Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lang tid bruker du på å rydde kjøkkenet etter middag?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte på dette i dag da jeg ryddet. Det tar så lang tid! Ettermiddagen er den tiden hvor det er travlest i heimen, og det er også den tiden vi bruker mest tid på kjøkkenet. Å lage middag er jo en ting, men ryddingen etterpå tar "hundre år". (I gåseøyne, klok av skade, så ingen tar meg bokstavelig.)

Vi rydder jo mens vi lager mat, ihvertfall så mye vi rekker, men likevel. Det er gryter og panner og tallerkener og bestikk, glass, ting skal skylles, stables i oppvaskmaskin, ryddes, benker og bord tørkes over og i det hele tatt. Kanskje motivasjonen er på bånn på det tidspunktet, ikke vet jeg, men det tar fryktelig lang tid. Synes ikke det er noe poeng å utsette det heller. Maskinen må på. I grunnen har det alltid vært sånn. Mannen er den som rydder, men det hender jeg også gjør det. Vi har grei fordeling, jeg lager nemlig middag siden jeg er først hjemme.

Hvor lang tid bruker dere på dette?


#2

Myria sa for siden:

Mannen er den som rydder og setter inn i oppvaskmaskinen siden jeg lager middag. Jeg tipper det tar 20-30 minutter, litt avhengig av hvor mye oppvask det er. Jeg er nok litt raskere de gangene jeg gjør det.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg lager middagen, mannen rydder. Jeg tror han bruker ca 20 minutt, alt ettersom hvor mye jeg har rotet. :knegg:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Alt mellom 10 og 20 minutter og det er oftest mannen som rydder og jeg som lager middag. Nå for tiden er det også ofte han som både rydder og lager middag, kommer an på formen min.
Men det kommer også an på hva vi har hatt til middag. Større middager med alle slags kjeler eller store tacomiddager med skåler med alt mulig digg oppi tar det jo lenger tid å rydde bort. Hjemmelaget pizza tar ingenting, feks. Da er det jo omtrent bare tallerkene som skal vaskes.


#5

Hyacinth sa for siden:

Ja, sånn er det her også. Men jeg synes 20 minutter er lenge... Han klager aldri, men vi har det ofte travelt på den tiden.


#6

Mei sa for siden:

Ingen. Før var det den verste tingen på hele dagen. Så satte vi det vekk til en ivrig femåring. Vi rydder det vi kan før mat og etterpå er det storebrors jobb å ta av bordet, skylle av og sette på benken. Den av oss som smører kveldsmaten setter det videre inn i oppvaskmaskinen. Femåringen har blitt åtte og er ikke så ivrig lenger, men det er en vane som blir gjort.


#7

Mirmell sa for siden:

Toppen 20 minutter, som regel halvparten. Jeg setter som regel fat, glass og bestikk i maskina, mannen vasker kjeler og panner.


#8

Nenne sa for siden:

Jeg rydder mens jeg lager mat, så etter på bruker jeg fem-ti minutter. Ikke mer. Kjøkkenet er alltid ryddig før vi starter middagen, så det er jo grenser for hva man klarer å rote til med litt matstell.

#9

Katta sa for siden:

Så mye tid vi har? Det tar vel kanskje et kvarter å bli ferdige, men er det skikkelig travelt så må det bare bli stående til senere. Da rydder vi av bordet og venter med oppvasken.


#10

Puslingen sa for siden:

10 min ca. Alle må rydde etter seg, skylle og setje i oppvaskmaskinen. Så hjelper alle til med å være resten ut på kjøkkenet, medan den som ikkje laga middag skylder og set i oppvaskmaskinen. Som regel rydder me benken før me set maten på bordet, så blir det mindre etterpå.


#11

Drømmedama sa for siden:

Jeg lager maten, hvis Drømmemannen er hjemme er det han som rydder etterpå. Han bruker sikkert 20-30 minutter. Hvis han ikke er her, rydder jeg opp på omtrent 10 minutter.


#12

jolie sa for siden:

2 dager. :knegg:

Vi har travle ettermiddager, og jeg er alene. Altså er det ingen som lager middag mens jeg er med ungene på aktiviteter. Ofte har vi bare skiver eller havregrøt. I dag hadde vi fx tjue minutter fra vi kom hjem fra jobb/skole til vi skulle være på minstens trening. Middagen ble en boks med epler og gulrøtter, mens kveldsmaten ble polarbrød og kakao.

Jeg har heller ikke oppvaskmaskin og orker ikke alltid å ta oppvasken samme dag. Det er utrolig dumt, men det husker jeg ikke til neste gang. :knegg:


#13

Robyn sa for siden:

Maks 10 minutter tror jeg. Vasker opp så mye som mulig underveis, og ryddingen etterpå tar ikke så lang tid. Det kan føles som en evighet siden det er så kjedelig, men i minutter går det relativt fort.


#14

Nip sa for siden:

maks 10 minutter på vanlige dager, ofte har jeg ryddet det meste så da er det bare å sette inn i oppvaskmaskinen egentlig…


#15

Bille sa for siden:

Ikke noe særlig mer enn 10 minutter, vil jeg tro. Rydder under matlagingen, alle tar med seg tallerkener og glass til vasken. Det meste settes i oppvaskmaskinen uten å skylles først, med mindre det er veldig skittent.


#16

Hyacinth sa for siden:

Det gjør jeg også, men vi bruker lenger tid likevel...


#17

Hyacinth sa for siden:

Her skylles alt. Med børste. HAr prøvd å la være, men det blir ikke rent da.


#18

oslo78 sa for siden:

Vi rydder tallerkner inn i maskinen - uten å skylle. Kjelene skylles og settes ved siden av vasken hvis det bare er kokt "rene" ting i dem, så brukes de dagen etterpå også. Skitne kjeler skylles og settes i kummen - vasker opp et par ganger i uka. Bordet tørkes av. Ca 3-4 minutter tenker jeg.

Bill.mrk: Husarbeid gjør vi bare det vi må av.


#19

Matilda sa for siden:

Mannen roter mye når han lager mat, ungene griser mens de spiser, oppvaskmaskinen skal ryddes ut og inn av, om kjøkkenbenkene skal tørkes ordentlig av i tillegg, så tar det fort 40 minutter. Hvis kjøkkenet er bomba og det står ting i vasken fra før, hender det jeg rydder en time før jeg får begynt å lage mat... Men det inkluderer gjerne vask av kjøkkenfronter og sånt, så det blir bare i helgene. Det ryddes stort sett hver dag, noe særlig under en halvtime blir det nok ikke. (Mannen er kjøkkensjef og ryddegutt om dagen, jeg er kvalm og orker ikke).


#20

Kula sa for siden:

10-15 minutter kanskje. Vi bare skraper av tallerkner før vi setter de inn, og oppvasken er alltid ren og filtret er aldri fettete og ekkelt.

Men, når sant skal sies, det hender ofte vi bare går fra bordet og synker ned i sofaen en times tid før vi rydder.


#21

Tussa sa for siden:

Ja, sånn. Eg rydde jo heile tida mens eg lage middag så det er jo berre å sette i maskin, vaske ei panne eller tre og tørke av benkene.


#22

Bille sa for siden:

Hvilken oppvaskmaskin? Den høres ikke helt god ut..?

#23

Hyacinth sa for siden:

Alle maskinene jeg har hatt har vært sånn. Har hatt minst tre av ulike merker i mitt voksne liv. Og ja, jeg har prøvd mange ganger å la være, siden jeg hører så mange driver med det. Vi skylte også alltid tingene før maskinen da jeg var liten. Mulig maskinene var dårligere den gang, men jeg har prøvd med jevne mellomrom hos meg selv også. Har som sagt prøvd med flere maskiner.

Jeg har ellers ingen problemer med skitne ting, jeg føler ikke at maskinen vasker dårlig noen gang, bortsett fra hvis jeg ikke skyller. Vi må også skrubbe gryter som har inneholdt poteter, ris eller pasta, for den stivelsen setter seg fast bare i tidsrommet mens vi spiser. Andre verstinger er eggerester og smøreost.

(Det er klart at det kan hende at ikke alt trengte vært skylt, som feks tomtasaus. Men så lenge det har ligget alle slags ting på tallerknene, så er det alltid et eller annet som setter seg fast i større eller mindre grad. Og vi driver heller ikke og rengjør tallerknene akkurat, kun skylling og evt litt børsting med oppvaskkosten. På bestikk også. Ikke glass. Men gryter og panner. Ja, alt går i maskinen her.)


#24

Katta sa for siden:

Den oppvaskmaskina kan ikke være helt god.


#25

Fintdethei! sa for siden:

Skyller ikke mye jeg heller, skrapet bort middagsrester, og inn i maskinen med det. Går vanligvis 10 minutter til opprydding.


#26

løve70 sa for siden:

Det varierer, fra 5-15 minutt vil jeg tro. Som regel så rydder jeg(vi) underveis, men det er jo ikke alltid det går. Skyller om tallerknene er virkelig grisete, men ofte settes de bare rett inn i maskinen. Gryter går som regel også i opp vaskmaskinen.


#27

millact sa for siden:

Bruker ikke mye tid. Er alene og må dermed gjøre alt. Stort sett går alt i oppvaskmaskin. Skyller ikke først.


#28

Hyacinth sa for siden:

Som sagt, da har ingen jeg har prøvd vært gode.


#29

tink sa for siden:

Alt for mye, vi rydder hele tida, men det blir aldri bra. Gir vel opp for tidlig. :sukk:


#30

Malama sa for siden:

Det eneste jeg skyller er vel egentlig havregrøt. Det blir lim over natta.

Men rydde kjøkkenet etter middag? Nei, det bruker vi ikke tid på. Sette inn i maskinen... nja, før vi legger oss helst. Vaske opp, njta, tja, ha, antakelig når vi skal lage middag i morgen. Kjøkkenbenkene? Hva har de med saken å gjøre?


#31

Bille sa for siden:

Jeg er helt hjernevasket etter å ha jobbet i delikatessebutikk i mine yngre dager. Det må være supershiny, ellers får jeg ikke ro på meg. Ingen skitne ting på benken, med mindre de er i bruk.

Jeg kan være sjuske ellers, men kjøkkenet er stort sett blåst. Helst desinfisert også. :knegg:


#32

Nin sa for siden:

Bruker vel ca ti minutter. Rydder underveis så det er kun det som står på kjøkkenbordet som må ryddes, benket og div. er shinet før vi setter oss.


#33

Ole Brumm sa for siden:

Alt fra 2 -30 min tenker jeg, alt ettersom hva vi har tid til og hvor mye rot det er. Typisk bruker vi eller dvs en av oss 10-15 min tipper jeg. Vi tar eventuelt det som er igjen når det er kveldsmat- tid for barna.


#34

veobra sa for siden:

Vi bruker 2-10 minutter. Vi prioriterer å rydde av bordet. Så tar vi evt resten etter at ungene er i seng om kvelden. Helt strøkent blir det sjelden.

Det hjelper ikke på meg å ha jobbet i ferskvareavdeling. Dessverre. :sukk:


#35

Pesten sa for siden:

Her må ungene rydde sitt eget fat, bestikk og glass. Ergo tar det LITT kortere tid.


#36

veobra sa for siden:

Regelen hos oss er at man tar egne ting pluss en ting til. Men altså ingen regel uten unntak.


#37

Filifjonka sa for siden:

Tipper fem-ti minutter, hvis jeg har laget maten. Jeg rydder nesten alltid opp alt fra matlagingen underveis.


#38

Tante Sofie sa for siden:

Eg starter alltid middagslaginga med å fylle oppvaskkummen med varmt såpevatn, og vaskar opp fortløpande medan eg lagar middagen. Vanlegvis er oppvasken tatt når middagen er klar, så då er det berre å sette i oppvaskmaskina når vi er mette.


#39

Filifjonka sa for siden:

Jeg vasker veldig lite oppvask for hånd, og skraper/skyller bare av de mest grisete tingene før de settes i oppvaskmaskinen. Opplever veldig sjelden at noe ikke blir rent. En ting i uka maks.


#40

007 sa for siden:

Jepp, sånn er det her også. Alle tar sitt egen fat og glass, skyller (ofte med børste) og setter inn i maskinen. Den av oss som tar resten kaster matrusk, setter på plass krydder og ketchup, tar evt matrester i kjøleskapet, tørker av bord og vasker panner. Maks 10 minutter, men sjelden mer enn 5.

#41

Fløyel sa for siden:

Her rydder alle av, så 10 minutter kanskje.


#42

gullet sa for siden:

:nikker:


#43

Robyn sa for siden:

Jeg skyller fint lite av oppvasken før det settes i maskinen, og det blir rent så sant det ikke er stablet på en sånn måte at det ligger inntil noe annet. Står tallerkener for tett blir de ikke rene. Vår maskin er snart 12 år gammel.


#44

Macky sa for siden:

Alt avhengig hva vi har hatt til middag. Jeg lager middag, mannen rydder. Ungene skal bli flinkere til å delta kjenner jeg...:jupp:


#45

Filifjonka sa for siden:

Jeg kjenner noen som egentlig så å si vasker opp for hånd før de setter ting i oppvaskmaskinen, i tillegg vasker de masse for hånd som f.eks. gryter. Jeg husker denne måten å bruke oppvaskmaskinen på fra vedkommende (og jeg) var små, hjemme hos barndomsvenninnen min gjorde de det på den måten, og hun har tydeligvis bare fortsatt med det. Men det var på syttitallet da oppvaskmaskin var nokså nytt, det skal jo absolutt ikke være nødvendig. Så mye mer styr, og med samme resultat uansett.


#46

Blå sa for siden:

Jeg har egentlig aldri tenkt over at det tar noe tid å rydde kjøkkenet etter middag?

Jeg starter med ren kjøkkenbenk når jeg begynner å lage middag. Med mindre oppvaskmaskinen er i gang og det står noe på benken som ikke fikk plass. Jeg rydder vekk gryter og annet etterhvert. Om oppvaskmaskinen er i gang så settes de i vasken så lenge. Etter middag bærer vi ut fra bordet alle sammen. Fat, glass og bestikk settes rett i maskinen. Er den i gang, så settes det på benken så lenge. Vi skyller hvis det er veldig fett eller om det er matrester, men ellers går alt rett i maskinen. Dekketøy med matrester får stå til kvelden fordi vi ofte spiser middagsrester til kveldsmat. Dersom det er middagsrester som er verd å fryse ned så gjør vi det og da går dekketøyet i maskinen det og. Det tar vel ca 5 minutter og gjøres samtidig som vi lager kaffe.

Den egentlig jobben er å tømme og fylle oppvaskmaskinen, men selv om det er kjedelig så tar det ikke mer enn ca fem minutter.


#47

Bille sa for siden:

For ikke å snakke om energiforbruket.

#48

frukt sa for siden:

Har dere hardt vann? Da kan det hjelpe med salt i oppvaskmaskinen. Det hjalp oss hos oss til oppvaskmaskinen tok kvelden. Nå vasker vi opp for hånd ...


#49

Candy Darling sa for siden:

Jeg vasker ikke med børste, men skyller oftest tallerkener. Rett og slett fordi det å rense filteret er noe av det ekleste jeg vet i verden. :urk:


#50

Skremmern sa for siden:

Toppen 10 minutter. Det som tar mest tid er å tørke alle overflater. Alt vi har brukt stappes inn i oppvaskmaskinen og vi gidder ikke skylle det først.


#51

Cumulus sa for siden:

Rydding og vasking på kjøkkenet er mannens oppgave. Vi lager middag annehver uke, men det er han som skal rydde og vaske. (Jeg haar ansvar for alt av klær). Det er veldig varierende hvor rask og nøye han er. Jeg har bestemt meg for å ikke blande meg i det, for da blir han bar rasende. Men da hender det altså ofte at barna må spise kveldsmat mens middagen fortsatt står på bordet. Helt utrolig grisete synes jeg, men som sagt, jeg kan ikke blande meg..... :o Så ryddingen hans innebærer ofte at han må rydde etter både middag og kvelds. Og da tipper jeg han bruker 30 minutter. Han vasker alsri over benker og bord. Det ser han nemlig ikke at trengs..... så jeg må helt til slutt vaske over rester etter stivna saus, tyttebærsyltetøy, frokostblanding, brødsmuler og melkeskvetter.... så jeg bruker vel 10 minutter etter at han er ferdig.


#52

Candy Darling sa for siden:

Jeg aner for øvrig ikke helt hvor lang tid det tar. Det er rent og ryddig når jeg kommer tilbake fra Jul i Svingen fra kosesofaen. :blånn:


#53

Madicken sa for siden:

Et kvarters tid. Den som har laget middag, slipper rydding.


#54

Flubby sa for siden:

Rydder og vasker underveis, og oppvaskmaskina har alltid plass til etter middag, det kjedeligste som finnes er å tømme oppvaskmaskin mens det står et berg av skittent som skal stables inn. Vanlig hverdagsrydding tar vel ca 5 minutter, har vi hatt stor middag med gjester, tar det kanskje 10 minutter.


#55

Mex sa for siden:

Vi bytter litt på å rydde kjøkkenet, og litt avhengig av hva vi har hatt til middag så tar det vel 10-20 min å rydde skikkelig etterpå.
Skal vi ut på noe, så blir mye stående til vi har tid til å ta det.


#56

Frøydis sa for siden:

Vi bruker ca 15 minutter. Alt etter hvor mye vi har brukt.


#57

Polyanna sa for siden:

10-20 minutter, tror jeg. Egentlig er det mannens jobb, men i praksis så er det den som kan som gjør det. Siden han i høst har stukket av gårde før klokken 18 4 dager i uken så sier det seg selv at det ikke er så ofte det er han. :gal:

Jeg rydder alltid underveis mens jeg lager mat, og kjøkkenet er nesten alltid ryddig når jeg begynner (mannen er flink til å rydde etter frokost, det skal han ha).


#58

Polyanna sa for siden:

Når det er 20 minutter så er det hvis det var rotete på forhånd, og det inkluderer matbokser, drikkeflasker, etc., og om det har vært travelt og litt omfattende kokkelering. Om jeg begynner på rent og ryddig kjøkken og har hatt kontroll og tid til å vaske underveis så er det max ti min.

Men jeg er jo ikke så veldig perfeksjonist, da. Benken og bordet skal være strøkent, men jeg vasker ikke kjøkkenvask og fronter, liksom.


#59

Maverick sa for siden:

Ganske lang, vi har ikke oppvaskmaskin. Jeg rydder (og vasker) mens jeg lager mat, så da er det ikke så gæærnt, men kjøkkenet er et nedslagskatastrofeområde etter at Mannen har laget mat.


#60

daffy sa for siden:

5-10 minutter hvis kjøkkenet var noenlunde fra før. Jeg pleier å vaske opp så mye jeg kan underveis i middagslagingen. Og så tar jeg ofte en sjau med å tømme, vaske og fylle nye matbokser til dagen etter samtidig. Putter oppi litt middagsrester hvis de kan passe til det, og så reduserer det kjøkkenrydding til en gang i istedenfor to.


#61

rine sa for siden:

Vi har ingen fast regel om at bordet skal ryddes av etter middag. Vi fyller i oppvaskmaskinen en eller annen gang i løpet av kvelden, men bruker vel ikke mer enn maks 10 minutter på hele kjøkkenet. Det er sjelden helt strøkent hos oss, det bør vel kanskje tilføyes.


#62

Polyanna sa for siden:

Både jeg og mannen er dessverre laget sånn at vi ikke klarer å se forbi et kjøkken som ikke er tatt. Noen ganger MÅ det jo stå, fordi vi ikke rekker det, men da blir vi helt urolige inni oss. :knegg: Annet rot tråkker jeg over, men akkurat kjøkkenet må være tatt.


#63

rine sa for siden:

Både mannen og jeg er-dessverre- slik at vi er i stand til å overse det meste når det gjelder rot. Med påfølgende kjefting/skylding på hverandre når ting har gått for langt, vi ikke finner noe som helst og er tvunget til å ta en opprydding. Same procedure as last week....:gal:


#64

Filifjonka sa for siden:

Sånn er jeg også. Men dessverre har ingen andre i huset så mye som et snev av det. :(


#65

gullet sa for siden:

Far og jeg er heldigvis der begge to.


#66

Myria sa for siden:

Mannen og jeg er også ulike der. Jeg liker ikke å sette meg i sofaen og vite at det står masse oppvask på kjøkkenet og at ingenting er ryddet av bordet etter middagen. Det klarer mannen min fint. De (få) gangene mannen er bortreist, eller av andre grunner ikke spiser med oss, slik at jeg må ta oppvasken selv er oppvaskmaskinen i gang og kjøkkenet rent innen 15 minutter etter at middagen er spist. Til hverdags derimot, siden det er mannen som tar seg av oppvasken, blir alt stående til etter at barna er i seng. Jeg har lært meg å leve med det. Det viktigste er at jeg slipper å gjøre det selv og at det er gjort innen vi legger oss slik at det er rent til neste dag.


#67

Ninnipling sa for siden:

Mannen står som regel for middagen her, og med mindre han rydder underveis (det hender), så pleier jeg å rydde etterpå. Bruker sjelden mer enn 5-10 minutter, litt avhengig av om det bare er å putte skittent i maskinen, eller om det må ryddes ut av den for å få plass.


#68

zeppelin sa for siden:

Eg føler og at eg brukar for mykje tid, på alt som heiter rydding eigentleg. Eg likar sjeldan å rydda, utsett det gjerne og syns det er langt kjekkare ting å bruka tida mi på.

:sjuske?:


#69

løve70 sa for siden:

Jeg synes ikke det er så ille å rydde de gangene jeg får tatt det underveis mens jeg lager mat. Mye kjipere å måtte rydde i etterkant:(


#70

Husfruen sa for siden:

5 minutter? Tror ikke det er stort mer. Vi rydder jo mens vi lager middag og kjøkkenet er rent og ryddig for vi begynner. Alle (bortsett fra 1-åringen) tar sitt og setter i maskinen og så er det en av oss voksne som vasker kasseroller og vasker bordet og koketoppen. Mer trengs jo ikke siden det ble gjort før vi satte oss til bords.


#71

Tussa sa for siden:

Eg ser ikkje et fnugg i dette som tyde til å bli "dessverre" altså! Å være ryddig er en god og undervurdert egenskap i et menneske!


#72

Hyacinth sa for siden:

Det synes jeg også, men jeg har gått mange runder med meg selv, for jeg får sjelden andre kommenarer enn negative når det gjelder sånt.

Jeg tenkte på denne tråden i går, forresten, så det var fint du dro den opp. :knegg: Jeg stod nemlig på kjøkkenet etter middag og måtte ta alt selv, siden jeg var alene. Selv om benken var ryddig etter middag, så stod jeg en halvtime med dette: Grov ris kokt i kokosmelk, ble til lim i gryta mens den stod på bordet. En stekepanne som det var stekt bacon og rosenkål i, smurt inn i honning. Heldigvis non-stick, så det gikk greit, men den måtte jo kostes litt med oppvaskbørsten. En gryte med stekt kylling og diverse grønnsaker, restene måtte fjernes og litt var fastbrent. I tillegg til dette var det fire skitne og grisete tallerkener, ungene sine måtte skrapes av, fire par bestikk med matrester på og fire vannglass. Og en hundeskål som hadde stått litt for lenge på golvet og måtte settes i bløt.

Alt dette skulle da inn i maskinen, naturlig nok, men å fjerne uspist mat og børste av det grøvste (dere kan ikke seriøst mene at havregrøtrester ikke må skylles vekk? IKke at vi hadde akkurat det til middag, men rester av havregrøt, som spises her hver dag, blir jo til sement om det får stå litt) tok himla mye tid. Så måtte jeg tørke bordet, vi hadde pepperkaker til dessert, og minsten smulte både på golv og stol, og så måtte jeg tørke opp en halv klissete rosenkål fra golvet, som hunden hadde prøvd å spise, men ikke likte. Deretter tørket jeg av benken, og komfyren, som jeg ikke rakk før vi spiste, fordi maten skulle spises straks den var ferdig. Og kjøkkenvasken var grisete, så den fikk også en omgang med zalo. Til slutt ut med søpla.

Hver ting tar ikke lang tid, men dette var mye, for det var mange gryter og panner. Setter dere virkelig bare gryta i maskinen, med matrester og det hele?


#73

Candy Darling sa for siden:

Nei, men jeg kan godt sette den i vasken med zalo i mens jeg gjør andre ting. Om jeg så må tilbake litt senere for å ta den gryten. Nå har vi ikke SÅ stor leilighet, så jeg er jo i nærheten innimellom. :knegg:


#74

Hyacinth sa for siden:

Joda, men her er det ofte både to og tre og fire gryter, og noen ganger er det ikke plass til alle i maskinen. Det er det verste jeg vet, men jeg gidder sjelden å vaske dem for hånd likevel, så de børstes lett av eller settes i vann og settes på benken til maskinen er ren og den kan få plass.


#75

Polyanna sa for siden:

Mm! Det høres ut som god mat, Hyacinth!! :nam:


#76

Røverdatter sa for siden:

Du lager for god mat, kan du skjønne, Hyacinth. :nemlig: Må'kke drive med honningglasering og sånne fancy ting i hverdagene. tsktsk.

Jeg slenger helst mest mulig i en form i ovnen og bruker kanskje bare en gryte i tillegg. Formen settes i litt sun-pulver frem til leggetid eller til dagen etter. Da er den nesten ren av seg selv. Stekepannen vaskes oftest før vi spiser, men jeg har aldri klissete ting i den så det går på et halvt minutt.


#77

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Jeg fikk et akutt anfall av dårlig samvttighet i går, nemlig. Jeg tenkte på hvor mange uker ( :rødme: ) det var siden ungene sist hadde spist en grønnsak...


#78

Snippa sa for siden:

Vi har aldri grytene i oppvaskmaskinen. Da er det jo ikke plass til noe annet... Vi er 4 barn, hvorav to tenåringer, 2 voksne + har veldig ofte kjæresten til 17-åringen til bords (og han spiser mye...). Det betyr at vi bruker store gryter, panner osv for å få plass til maten. Hvis de skulle i maskinen, hadde vi nok fått plass til noen få frokosttallerkener + maks to kjeler.
Men vi bruker ikke lang tid på rydding. Rydder selvsagt vekk det vi bruker underveis i matlaginga, ungene tømmer og fyller oppvaskmaskin + dekker på, og så tar alle sitt inn i oppvaskmaskinen. Kjeler og panner settes i vann, men kan stå et par dager i kummen... Det er mannens jobb, og han har skippertakstendenser. Men nå er vi litt for gode til å overse rot begge to også.


#79

Mira sa for siden:

På travle ettermiddager rydder vi ikke av før vi drar ut.
Sånn ellers rydder jeg ut av oppvaskmaskina imens jeg lager middag. Da er det bare for barna å skylla av å sette inn eter middag. Jeg tar det som er igjen og det er ikke mye.


#80

Hyacinth sa for siden:

Jeg misliker å la ting stå i kummen, for vi har bare en kum, og den brukes hele tiden.


#81

Harriet Vane sa for siden:

Rydder mens jeg lager og alle setter sitt inni etterpå, så maks 5 min. Kun gjenstridige former med fastsvidde rester blir stående i vann.


#82

Malama sa for siden:

Denne tråden har fått meg til å innse noe jeg reelt sett burde vist fra før: det er dette som er feil hjemme hos oss.

Vi bruekr ikke tid på å rydde kjøkknet etter middag.

Det tas av bordet, en eller annen gang ja. Inn i oppvaskmaskina. Det er ikke det som tar tid da. Det vaskes ikke opp underveis (for, jeg kan ikke vaske grytene mens maten fortsatt er i den, og ja, jeg serverer stort sett rett fra gryta, så genrerer jeg i det minste ikke mer oppvask) og... vel, nei, ingen bruker tid på å ta kjøkkenbenkene etter middag, og vips... derfor shinet jeg kjøkkenet til jul for snart to uker siden... og må gjøre det igjen i helga. Og antakelig igjen neste helg. Og lille julaften.

Vi må begynne å ta kjøkkenet etter middag. Ja. (og spisestua, vi spiser jo ikke på kjøkkenet) Bare få tatt et skikkelig først,s å det er gjennomførbart å ta det etter middag...


#83

Veronal sa for siden:

Bruker kort tid etter middag, type 5 minutter. Vasker opp/skyller og setter i oppvaskmaskinen det som kan underveis. Holder det ryddig på kjøkkenet underveis, f.eks. hvis jeg tar en biff ut av emballasjen sin så går emballasjen rett oppi søppelbøtten - den legges ikke på kjøkkenbenken bare for å gi meg gleden av å rydde den vekk en gang til, lizm.


#84

Linella sa for siden:

Kommer an på hvor sulten jeg er når jeg lager middag. :knegg: Er jeg kjempesulten tar jeg meg ikke tid til å rydde underveis, og da tar det lett en halvtime å rydde etterpå. Tar jeg med derimot tid til å rydde unna det som blir brukt underveis, slipper jeg unna med 5 minutter etter middag. Som regel blir det en mellomting.


#85

Hyacinth sa for siden:

Sånn gjør jeg også. Likevel skjer det samme som jeg skrev i forrige innlegg. :sukk: Mannen mener han har svaret: Vi har for høy standard. Og jeg tror han har et poeng, altså.


#86

Veronal sa for siden:

Matrester på tallerkener, bestikk og kjørler soper jeg sammen med tørkepapir og hiver i komposten. Litt varierende om jeg skyller de i springen også. Har ikke ofte fastbrente matrester, men de gangene det skjer får den stå litt i bløt.


#87

Filifjonka sa for siden:

Jeg setter ikke gryter inn med matrester i, nei. Men de trenger som regel ikke annet enn en rask skylling, veldig sjelden at noe er fastbrent. Jeg spiser havregrøt minst en gang om dagen, har vann i den lille gryta med en gang og lar den stå mens jeg spiser grøten. Så skyller jeg den og bollen kjapt (uten børste) og setter det i maskinen. Blir rent.


#88

rine sa for siden:

:dulte: Men så bruker jeg heller ikke så mye tid på å gruble over at det tar for mye tid eller at det er rotete der. Kanskje jeg sparer inn litt der. :gruble:


#89

oslo78 sa for siden:

Jeg tror mannen din har et kjempepoeng!


#90

Tussa sa for siden:

Eg er uenig med mannen din. Dette er i mitt haud vanlig standard. Å la biffemballasjen ligge på benken i staden for å kaste den liksom? Eg ER skikkelig lei av at om en er normalt opptatt av å ha det ryddig og reint rundt seg skal bli kalla hysterisk og overfladisk :gaah:


#91

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns ikke heller det er for høy standard å kaste emballasje med en gang og rydde unna mens en lager maten.


#92

Hyacinth sa for siden:

Nei, det var ikke det han mente. Dette med høy standard sa han i går. Han mente generelt. Og vi HAR høy standard på husarbeid. Det er nok derfor dette tar lang tid.


#93

oslo78 sa for siden:

Det var vel ikke det som var for høy standard? Var det ikke å bruke 20 minutter til å rydde kjøkkenet I TILLEGG til å rydde underveis som tydet på for høy standard da?


#94

oslo78 sa for siden:

Sånn du har skrevet i flere år, tenker jeg at dere har altfor høy standard.


#95

Einhyrningur sa for siden:

Mannen bruker ca et kvarter. Da har han stablet alt opp på oppvaskmaskinen og ikke vasket pannene. :sukk:


#96

Hyacinth sa for siden:

Ja, det har du nok rett i. Jeg jobber med å senke kravene, men det er ordentlig vanskelig. Jeg synes det er mer plagsomt å la ting være enn å bare gjøre det i full fart.

Og sånn utover dette synes jeg ikke det er spesielt kult å diskutere min helsetilstand i en tråd som ikke handler om det.


#97

007 sa for siden:

Jeg er enig med Tussa her.
Vi har veldig høy standar på husarbeid, og kjøkkenet vårt er blåst etter middag. Ingenting på benker, alt skylt og i oppvaskemadkinen, det som skal vaskes for hånd er vasket og kjøkenet er generelt strøkent til enhver tid. Og siden det er så ryddig til vanlig og vi rydder underveis, så tar det ikke mange minuttene å rydde opp etter middag.


#98

Blå sa for siden:

Her er jeg også enig med Tussa. Selv jeg, selverklært dårlig husmor, rydder i oppvaskmaskinen, vasker det som må vaskes og tørker over benker etter middag. Det er bare det at jeg klarer ikke å se at det tar 20 minutter.


#99

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke vanskelig å være enig med Tussa, men hun misforstod mannen min, det var derfor jeg kommenterte det.


#100

oslo78 sa for siden:

Unnskyld. Jeg skal redigere med en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.