med marengsbunn og riktig glatt skinnende marengsblanding hjelper for å få fin innmat.


#19

liefje sa for siden:

Min har blitt mislykket hver gang jeg har prøvet å ha i eddik eller maizena eller sitron. Jeg tør ikke lenger.


#20

GydaG sa for siden:

Nå tror jeg endelig jeg har funnet ut hvordan den skal bli perfekt seig inni, men ikke umulig å dele. Det handler mer om når man legger fyllet på, hvis jeg gjør det rett før servering er kaka som regel så seig at man må bruke makt for å dra kakestykkene fra hverandre, men hvis jeg tar på fyllet dagen før blir selve bunnen helt luftig og lett og så porøs at det har bikket over til kjipt (syns jeg da).
Så neste gang skal jeg lage bunnen klar et par dager i forveien, og ha ingrediensene til fyllet klart så jeg kan montere kaka ca 4-5 timer før den skal serveres. Superenkel forskning fra 17.mai viste nemlig at da vi skulle spise den etter middagen var det umulig å skjære biter av den, mens da vi på kvelden skulle kaste kaka viste den seg å være helt perfekt seig/delbar. :jupp:


#21

liefje sa for siden:

Det har jeg aldri opplevd. At den blir seig og umulig å skjære opp. Hvordan lager du bunnen da?


#22

GydaG sa for siden:

Pisker eggehvittene, og tilsetter sukkeret litt om gangen ca annet hvert minutt. Uten noe annet enn eggehvitte og sukker altså, og så steker jeg den i 125 grader i halvannen time.
Som sagt er den perfekt om fyllet får stå på i noen timer før servering, men med en gang man slenger den sammen er den altså innmari seig.


#23

Hondacrv sa for siden:

Eg serverte det for første gong i går, og då la eg på vaniljekremen ca fire timer før servering. Så sette eg kaka i kjøleskapet. Kremfløyten la eg på ca ein halv time før servering. Det blei perfekt seigt.


#24

Leandra sa for siden:

Da skal jeg prøve uten eddik og maisenna neste gang:nikker: "drømmer om seig klissete pavlova" :nikker:


#25

Hondacrv sa for siden:

Eg hadde med eddik og maizena og fekk eit flott resultat :knegg:


#26

liefje sa for siden:

Jeg steker paa 125-150 grader i 40 minutter. Min blir vel strengt tatt luftig heller enn seig, men kjempegod synes jeg.


#27

Tussa sa for siden:

Kor lite sukker kan eg egentlig bruke? Forrige veke laga eg av fire eggekviter og 250 gram sukker, og det blei for søtt. Kan eg gå ned til 150 gram skal tru? Og fungere det like fint å blande fløte med vaniljekesam som vaniljekrem? :greteroede:


#28

Bloppy sa for siden:

Jeg har bare forsøkt meg på denne tre ganger. Alle tre gangene med maizenna og eddik i. Min blir deilig sprø utenpå, men som marsmellows inni. Fikk mye skryt for den siste, men jeg og mannen var ikke fornøyd og helt enige om at et eller annet blir feil.

:gaah:



#30

Bloppy sa for siden:

:eek: Så jeg har altså laget den helt ideelle pavlova og levd i den tro at den er mislykket som alle andre kaker jeg bruker å lage. :eek:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.