Jeg er veldig gla i kikertburger eller falaffel, bruker tahini saus nå jeg lager de. Jeg bruker å spise de med pitabrød eller tortilla lefse, men det er ikke spesielt sundt.
Har dere forslag til hva jeg kan ha til kikertburger?
Du kan kjøpe fullkornstortilla eller bake pitabrød selv? Tortillas kan man også lage selv (men det har jeg aldri forsøkt).
Jeg liker tzatziki og hummus til. Jeg har lyst til å forsøke rødbetetzatziki (Nextlife! Oppskrift!). I tillegg salat/tabbouleh/couscoussalat/bulgur. Gjerne fetaost i couscoussalaten. Og granateplefrø? Og masse frisk mynte, bladpersille og/eller hakket ruccola.
Gjør det, gjør det, det er så godt at jeg blir helt svimmel :hjerter:
Her er oppskrift, jeg hadde i tillegg litt myteblader som jeg støtte i morter med saltet og pepper.
Jeg har prøvd med rødbeter både revet og hakket i biter, og den blir definitivt best når man river.
(hentet herfra:receptfavoriter.se/recept/roed-tzatziki-med-roedbetor.html )
4 medelstora rödbetor
1-2 vitlöksklyftor
1 burk matlagningsyoghurt, ca 2,5 dl
1 gurka
Salt och peppar
Tillagning:
Koka rödbetor mjuka med skal i cirka 40 minuter.
Skölj och skala med händerna i kallt vatten. Skär loss fästet och ev. fula delar.
Riv gurka och rödbetor grovt på ett rivjärn, mandolin eller i en matberedare. Lägg i en skål.
Hacka de sista bitarna så du inte river fingrarna av dig. Pressa i vitlök och blanda allt.
Smaka av rödbetstzatzikin med salt och vitpeppar.
Oj, rødbettzatziki må prøves! :nam:
Jeg elsker kikerter og det samme gjør mannen min. Ungene synes mine ovnsbakte snacksy kikerter er gode, de er faktisk livsfarlig gode, men ellers spiser de ikke så mye av det. Jeg og mannen er derimot storforbrukere! I går laget jeg en enorm porsjon hummus, noe vi elsker, og nå er det snart tomt allerede. Wraps med hummus (tykt lag), gulrotsalat, spinat og rødløk er bare så digg.
Kikerter er verdens nydeligste matvare!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.