Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marsipan - bruker du tragant

#1

Nenne sa for siden:

Ja, det var spørsmålet egentlig. Og så følger jeg opp med evt. hvorfor/hvorfor ikke?


#2

him sa for siden:

Nei. Fordi det ikke er i oppskriften jeg bruker ... :o


#3

My sa for siden:

Tja, jeg kjøpte det for noen år siden, og har oppi litt når jeg husker det, men kan ikke si jeg merker stor forskjell. Nå har jeg en ganske dårlig mandelkvern også da, så marsipanen jeg lager blir ganske grovkornet. Mulig det er derfor.


#4

Nenne sa for siden:

Noen oppskrifter er med og noen uten, så jeg vet ikke hvor viktig det egentlig er.


#5

Che sa for siden:

Bruker det ikke - for det funker helt utmerket uten og, egentlig.


#6

Odelia sa for siden:

Samme her. Hva er det?

Googlet. Tykningsmiddel, altså? Har aldri hatt behov for det.


#7

Che sa for siden:

Det er vel for å gjøre marsipanen mer smidig, er det ikke? (om man skal lage f.eks marsipanlokk er det sikkert hensiktsmessig ser jeg for meg)


#8

My sa for siden:

Det skal liksom gjøre marsipanen litt seigere og lettere å forme uten at den sprekker opp og faller fra hverandre. Jeg lager som regel bare kuler med marspianen, og det går utmerket uansett.

#9

Filifjonka sa for siden:

Aldri brukt. Trengs ikke.


#10

Odelia sa for siden:

Aha! Dét kunne jeg hatt bruk for, for min deig egner seg bare til kuler og stenger, men smuldrer lett. Takk for tipset!


#11

My sa for siden:

Ikke ha for store forhåpninger da, jeg kan ikke si jeg merker noen stor forskjell.

Men her tror jeg ny mandelkvern vil være det som har størst effekt, så jeg får den litt mer finkornet. Jeg har en dårlig, gammeldags en, som skrus fast i bordet og sveives for hånd. Tips mottas med takk!


#12

Nenne sa for siden:

Takk for svar, damer. :blomster: Da tror jeg ikke jeg tar meg brydderiet med å dra på apoteket av den grunn i hvert fall.


#13

zinatara sa for siden:

Nei, det bruker jeg ikke. Men jeg lager som oftest marsipan med høy mandelandel som brukes til å dekkes med sjokolade eller lage pølser av.

Jeg kverner på gammeldags kvern, men jeg kverner to ganger. Du kan sikkert gjerne sile mandelmelet etterpå, det bruker jeg å gjøre når jeg lager franske makroner.


#14

Filifjonka sa for siden:

Den hjemmelagde marsipanen bruker jeg som en basis for diverse konfekt, og noe ruller jeg til kuler eller kjevler til lag i tre farger med sjokolade på toppen. Så jeg har ikke så stort behov for at den skal kunne la seg forme til avanserte figurer. Til kakepynt bruker jeg heller ferdigkjøpt.


#15

My sa for siden:

Det er det jeg også gjør, når jeg gidder, og det er det kjedeligste jeg vet, så jeg kjenner at i år blir det ikke marsipan uten at jeg får mandlene kvernet automatisk. :lat:

#16

frukt sa for siden:

Tragant hadde jeg ikke hørt om før denne tråden, og følgelig aldri brukt heller. Kan ikke si at jeg har savnet det heller.
Tror jeg har en mandelkvern en plass, men jeg bruker heller stavmikseren. :lat:


#17

zinatara sa for siden:

Jeg syns det verste er å skolde mandlene, iallefall når jeg skal lage masse marsipan.


#18

My sa for siden:

Nei, det går fint, det gjør jeg og mannen sammen foran TV-en. :nikker:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.