Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativ til kokosfett/delfiafett?

#1

Ole Brumm sa for siden:

Jeg er ikke så glad i delfiafett-smaken, hva kan jeg bytte ut kokosfettet med for å unngå den smaken det gir? Skal bruke den i julesnop, til f.eks risboller.


#2

Niobe sa for siden:

Delfiafett smaker da ikke kokos..?


#3

Ole Brumm sa for siden:

Nei jeg viste ikke hvordan jeg skulle beskrive smaken, men det setter en smak, som jeg ikke er glad i...


#4

Niobe sa for siden:

Usaltet smør går kanskje an å bruke i stedet.


#5

Nenne sa for siden:

Du kan kanskje prøve Flott matfett?


#6

Ole Brumm sa for siden:

Hm, jeg får kjøpe inn og teste.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Hvor mye kokosfett bruker du da? Jeg bruker denne (smaker overhodet ingenting) og bruker uansett bare 1 ss kokosfet (og et par ss margarin) til 300 gram sjokolade når jeg lager risboller/rissjokolader til jul.


#8

Ole Brumm sa for siden:

Olje? Poenget er vel mest å få sjokoladen til å holde seg i fast form ved romtemperatur. Har ikke oppskriften her og husker ikke hvor mye jeg bruker...


#9

frukt sa for siden:

Kokosolje er i fast form. Det begynner ikke å smelte før ved ca 24 grader.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Kokosfett får sjokoladen til å smelte fortere i romtemperatur, faktisk, så jo mindre kokosfett, jo fastere blir sjokoladen. Jeg bruker altså veldig lite.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.