Er risgrøt norsk eller spiser de det i USA og?
Skal sende en julegave og lurer på om jeg skal putte oppi en pose med risgrøt?
Må nok skrive oppskriften på engelsk. Noe jeg må huske på i forhold til type melk?
Kanel og sukker har dem. Melken er delt inn som her hjemme. Skummet, lett, hel (Skim, low fat eller whole). Aldri vært der i julen, så jeg vet ikke om risgrøt er vanlig.
I England (og kanskje også i USA?) serveres "rice pudding" som dessert, men det er mer som en mellomting mellom riskrem og vanlig grøt. Det er det nærmeste jeg vet om.
Søsteren min bor i USA og hun får tilsendt Tor risgrøt hvert jul i posten. Hun har iallfall ikke klart å finne noe som ligner, utenom den dessertpuddingen som kan ligne litt.
Nei, risengrynsgrøt er ikke vanlig i USA. Vet ikke om det er så vanlig andre plasser heller? Mannen jobber sammen med en fra Thailand og da de serverte risengrynsgrøt til lunsj her om dagen, ble thailanderen litt :what:. "Rice and milk?". :knegg:
Ris, melk, sukker og kardemomme(?) og annet krydder er jo en typisk dessert i India, i hvert fall. Nedover Europa også. Rissuppe laget som risgrøt bare med mye mer melk serveres i Tyrkia.
De spiser noe som heter Grits til frokost, jeg syntes det er godt. Den serverer de med kanel og sukker. Noen foretrekker også smørøye, men den er kokt på vann. Kan det være noe lignende?
Jeg har noen poser liggende her, men jeg klarer ikke å lese hva innholdet er (små poser som er fraktet hjem uten emballasje). Det står bare lite fett og karbo.
I Sri-Lanka har de noe som heter "milk-rice" eller "kiri bath", som er hvit ris kokt i kokosmelk. Det kokes til det er litt stivere enn grøt, slik at det kan klemmes utover på et fat og skjæres opp i ruter og spises med fingrene. Spises i spesielle anledninger, sammen med litt sterk "sambol". Det smaker virkelig litt som risgrøt, med et lite kokospreg på.