Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er risgrøt norsk mat?

#1

guttemamma sa for siden:

Er risgrøt norsk eller spiser de det i USA og?
Skal sende en julegave og lurer på om jeg skal putte oppi en pose med risgrøt?
Må nok skrive oppskriften på engelsk. Noe jeg må huske på i forhold til type melk?

Kanel og sukker er vanlig der?


#2

Fløyel sa for siden:

Kanel og sukker har dem. Melken er delt inn som her hjemme. Skummet, lett, hel (Skim, low fat eller whole). Aldri vært der i julen, så jeg vet ikke om risgrøt er vanlig.


#3

My sa for siden:

Hvis risgrøt var vanlig i USA hadde vi sikkert hørt om det på film. :knegg: Kan aldri huske å ha sett risgrøt på amerikansk film.

Ellers aner jeg ikke.


#4

Flubby sa for siden:

I England (og kanskje også i USA?) serveres "rice pudding" som dessert, men det er mer som en mellomting mellom riskrem og vanlig grøt. Det er det nærmeste jeg vet om.


#5

Smash sa for siden:

Søsteren min bor i USA og hun får tilsendt Tor risgrøt hvert jul i posten. Hun har iallfall ikke klart å finne noe som ligner, utenom den dessertpuddingen som kan ligne litt.


#6

millact sa for siden:

Nei, de har ikke risgrøt i USA.


#7

Mirmell sa for siden:

Nei, risengrynsgrøt er ikke vanlig i USA. Vet ikke om det er så vanlig andre plasser heller? Mannen jobber sammen med en fra Thailand og da de serverte risengrynsgrøt til lunsj her om dagen, ble thailanderen litt :what:. "Rice and milk?". :knegg:


#8

Tallulah sa for siden:

Nei, det er ikke vanlig. De har rispudding, som likner litt, men det er søtere og jeg har sett den servert med rød saus eller rosiner og nøtter.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ris, melk, sukker og kardemomme(?) og annet krydder er jo en typisk dessert i India, i hvert fall. Nedover Europa også. Rissuppe laget som risgrøt bare med mye mer melk serveres i Tyrkia.


#10

Mirmell sa for siden:

Mye mulig, men for ham var det tydeligvis veldig rart å koke melk og ris sammen til grøt.


#11

Fløyel sa for siden:

De spiser noe som heter Grits til frokost, jeg syntes det er godt. Den serverer de med kanel og sukker. Noen foretrekker også smørøye, men den er kokt på vann. Kan det være noe lignende?
Jeg har noen poser liggende her, men jeg klarer ikke å lese hva innholdet er (små poser som er fraktet hjem uten emballasje). Det står bare lite fett og karbo.


#12

My sa for siden:

I Sri-Lanka har de noe som heter "milk-rice" eller "kiri bath", som er hvit ris kokt i kokosmelk. Det kokes til det er litt stivere enn grøt, slik at det kan klemmes utover på et fat og skjæres opp i ruter og spises med fingrene. Spises i spesielle anledninger, sammen med litt sterk "sambol". Det smaker virkelig litt som risgrøt, med et lite kokospreg på.


#13

Tallulah sa for siden:

Grits spiser de omtrent bare i sør, og det kan likne litt, men det er laget av hominy, som igjen er av mais. en.m.wikipedia.org/wiki/Grits

Det er mange måter å servere det på, mest vanlig med salt, pepper og ost, faktisk, men også bær eller kanel.


#14

millact sa for siden:

Ja, grits er deilig. Jeg har litt salt på. Grits er typisk sørstats frokost.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.