Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødbakemaskin?

#1

IOA sa for siden:

Jeg sitter og vurderer om vi skal anskaffe oss en brødbakemaskin. Hjemme går det omtrent 1 brød pr dag, og ferskt brød er nesten det beste jeg vet! Siden min kjære jobber mye, og mye ettermiddagsjobbing er det vanskelig å bake brød på gamlemåten (bare det å lage middag er en utfordring med Snuppa hengende i buksebeina).

Så kom igjen; fortell, fortell! Har dere brødbakemaskin, og bruker dere den? Eller er den bare et plasskrevende irritasjonsmoment på kjøkkenbenken?


#2

Frost sa for siden:

Her er den i bruk stort sett hver dag. Er blitt avhengig av den. når den blir utslitt må vi nok bare kjøpe en ny.
Den heter Wilfa BMA 25S. Den gir store brød som er nok til en familie på 5.


#3

Honda sa for siden:

Hva koster en sånn maskin?

Mann spiser bare hjemmebakt brød.. For kjøp er bare luft. Så når jeg har vært "syk" siste mnd så har han fått bød hos mammaen sin hehe


#4

Guava sa for siden:

Vi har brødbakemaskin. Den ble ivrig brukt i starten. Nå brukes den ikke ofte.
Nå bruker vi den mest til pizzadeig faktisk.



#6

Myrsnipa sa for siden:

Vi hadde en. I nøyaktig tre elendige, tunge brød.


#7

Propella sa for siden:

Det var et år vi (les jeg) fikk en julegave av svigers som det stod til husmoren på. Jeg er aldeles ikke noen husmor og kommer aldri til å bli. Blir rent fornærmet av å bli kalt noe slikt. Vel, vi (les mannen) brukte den ivrig den første måneden. Så ble vi temelig lei av brød som ikke smaker noe, bare luft. Selv om det er godt med nybakt brød er det enda bedre med ferskt kjøpebrød som faktisk smaker noe.


#8

Tjorven sa for siden:

:abonnerer på tråden:

Vi vurderer å anskaffe brødbakemaskin, for jeg er særdeles kresen når det gjelder brød. Anbefaling av et godt merke vil bli verdsatt!


#9

Sparky sa for siden:

Det er enorm forskjell på brødmaskiner. Jeg vokste opp med brødbakermaskin og den ga oss deilig brød hver morgen. Kjøpte en selv for noen år siden og den egner seg ikke til annet enn å elte og heve bolledeig. Det er den riktignok ganske god til.
Et stort minus med vår er at eltekroken ikke legger seg flat når stekingen begynner. Det fører til et stort hull i brødet. Et annet minus er at det ikke er et eget kammer til tørrgjæren. Resultatet blir derfor at gjæren av og til blir ødelagt og brødet hever seg minimalt. Dette gjelder da når maskinen gjøres klar om kvelden for å ha brødet ferdig på morgenkvisten. Maskinen vår elter heller ikke ordentlig alltid, så deigen blir klissete selv om det fremdeles er masse mel i formen. Jeg må hele tiden passe på og røre litt i deigen.

Jeg har altså ingen god å anbefale, men tror det er lurt å forhøre seg litt rundt. :nikker:

Når det kommer til smak på brødet så har nok det mye med oppskriften å gjøre. Det finnes mange gode oppskrifter på nettet bl.a.


#10

Esmeralda sa for siden:

Har maskin men den står i skapet! JEg sliter med det som er nevnt av Sparky. Eltekroken setter seg fast inni brødet og det er blitt riper og hakk i den, i mine forsøk på å slite/skjære den ut uten å ødelegge brødet. Og det med tørrgjæren er veldig viktig. Den må ikke komme i kontakt med væsken for da ødelegges ofte hele brødet.

Smaken på brødet er jo noe man lager til selv, det har ikke noe med maskinens egenskaper å gjøre. Mine brød var helt greie på smak.

Kommer på et annet minus; brødet blir veldig lite og veldt høyt. Så skivene er på king-size størrelsen.


#11

Teofelia sa for siden:

Vi fikk til jul for en del år tilbake, og den ble vel brukt jevnlig i 6–8 måneder, tror jeg, og siden har den stått i kjelleren.

Jeg kan i grunnen signere alle Sparkys innvendinger; de gjelder for vår maskin også.


#12

Bequita sa for siden:

Vi har en og bruker den så å si daglig, det har vi gjort i seks år nå.

Det er herlig å kunne bestemme selv alt man vil ha i brødet, uten å måtte elte og kna så mye. (Nei, jeg er ikke særlig til husmoremne)

Men det er stor forskjell på de ulike modellene, vi hadde først en som lagde stående brød, slik er gjerne de billigste variantene. Det brødet ble vanskelig å skjære opp og skivene ble rare selv om smaken var god.

Så kjøpte vi en med to rotorer som lager liggende brød, og nå er alt så meget bedre! :D Jeg digger den, særlig etter at mannen klarte å koble ut alle pipelydene den lagde underveis i bakeprogrammet.


#13

Kanutte sa for siden:

Denne har vi også, og jeg er veldig fornøyd med den. Det følger med en del oppskrifter, men jeg mikser litt til med grovere mel. Jeg synes det er helt topp å kunne lage brød selv, og ordner ofte til på kvelden slik at vi våkner til nybakt brød. Et minus er at delene ikke kan vaskes i oppvaskmaskin.

Brødene jeg lager, er veldig gode og smakfulle. Jeg har i masse helkorn, solsikkefrø og gresskarfrø. Havregryn gir et veldig godt og saftig brød. Jeg kan velge mellom tre størrelser på brødet.

Lykke til med avgjørelsen!


#14

Katrin sa for siden:

Kan dere som benytter brødbakemaskinene deres, være så greie å dele noen oppskrifter med oss andre???


#15

Stikka sa for siden:

Vi hadde også brødbakemaskin når jeg vokste opp. Den ble brukt periodevis for man ble fort lei, samme konsistens på brødet og hullet i enden etter eltekroken. Oppskriftene ble nok ikke variert for mye hos oss.

For å få fart på brødbakingen igjen har jeg heller nå bestillt meg en Kenwood Major. Det er jo ikke så mye jobb å putte deigen i formene og steke dem synes jeg. Liker brødet best når det er bakt slik.


#16

Propella sa for siden:

Problemet vårt var at den tok så lite væske at det var lite oppskrifter å bruke. Vi prøvde med litt egenkomponerte men det ble likevel lite smak på brødet. De oppskriftene som fulgte med brødbakermaskinen smakte absolutt ingenting. Så da satte vi den bort.


#17

Bequita sa for siden:

Vi har hele tiden eksperimentert med oppskriftene og laget oss nye. Jeg likte ikke så godt den konsistensen brødet fikk med oppskriftene som fulgte med, det ble for "fluffy". Men med litt mer væske og grovere mel ble det bedre. Dessuten har jeg gjerne oppi dagens kombinasjon av for eksempel:
Linfrø, sesamfrø, soyaflak, valmuefrø, havrekli, hirseflak, melk, revne gulrøtter, rugflak, havregryn, oliven, soltørket tomat, solsikkefrø eller hakkede nøtter.


#18

Bequita sa for siden:

Og så må man huske å ha oppi nok godt salt. Urtesalt eller havsalt. Og en god matolje.


#19

Tinka sa for siden:

Har brødbake maskin og det har vi hatt i 4 år og den er mye i bruk.

Stort sett annenhver dag baker den brød til oss.

Er en av de få tingene jeg må ha når den er utslitt.


#20

Kanutte sa for siden:

En oppskrift til et middels brød:
3,5 dl vann
2 ss rapsolje
1,5 ts salt
2 ts sukker
4 dl grovt mel iblandet diverse frø
5 dl hvetemel
2 ts tørrgjær


#21

Vips sa for siden:

Bruker min mye.
Her er oppskriften jeg bruker:

3,5 dl vann
2 ss rapsolje
1,5 ts salt
2 ts sukker (denne sløyfer jeg)
2 dl sam. hvete fin
1 dl sam. hvete grov
1 dl rug fin/grov (jeg bruker fin)
6 dl hvetemel
2 ts tørrgjær


#22

Frost sa for siden:

De ferdige brødpakningene passer perfekt i vår brødmaskin. Er mange forskjellige brødtyper å velge i. Dette gjør det jo enda enklere å lage brødene også. Brødene blir kjempegode og smakfulle. Den bruker ganske lang tid på bakeprossesen, så smakene får god tid til å utvikle seg.

Når det gjelder gjæren som kommer i kontakt med væsken ,så bruker jeg alltid å lage en topp av melet og legge gjæren oppå denne.


#23

Beckett sa for siden:

Er det Wilfa BMA 25S?

#24

Gri sa for siden:

VI brukte den flittig i starten, men no er den stua vekk. Veit ikkje kvifor, det berre vart sånn...


#25

Isolde sa for siden:

Vi har en sån og bruker den mye innimellom. hos oss er det ingen rom til gjøren eller eltekrok som legger seg ned.. så vi får et hull i brødet. bryr oss ikke så mye om det.

oppskriften jeg bruker er først 3dl vann, litt rapsolje og 500g brødblanding. Helst matpakkebrødet til mølleren som koster 14kr kiloen på rema. Den er grov, uten frø og sånt som min kjære ikke liker og det er bare 39 karbohydrater i den. oppå melet om dekker all vannet legger jeg gjæren. har aldri opplevd å ikke få perfek heve resultat.

i går kjøpe jeg spelt brød pakke som jeg tenkte jeg skulle bake nå..


#26

Candy Darling sa for siden:

Bequita, er det en sånn kul retrosak? Det har jeg, men den bråker noe innmari. Hvem fant på at den måtte pipe 26 ganger når den var ferdig? Hva med ÉN? :gaah:

Hvordan fikk dere kuttet ut pipingen? :ivrig:


#27

Veronal sa for siden:

Finnes det noen brødbakemaskinen som har disse egenskapene - dvs. som legger eltekroken flat under steking og har eget kammer til tørrgjær? Har lett, men ikke funnet.


#28

Candy Darling sa for siden:

Ellers er det jo bare å legge væsken nederst og gjæret oppå melet, gjerne i en liten grop. :forundret over problemet:

:rettere sagt: forundret over at det finnes et problem jeg ikke har hatt: :knegg:


#29

Dragen sa for siden:

Kan dere som er fornøyd med brødbakemaskinen deres vennligst fortelle hvilket merke det er?

Er det noen som vet noe om hvilke egenskaper en brødbakemaskin bør ha dersom den skal brukes til glutenfritt brød? Evt hvilken maskin som er best egnet?


#30

Frost sa for siden:

Har fortalt det. :)


#31

Bequita sa for siden:

Det er en Wilfa, ja, men jeg husker ikke hva den heter. Akkurat naa er jeg i Sveits paa kurs, men jeg skal sjekke hva den heter naar jeg kommer hjem paa mandag.

Retro? Nei, den er ikke saann superkuul. Den er hvit og med et lite vindu hvor man kan sjekke hvordan det gaar med hevingen. Men ja, den pipingen var infernalsk! :lalala: Da vi tok av dekslet, fant vi en bitteliten höytaler som vi bare klippet av. Husker ikke om den var foran eller bak... Gaa etter lyden! :mhmm:


#32

Bequita sa for siden:

Brødbakern vår heter Wilfa BMA 2511AE

Det finnes sikkert mange som er så å si like men hetet litt forskjellig. Sånn pleier det å være i hvertfall, kjenner en som designer emballasje til sånne og han sier de ofte bruker det samme bildet til mange bokser.


#33

tinkadott sa for siden:

Vi fikk en for snart to år siden. ALDRI brukt.... for vi finner ikke igjen oppskriftsheftet som hørte til....


#34

svar sa for siden:

Jeg vurderer også en brødmaskin.
Grunnen er at jeg har en gassokovnfyr og den er ikke morsom å bake brød i.
utenpå blir de fine, men inni blir de veldig deigete, nesten rå.

Noen som har noen anbefalninger på en god maskin, eventuelt noen tips på hvordan få til brød i gassovn?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.