Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjedelig å servere risgrøt til et middagsbesøk i morgen?

#1

siljemoren sa for siden:

Vi skal ha besøk av et vennepar med barn. Jeg tenkte å lage risgrøt, siden vi skal bake pepperkaker etter middag. Vi har i tillegg dårlig tid på og lage middag, så da er det jo kjapt å greit med risgrøt. Men så begynner jeg og tenke, om det kanskje er litt uvanlig. Er vant med grøt som lunsjmat selv. Hadde du synes det var merkelig å få servert risgrøt?


#2

kokosbolle sa for siden:

Helt greit hos meg, men kanskje ha noe flatbrød og spekeskinke attåt?


#3

Tallulah sa for siden:

Nei, nå i førjulstiden syns jeg det er ganske normalt.


#4

Blå sa for siden:

Tja. Jeg ville spist risgrøt og smilt høflig. Men i mine øyne (og mage) er ikke grøt middag. Det er lunsj eller kveldsmat. Jeg ville spist noe mer senere.

Om jeg skulle vært din gjest ville jeg satt mer pris på en rask suppe eller noe sånt (som jo også går mye raskere å lage, grøt er mye styr).

Men jeg vet at det er mange som har grøt som middagstradisjon, så jeg ville ikke reagert på å få det.


#5

GinaK sa for siden:

Helt greit hos oss også. Mine gutter elsker risengrynsgrøt så det hadde gått superfint. Minsten spiser det gjerne gjennom hele året han.


#6

Nip sa for siden:

Koselig det, eventuelt ha en liten forret først da ikke alle er så glad i å spise seg mett på risgrøt


#7

My sa for siden:

Helt greit og normalt.


#8

Chablis sa for siden:

Jeg hadde nok ikkeservert det selv, jeg tåler ikke grøt så godt og poden liker ikke. Vi serverer derfor aldri grøt selv.

Jeg hadde nok spist litt for høflighetens skyld, men det hadde ikke vært mye. Om du vet besøket spiser grøt, så er det jo bare å servere.


#9

Kaprifol sa for siden:

Helt flott, synes jeg. Vanlig å servere som førjulsmiddag.


#10

Polyanna sa for siden:

For meg ville det vært helt normalt, særlig i førhjulstiden.

Men betasuppe er jo mye enklere mat, egentlig: Betasuppeblanding fra frysedisken, koke opp, ha i buljongterninger, hermetiske kjøttboller og pølsebiter.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg tåler jo ikke grøt så godt, så sånn sett hadde det vært litt dumt for min del, men jeg liker bedre grøt enn suppe. Jeg syns de fleste supper er litt sånn meh. :brannfakkel:


#12

celebelen sa for siden:

Hos oss er risengrynsgrøt ganske vanlig og populær middagsmat. Jeg ville ikke syntes det var rart å få det servert, og særlig ikke før pepperkakebaking. (Og Ville hadde nok blitt glad, hun er veldig glad i grøt).


#13

Divine sa for siden:

Jeg hadde blitt overlykkelig. :elsker grøt: For meg er grøt så definitivt middag. Men jeg ville ha sjekket at alle gjestene tåler melk.


#14

veobra sa for siden:

Jeg synes grøt er fint til middag. Vi har det ikke så ofte, for det tar tid med de som skal koke. Jeg hadde kokt opp til frokost og laget dynegrøt.


#15

Inagh sa for siden:

Jeg ville smilt høflig, forsynt meg med en øse grøt for syns syld, spist og forsøkt unngå brekke meg... :sparke:

Jeg likte forslaget om å ha salt skinke eller pølse og flatbrød ved siden av, det har reddet meg gjennom mangt et grøtmåltid. :knegg:

Jeg hadde, som du skjønner, aldri servert grøt til middag sjøl, men jeg skjønner jo at det er en vanlig greie. Mannen min er vokst opp med risgrøt på lørdager. Han savner det.


#16

Novla sa for siden:

Enig, jeg hadde blitt temmelig skuffet om jeg ble invitert på middag og fikk servert grøt. Gjerne enkel mat, altså, men grøt er bare ikke middagsmat i mitt hode.


#17

Niobe sa for siden:

Grøt er ikke middag for meg heller, og jeg synes jo det blir vel mye av det nå i førjulstid. Det hjelper med noe saltmat til. Ungene liker det godt og det er lett å servere til mange, så jeg jo fordelene sånn sett.


#18

C3PO sa for siden:

Hvis du vet at de liker risgrøt, går det greit. Jeg har selv opplevd å komme hjem til noen som serverte grøt til middag, og det gikk heller dårlig, da jeg ikke spiser grøt - og klarer heller ikke å late som. Det ville aldri ha falt meg inn at det servertes som middag til gjester, men jeg har nå lært at det ikke er så uvanlig som jeg trodde tidligere.


#19

millact sa for siden:

Ja!

Barna har bedt om det til middag i dag, lenge siden.

Jeg lurer på å lage juleverksted med noen venner av barna. I så fall blir det risgrøt.


#20

dharma sa for siden:

Jeg ville ha syntes det var greit, så lenge du vet at alle tåler det.

Jeg har fått servert grøt hos nære slektninger som visste jeg ikke tålte det(det går bare ikke inn), det var kjipt det.


#21

Acino sa for siden:

Grøt i seg selv til middag er helt greit tenker jeg. Eneste kanskje litt søtt på søtt i og med at det sikkert blir pepperkaker etterpå. Men at det er lite styr er jeg ikke enig i, eventuelt så har vi ulike definisjoner. Jeg tror jeg heller vil lage steik enn grøt til mange. :humre:


#22

Einhyrningur sa for siden:

Mitt intrykk er at mange ikke liker grøt, så jeg vet ikke om det er noe jeg ville servert. Spesielt ikke med tanke på pepperkaker etterpå.


#23

My sa for siden:

Hvis det er snakk om et vennepar som du kjenner godt ville jeg sendt en sms og spurt om det går greit med grøt. :enkel:


#24

Señora sa for siden:

Gutta mine spiser ikke grøt, og egetlig ikke jeg heller, så vi hadde nok gått hjem sultne. Dessverre :sorry:

Jeg ville heller laget kjøttdeig og spagetti, evt. tomatsuppe med godt brød til.


#25

liefje sa for siden:

Jeg synes det blir mye sött. Gröt er godt, men ikke för pepperkakebaking og ikke hvis du har bedt dem til middag. En gryterett eller en suppe kan du lage kvelden för.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Kan du ikke bare spørre dem? Jeg spør alltid middagsgjestene om de synes det høres ok ut det vi skal ha, om det er noe de ikke liker osv. Grøt er jo noe endel ikke er så glad i, så det kan jo være greit å forsikre seg om at gjestene liker det. Synes jeg da. :)


#27

siljemoren sa for siden:

Jeg vet at de som kommer både liker og serverer risgrøt. Er nok bare meg som ville serverer noe litt mer spennende.

Jeg kjøper litt ost og spekemat inn, så blir det blitt annet også.


#28

dharma sa for siden:

Da hadde jeg gått for det var jeg deg.:)


#29

Madicken sa for siden:

Det blir helt sikkert bra (selv om jeg så langt ikke har bred erfaring med ost og grøt).


#30

Lhi-My sa for siden:

Grøt er godt det og her er det helt vanlig middagsmat. Men det må være ordentlig grøt og ikke hurtigvarianten fra pose eller hurtigkokt ris. Det er en million ganger bedre med langkokt grøt. Alternativt ville jeg vurdert Fjordland eller lignende, det er også mye bedre enn hurtigversjonene.

Vi spiser grøt til middag et par ganger i måneden og da helst med litt spekemat til.


#31

Jeanett sa for siden:

Jeg syns grøt er godt jeg. Vi har selv kommet i middag og fått grøt servert.


#32

Taien sa for siden:

Høres ut som en kjempegod idé, spør du meg.
Her har vi også grøt til middag et par-tre ganger i mnd. Men jeg er enig i at "hjemmelaget" er best, og Fjordland kommer på en ok 2 plass. De pakkene med hurtiggrøt er ikke gode synes jeg.
Når du vet at besøket liker grøt, er det virkelig å kjøre på. Kos dere med grøt og pepperkakebakst.


#33

Syrin sa for siden:

Eg likar graut - god og søt lunsj til lørdag, men middag er det ikkje... Er derfor vi berre har det i helga, slik at vi kan ha protein/grønsaker på kvelden.

Men eg hadde ete graut om det blei servert altså ;) det smakar jo godt. Men det er litt som snop/godteri nesten.


#34

Lykken sa for siden:

Grøt hadde vært helt fint for meg.


#35

oslo78 sa for siden:

Helt vanlig her. Har fått det servert mange ganger til middag.


#36

Bluen sa for siden:

5-minuttersgrøten fra Toro er i særklasse best. :nemlig:


#37

Taien sa for siden:

:eek: Tuller du? Den smaker jo papp?!


#38

My sa for siden:

Papp med vaniljesukker. :grøsser: Også brenner den seg ALLTID fast. :mumle:

Men flere av de ferdiggrøtene er gode. Særlig Coop sin. Den er best. :nikker:


#39

DM sa for siden:

Det er vel like lett å servere pølse med lompe eller brød. Jeg synes det er rart med middag nesten uten proteiner. Og særlig uheldig dersom man skal lage og spise kjeks og kaker etterpå.


#40

My sa for siden:

Er det ikke protein i melk? :undrer: Med spekemat til?

Ikke særlig mye grønnsaker akkurat, men en dag uten grønnsaker og kjøtt/fisk til middag tar ingen skade av. Hvis besøket er redd de får mangelsykdom etter dette får de bare spise makrell i tomat og agurk på kveldsmaten. Blir litt matt av hvor riktig alt må være alltid. Hvis besøket liker grøt ser jeg overhodet ikke problemet. Og det må selvsagt være rød saft til! :jupp: Med SUKKER!


#41

Tallulah sa for siden:

Det er vel like mye proteiner i melk og ris som i pølse med brød? Det som mangler er vitaminer. Men det er snakk om en middag en kveld. Jeg regner med at de fleste gjester greier å finne seg i at måltidet ikke er optimalt på alle næringsfronter denne ene kvelden.


#42

Niobe sa for siden:

Jeg har ingen problemer med grøt til middag sånn innholdsmessig. Kostholdet vårt er heldigvis på et nivå der vi kan tåle grønnsaksfri middag en dag.


#43

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker veldig godt grøt, men jeg liker et salt og varmt måltid i løpet av dagen (minst), så dersom jeg får grøt til middag, blir det ofte noe suppegreier eller pizza eller noe annet salt til kvelds. Det hjelper med spekemat til grøten, men jeg får ingen middagsfølelse av det.

Når det er sagt, så synes jeg det er ok å servere grøt til gjester i disse tider.


#44

DM sa for siden:

Jøss, nå måtte jeg google, og du har faktisk rett. Det var overraskende. Med spekemat til, så blir det jo et litt annet måltid. Det er kanskje bare minnet om grøt med store mengder sukker, fra barndommen som farger meg. Jeg var liksom aldri mett, og ofte litt kvalm etter å ha spist det.

#45

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns heller ikke grøt er helt middag, og blir veldig sulten rett etterpå. Sånn sett ikke så ideelt før pepperkakene. Men jeg er glad for å bli bedt på middag og spiser det jeg får. :)

Jeg ville kanskje invitert på grøt og ikke på middag, altså sagt det når jeg inviterte.


#46

Ole Brumm sa for siden:

Jeg er glad i grøt, det samme er gutta, vi har grøt som fast lørdagsmiddag. Men jeg vil ikke kalle det raskt og enkelt, i tilfelle hadde jeg ordnet det som dynegrøt og latt den stå i ovnen, lagd kvelden i forveien eller om morgenen. Spekemat til er snadder.


#47

Malama sa for siden:

Grøt til middag er helt kurant hos oss, men spekemat til har jeg virkelig aldri skjønt.

Og ja, fjordland om det skal gå fort, for sånn der hurtiggrøt du koker smaker jo bare grusomt, så å lage grøt selv, det tar en god time, og regnes ikke som "raskt" eller "lite styr". om du da ikke går for den løsningen min mann liker, to kilospakker med grøt fra jordland, 6 minutter hver i mikroen, og vips, middag :) (vi begynner på den første mens den andre varmer seg)


#48

Hondacrv sa for siden:

Jeg hadde ikke akkurat hatt næringsinnholdet i fokus. :knegg: jeg hadde spurt gjestene om det var greit, og var det ikke det hadde det vel blitt pølser.


#49

Acino sa for siden:

Jeg må bare si at jeg har seriøst aldri hørt om spekemat til risengrynsgrøt før. Men ser her at flere mener det er ganske vanlig. Og jeg som trodde det bare var til rømmegrøt!? Jaja, flere fra der jeg kommer på bruker rosiner på risengrynsgrøten da, det synes sikkert de som spiser spekemat til er rart igjen. :humre:


#50

My sa for siden:

Jeg synes ikke det er rart med rosiner, jeg vet mange bruker det, det er jo ganske vanlig. Men jeg synes ikke det er noe godt. Morrpølse derimot, er veldig godt, både til rømme- og risengrynsgrøt. :nam:

Jeg spiser for øvrig brunost på havregrøt :åpplyser:


#51

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes også spekemat passer mye bedre til rømmegrøt enn til risengrynsgrøt. Sistnevnte er og blir en slags dessertaktig middag for meg. Da jeg var liten, spiste jeg og far den kald med rød saus på, og mor og søsteren min spiste den varm med smørøye, sukker og kanel.


#52

Hondacrv sa for siden:

Det med spekemat går jo på at grøten blir mindre mektig og kvalmende hvis man har noe salt til. Dermed orker man mer, og blir mettere. Det er jo det samme som komboen potetgull og sjokolade. Hehe.


#53

Tallulah sa for siden:

:skeptisk: Ved å spise mer, så orker man mer? Det er vel heller for å variere, ikke for å greie å stappe i seg mer.


#54

Hyacinth sa for siden:

Ser og ser. Veldig mange jeg kjenner spiser det til middag. Selv synes jeg det er godt, men kroppen hyler likevel etter saltmat utover kvelden.


#55

Divine sa for siden:

:ja: Jeg er også trønder, og er vokst opp med grøt som middag hver lørdag. Sammen med "grautpinn" som enten var stekte pølser i biter og poteter eller spekemat/morrpølse, potet, rømme og flatbrød.


#56

dharma sa for siden:

Samme her. Synes grøt er kjempegodt jeg, jeg gidder bare så sjelden og ordne det.


#57

Tjorven sa for siden:

Det hadde funka dårlig som middag til oss, men det skylles at både mann og barn er lettere laktoseintolerante. Det er ikke noe vi tenker over i hverdagen, men hvis det serveres grøt laget på melk så springer de på do alle tre.

I tillegg synes jeg ikke at grøt metter noe særlig, så det forutsetter at vi spiser noe ordentlig senere på dagen.

Men som middag en dag når det er litt travelt vil det være greit nok (sånn rent bortsett fra at de ikke tåler det særlig godt).


#58

Guava sa for siden:

Jeg er ikke trønder og har vokst opp med at grøt er lunsjmat på lørdager.

Likevel synes jeg grøt er fullverdig middag og med spekemat er det enda bedre. Jeg hadde ikke stusset i det hele tatt, men derimot blitt veldig glad om jeg hadde fått servert grøt, spekemat og flatbrød. Jeg er ikke veldig glad i supper og selv om jeg liker soddsuppe og betasuppe synes jeg grøt er en bedre middag enn det.


#59

Syrin sa for siden:

Eg voks også opp med graut på lørdag , dvs. servert i 2-tida. Men på kvelden var det alltid varm, salt mat, f.eks pizza eller kylling framfor TV.

Om vi kun skal ha graut ein dag, utan middag, har vi alltid spekemat til. Det hadde eg aldri da eg var barn.

Der er vel protein i melk, men det kan da ikkje vere så mykje av det i ris?


#60

Nip sa for siden:

Stemmer


#61

Éowyn sa for siden:

Som barn var jeg likte jeg grøt veldig godt og ville gjerne ha det til middag. Men tror ikke det var så ofte det skjerdde for faren min synes ikke det var middag. Som voksen er jeg ikke noe glad i grøt og synes (som min far! :sjokk:) at det ikke er middagsmat.

Men hadde jeg fått dette servert borte så hadde jeg spist det uten å si noe.


#62

Røverdatter sa for siden:

Jeg ELSKER risgrøt og spiser det dessverre nesten aldri, så jeg hadde blitt kjempeglad om jeg fikk det servert. Middagsmat eller ikke.


#63

Guava sa for siden:

Når jeg kommer på middagsbesøk tenker jeg veldig lite på hvor mye proteiner, fett og vitaminer og sånt det er i maten.

Grøt, med eller uten proteiner kan godt være middag i mine øyne. *enkel'


#64

Blå sa for siden:

Det er ikke på grunn av næringsinnholdet at jeg ikke synes grøt er middag. Det er mest det at når det er søt mat så føler jeg ikke at jeg har spist middag selv om jeg er blitt mett.


#65

Guava sa for siden:

Jeg hadde nok tenkt det om det bare er grøt, men når grøtpinne kommer i tillegg oppveier det søtsmaken i grøten.

Det blir som med rømmegrøt også, som jeg også tenker på som middag selv om det er ganske søtt. Med grøtpinne er det middag.

Skjørost og rømme servert med spekemat kaldt har jeg vent meg til er middag, men det tok litt tid.


#66

Hondacrv sa for siden:

Jo, det var akkurat det eg meinte, ved å variere orkar ein meir. Var det så dårlig forklart?


#67

Skremmern sa for siden:

Grøt og potet? :what:


#68

Divine sa for siden:

Man har det ikke i munnen samtidig, da. :fnis:

Men stefaren min spiste alltid poteter til pannekakene. For det var jo ikke middag hvis det ikke ble servert kokte poteter. Spagetti , f.eks., var en luksus vi kun koste oss med når han var på heimevernsøvelse.


#69

Hondacrv sa for siden:

Steike poteter og pølser etter grauten er jo godt. Ikkje kokte poteter, håpar eg. :knegg:


#70

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns grøt er helt greit en gang i mellom, men en fullverdig middag kan en jo ikke akkurat si at det er? Det er jo bare melk, ris, smør og sukker, og ikke antydning til grønnsaker. :)


#71

polarjenta sa for siden:

Jeg er ikke veldig glad i grøt, men hadde nok overlevd det om det hadde blitt servert til middag. Ungene får det gjerne til middag i ny og ne, men da spiser jeg noe annet. Nå for tiden lurer jeg litt på om det er uhøflig å takke nei til den der julegrøten som vi har som tradisjon i familien, det er jo det, så jeg må vel stille.:knegg:


#72

Skremmern sa for siden:

Javisst. Potet til pannekaker og lasagne og sånn har jeg hørt om - men aldri til grøt!


#73

apan sa for siden:

Jeg synes det er godt med grøt noen ganger før jul, det smaker jul. Hadde ikke hatt noen problemer med å få det servert slik som du beskriver.

Jeg tenker at med mindre man ikke TÅLER grøt må det gå an å overleve 1 middag uten protein og grønnsaker, og jeg synes det er en helt fullverdig middag å servere til hverdagsgjester med små barn i førjulstid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.