Nip sa for siden:
På helt vanlige pepperkaker?
Hva er den beste :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Nip sa for siden:
På helt vanlige pepperkaker?
Hva er den beste :)
Señora sa for siden:
Steinerskolens pepperkaker, står i denne tråden: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=27847
Meissa sa for siden:
Jeg prøvde disse for ett par år siden og de er nå standard til jul her i huset. :jupp:
Koko sa for siden:
Vi brukte den fra Trines matblogg i helga og de ble veldig gode:
trinesmatblogg.no/2011/12/02/verdens-beste-pepperkaker-ingefaerkaker/
Myria sa for siden:
Dette er vår favoritt. Kjempegode. :)
300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel
Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).
Nip sa for siden:
Tusen takk :)
Lavender sa for siden:
Utrolig smart å kjøre alt i kjøkkenmaskin. :).
Holder en knapp på Kamilles verdens beste pepperkaker.
150 gram smør smeltes
1 dl sirup og 150 gr sukker røres inn
1 dl kremfløte når sukkeret har smeltet
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
400 gr mel
175 grader og 10 minutter. De blir tynne, mørke og harde.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.