Etter å ha forsøkt meg med tre omganger med dropskoking så innser jeg at dette får jeg bare ikke til. Dropsene smaker bare ikke godt! Blææææ!
Men hva i h* skal jeg gjøre med de over to kiloene jeg har med druesukker? Noen gode forslag til julegodteri eller annet hvor man bruker mye druesukker? Gjerne med oppskrift. :blond:
Det var i alle fall rett person som svarte. :knegg:
Når det gjelder spørsmålet ditt, så syns jeg de smakte brent og ikke hadde noen skikkelig smak. I tillegg klarte siste omgang å både smake brent og bli småseig. Sistnevnte er jo et tegn på at man har hatt for lav temperatur, ikke sant?
Takk for tilbudet, fibi, men den eneste tingen jeg var virkelig glad for underveis, var at jeg var alene og kunne bannes så mye jeg ville. :knegg:
Saint: Du har riktig blandingsforhold, ja. Ingredienser ble kjøpt inn i et hattefokk for et år siden eller så, og akkurat der og da hadde jeg fått det for meg at "dextrose" var en type sukkeralkohol som man kunne bruke istedenfor sukker. Jadda.
Jeg tenkte jeg skulle lage supergode drops for å gi bort i julegave. Men det er mulig det må bli brownies. :knegg:
Så vidt jeg husker, har druesukker noen fordeler i gjæringsprosessen og skal kunne gi bedre kvalitet på sluttproduktet. Brukes også av dem som lager eget øl....
Øl var en god tanke, mrc, men med tanke på at det tok meg over et år å få tatt første omgang med drops, så tør jeg ikke tenke på hvor mange år det ville tatt før jeg fikk satt øl. Og med tanke på utgiftene, så er det sikkert billigere å kaste fruktsukkeret rett i søpla.
Er bakeegenskapene for fruktsukker samme som for vanlig sukker?
Jeg vurderer mer og mer å kjøpe inn noen kilo sukker, noen nye smaker og deretter bruke lørdagen til å koke nok drops til at i hvert fall én omgang blir god.
Druesukker/fruktsukker er et monosakkarid, som smaker en del søtere enn sukrose, som er et disakkarid. Du kan bruke druesukker som søtning i det meste, men bruk mindre av det enn hva du ville brukt av farin.
Er du sikker på det? Druesukker er det samme som glukose som ikke er like søtt som sukrose. Fruktsukker er det samme som fruktose som er søtere. Sukrose består forøvrig av 50/50 fruktose og glukose.
Det sier internettet ihvertfall.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.