Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ford Focus stasjonsvogn

#1

Neket sa for siden:

Vi snuser på ny bil. Igjen. Vi ender som regel med å beholde den vi har. Noen som kan si noe lurt om Focus stasjonsvogn? Vi har bare to barn (og en halv mann :humre: , han sitter bare på i helgene). God å kjøre?

Og:

Automat - skal jeg ha det? Jeg ser for meg at det er praktisk i kø, men egentlig liker jeg å gire. Og er det fortsatt sånn at automatkasser blir lett ødelagt og koster en haug med penger å fikse?

Motor - hjelp? Hvilken? Jeg trenger en bil som ikke er treig i oppoverbakker. :nemlig:

Utstyr - hva er must have med tanke på videresalg?

Bensin? Diesel? Jeg har diesel-fordommer, men kjører ikke ofte på steder der det er aktuellt med restriksjoner på Diesel-kjøring.


#2

mrc sa for siden:

Sett i dagens marked synes jeg ikke Focus framstår som så veldig attraktiv. For eksempel helt nye Octaiva er noe jeg her ville sett på.

Automat: Kommer litt an på kjøremønsteret. Er det mye by- og køkjøring? Går det til helvete er det klart dyrere, men hvor lenge ser man for seg å ha bilen?

Motor: Om man ikke har helt spesielle krav, burde det ikke være noe veldig problem selv med 1.0-motoren på 100 hk i Focus. Men anbefaler her å leste tester av bilen med denne motoren. Ser man samtidig på f.eks. Octavia er det 1.2L som er det mest aktuelle i lavere prisklasse om man skal ha bensin. Men det er motorer med turbo, som gjør at bilene drar ganske godt fra et lavere turtall enn eldre større bensinmotorer med tilsvarende antall hestekrefter. Men dieselmotorene i dette prissegmentet framstår nok som noe sterkere - også da selv om antallet hestekrefter er det samme.

Diesel/Bensin: Hvor mye kjører man i året og hva er den typiske bruken? Er det noe særlig med langkjøring og landeveiskjøring, eller i all hovedsak bykjøring?

Utstyr: Xenon, parkeringssensor, automatisk klimaanlegg og tilhengerfeste.


#3

tiddelibom sa for siden:

Vi har hatt Focus stasjonsvogn. Det er en stor bil til å være såpass liten. Jeg likte å kjøre den, den var enkel å parkere med. Men vår var muligens en søndagsutgave, for den ble skrekkelig dyr å vedlikeholde etter hvert.


#4

Puslingen sa for siden:

Eg kjøpte meg Ford Focus i sommar. Er veldig fornøgd med bilen til no, lettkjørt og behageleg. Me stappa bilen full med mann, kone og to barn, og reiste til Danmark i ei veke. Det gjekk overraskande mykje bagasje bak, og alle hadde god plass inne i bilen.
Me har diesel, men i følge samboar er det visst litt liten motor. Har 1,0 turbo. Eg merker ikkje så mykje til det, kjører glad og fornøgd avgårde eg.


#5

Guttemammis sa for siden:

Vi kjøpte Mondeo i år og er veldig fornøyd, den er større og romsligere enn Focus.
Svoger kjøpte Focus og synes den er en smule trang i baksetet, men ellers fornøyd.
De ville ikke ha Mondeoen pga at den er litt stor, og litt dyrere.


#6

Niobe sa for siden:

Vi har også Mondeo, og selv om vi bare har to barn er jeg glad baksetet klarer et barn ekstra. Focusen er ganske mye smalere.

Ellers kan jeg nevne at Ford sine biler generelt er veldig behagelige for meg som sliter med bilsyke. Lite "slenging" og "duving", så jeg blir mye mindre bilsyk enn i en del andre biler.


#7

Guttemammis sa for siden:

Ja, baksetet er veldig romslig. :jupp:
Foreldrene mine har også Mondeo, hvor ofte jeg og gutta sitter i baksetet, og jeg er 174 cm og normal slank.


#8

mrc sa for siden:

Hvis det er 1.0-motoren, så er det bensin. Minste diesel er vel 1.6-literen.


#9

mrc sa for siden:

Er egentlig noe man kan si om mange tyske biler generelt kontra franske, sør-europeiske og asiatiske (og ikke minst amerikanske). Det er en del stivere, og det har sine fordeler selv om komforten ikke føles like god alltid. Jeg synes det gjerne gir mer tilbakemeldinger fra bilen også, hvilket er bra når det er dårlig føre.


#10

Niobe sa for siden:

Vi hadde VW Passat før, og den var virkelig ikke sånn.

Det river jo litt på siste partiet med grusveg til hytta, men om jeg blir bilsyk da så er vi hvertfall nesten framme. :knegg:


#11

Anne C sa for siden:

Jeg synes Focusen er kjempekul i sedan utgaven. Hvis jeg skulle hatt en stasjonsvogn hadde jeg heller valgt Mondeo. Den neste bilen min blir nok kanskje en Focus med stor motor. Jeg har hatt en Ford Fiesta Sport i ett år nå, og jeg digger den. (Jeg digger også at den har stor motor.)


#12

GinaK sa for siden:

Vi har Focus og er kjempefornøyd. Den holder for vårt bruk.
Hadde tidligere en gammel Mondeo som vi hadde i 10 år. Fikk faktisk 15.000 for den da vi skulle ha ny bil.
Har vært heldig med bilene. Har kun hatt bilene på service og byttet slitasjedeler.


#13

Neket sa for siden:

Takk for svar alle! Jeg vil helst ha en bitteliten bil som er stor inni, nemlig. Mondeo blir vel en del større og endel dyrere?


#14

bønna sa for siden:

Liten bil som likevel er stor, er noe jeg tenker på også. Toyota Auris stasjonsvogn, eller Ford Focus stasjonsvogn.

Jeg har også lurt på Skoda octavia, men den er vel litt større?


#15

mrc sa for siden:

Octavia er i samme klasse, men har litt større bagasjerom.
Ellers er jo også Golf stasjonsvogn - som er bilen Octavia er basert på - i samme klasse.


#16

Guttemammis sa for siden:

Vi hadde Octavia før vi kjøpte Mondeo, likte den også veldig godt.
Måtte rydde plass i garasjen da vi skulle ha inn Mondeon, den er hakket bredere og lengre.


#17

mrc sa for siden:

Det er to forskjellige segmenter av bil egentlig. Octavia går i segment med Focus, V40/V50, Astra m.fl. i det man kaller "kompaktklassen", mens Mondeo i Skoda-relasjon vil være i segment med Superb i "mellomklassen". Men rent bagasjeromsmessig i volum er Octavia mer i segment med Mondeo, Passat, Avensis, Accord, V70 enn en del av bilene den ellers sies å være i segment med.


#18

Geitrams sa for siden:

Vi har Mondeo, og da vi nylig hadde bilen inne på reparasjon etter å ha blitt påkjørt av en annen bil, hadde vi splitter ny Focus lånebil. Og vi ble ikke imponert på noe vis. Savnet all den ekstra plassen vi har i Mondeoen. Vi har også to barn, men det er veldig kjekt å ha god plass til enten tre barnestoler hvis vi skal ha andre barn i bilen, eller god plass til en voksen i baksetet med ungene. Jeg syns dessuten det var svært kronglete å montere toåringens bakovervendte sete i Focusen, men mulig vi bare er bortskjemt med god plass fra før.

De andre punktene har jeg ingen formening om, bortsett fra at jo mer utstyr, jo mer attraktiv ved videresalg for meg i alle fall!


#19

Ru sa for siden:

Vi hadde begge deler i fjor, eller var det forfjor. :gruble:
Jeg har Mondeo, sedan, mannen hadde Ford Focus stasjonsvogn som firmabil. For så vidt plass til mye rart i den, men det var plass til like mye/mer i Mondeoen. Og Mondeoen har bedre komfort, både foran og bak. :nemlig:
Bakovervendte seter i baksetet medfører selvsagt haken på knærne for de foran i Focus-en, men det gjør det jo i alle biler av den klassen.

(Mannen byttet Focus-en i en Peugeot 508SW. Alt tyder på at det blir ny Peugeuot av samme størrelse ved neste bytte. Mondeoen lever enda.)


#20

Neket sa for siden:

Vi har ikke bestemt oss enda. :humre: Mondeo er lagt til på listen, men jeg er litt redd for at den er for stor? Jeg er vant til små biler - har en Civic nå. Og den får jeg tross alt plass til hele verden inni selvom den er bitteliten. Bakovervendte seter driver vi ikke med, har ett barn i beltestol/pute, og ett uten noe som helst.

Tenkte vi skulle prøvekjøre begge i romjulen, så får vi se. Modeoen har jo ny modell på gang, så det er visstnok mulig å få et ekstra godt tilbud. Focusen har flere knapper da. :liker knapper:

Jeg skjønner fortsatt ikke noe av motorgreiene. Er det 1,6 diesel som gjelder for begge to? Jeg har dieselfordommer kjenner jeg. Og blir den for svak for mondeoen?


#21

Timar sa for siden:

Vi har 1,6 liters dieselmotor på Mondeoen vår, og det rekker i massevis! :) Moderne motorer er forbedret, slik at de gir mange flere hestekrefter på liten motor enn tidligere. (Vi gikk fra 1,9 til 1,6, men føler vi har fått sterkere motor)

Jeg liker Mondeo, og kunne aldri hatt en mindre bil med to barn, hvis det skulle være hovedbilen.


#22

Niobe sa for siden:

Enig med Lilletrille. Vi er godt fornøyd med 1,6 l. diesel. Og vi kjører en del langturer med fullpakket bil.


#23

Neket sa for siden:

Så bra. Takk for svar. Hovedbil ja - eller eneste bil, enkelte i familien har visst ikke helt somla seg til å ta lappen enda. Når han får gjort det blir bil nr to elektrisk eller plug-in hybrid, avhengig av hvor mange av el-bil fordelene som har forsvunnet.


#24

mrc sa for siden:

Å se på motorvolum er ikke relevant. I dag kan man godt si at 1,2-1,6l har erstattet det som for noen år siden var 1,8-2,0 i egenskaper. Men det er en rekke faktorer som spiller inn. Focus kan leveres med en 1,0 liters besin som er bedre enn den gamle 1,6-literen. Her er det et sentralt element at også bensinmotorene på de rimeligere modellene har fått turbo.

Diesel og bensin kan heller ikke sammenlignes helt på volum/effekt. F.eks. en dieselmotor på 100 hk kan godt føles kraftigere enn en bensinmotor med turbo og 115hk, eller en bensinmotor uten turbo med 130hk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.