Jeg syns and er veldig godt, men etter et mislykket møte med en hel and på nittitallet har jeg ikke tilberedt det selv. Nå har jeg overvunnet ande-angsten og kjøpt noen andebryst som jeg nok skal klare å få til.
Noen gode tilberedningstips og forslag til tilbehør tas i mot med takk. :)
Mannen min lagde en helt fantastisk god plommesaus til andebrystet sist vi hadde det. :nam:
Når det kommer til andebrystet, brukte han ikke femkrydder, men bare salt og pepper - og så hadde han det en liten stund oppunder grillen til slutt, for å få sprøtt skinn.
Jeg har tilberedt dem etter oppskrift på nettet med karamellisert appelsinsaus, båtpoteter, rosenkål og valnøtter i honning. Mulig det var noe mer :gruble: Det ble ihvertfall veldig godt.
Jeg kan anbefale et veldig godt alternativ til appelsinsaus/andre søte sauser: teriakysaus. Jeg kjøper den ferdig på glass, og blander med litt stekesky og varmer opp. Som tilbehør kan jeg også varmt anbefale søtpotetmos (kokte søtpoteter most med smør, salt og hvitløk) og asparges (evt. andre grønnsaker). det er SÅ godt!
Det hørtes også knallgodt ut! :nam: Takk for alle gode forslag, jeg har mere and i fryseboksen og skal prøve litt forskjellig. I kveld blir det saltkokte poteter, rosenkål med honning og valnøtter osv., og karamellisert appelsinsaus. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.